De badkamer van mijn dromen

Een kijkje in de badkamer van mijn dromen

Nu we het grootste deel van onze tijd binnen doorbrengen, ben ik mijn huisje flink gaan waarderen. Ik heb ruimte, het is er lekker licht en warm en ik kan zelfs wat zon pakken in m’n kleine tuintje. Bovendien heb ik er echt mijn eigen plekje van gemaakt. Natuurlijk blijft het een huurwoning en kan ik dus niet 100% mijn ding doen met elke ruimte. Zo heb ik een badkamer mét bad die me toelaat heerlijk te cocoonen, maar terwijl ik dan tussen de bubbels wegdroom, doe ik dat ook weleens over mijn perfecte badkamer. Vandaag deel ik die dromen met jullie!

Een laidback scandi boho badkamer

Mijn eigen badkamer heeft grote, donkere tegels en een redelijk sobere inrichting met simpele witte badkamermeubels. Strak, modern en an sich zeker niet verkeerd. Ware het niet dat mijn eigen stijl toch een andere kant opgaat. 😉 Als ik mijn smaak voor badkamers zou moeten omschrijven, dan zou ik het hebben over een laidback Scandi boho badkamer. Ik zie graag lichtrijke badkamers met zachte kleurtinten, natuurlijke materialen en bohemian vibes. Het ideale gevoel in een badkamer is voor mij dat van een beach hotel, maar dan met een hoek af. Originele tegeltjes op de vloer en/of muur of in de douche, een plaatselijke kleuruitspatting (babyroze of okergeel lijkt me geweldig) of opvallende mat kunnen voor een persoonlijke toets zorgen.

Kies ik een bad of douche?

Hoewel ik enorm kan genieten van series kijken in een heerlijk geurend bad, vind ik een douche eigenlijk net zo prima. Veel hangt af van de ruimte die je hebt! In ieder geval heb ik voor beiden wel een duidelijke voorkeur: ik pik er eigenlijk standaard de vrijstaande baden uit – dat voelt zo luxe! – en ben grote fan van inloopdouches. Qua douche vind ik het heel mooi als die vakantievibes geeft door leuke/drukke tegeltjes, maar ook een wat strakkere betegeling en matzwarte stalen douchedeur/wand met glas kan ik zeker smaken!

Opbergruimte is key

Voor mij moet een badkamer niet gigantisch zijn (wel integendeel, is zo’n verloren ruimte!) maar vooral praktisch ingericht. Denk maar aan een nis in de douche of bij het bad om producten op te zetten, een dubbele lavabo met daaronder lades om mijn spullen netjes te organiseren en bijvoorbeeld praktische haken om handdoeken aan op te hangen. Oh enne, als ik dan toch mag kiezen, mag het toilet in een aparte ruimte naast de badkamer komen. 😄

Sanitair kopen bij Douche-Concurrent

Ik schrijf deze blogpost op vraag van Douche-Concurrent. Een webshop met twee showrooms in Nederland, waar je kwalitatieve en mooie stuks voor je badkamer vindt. Je vindt er inspiratie maar kan er uiteraard ook een groot gamma aan sanitair kopen. Zo kan je er de perfecte wastafel met bijhorende spiegel, een volledig badkamermeubel of die stijlvolle douchedeur kopen! Ik droomde ook helemaal weg bij het aanbod aan tegels. Damn, hoogtijd dat ik mij op een koopwoning oriënteer! 😇

Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar wat voor badkamer jij hebt, of hoe jouw droombadkamer eruit ziet! Vind je mijn stijl leuk, of zou je voor iets helemaal anders gaan?

One Comment

Geef een antwoord