Een kruk met wollige schapenvacht

Een kruk met wollige schapenvacht

Een kruk met wollige schapenvacht

Weet je wat wij echt ontzettend schattig en mooi vinden? Een kruk bekleed met een dierenvacht. Bij voorkeur zo’n lieve, fluffy wollen schapenvacht dan eigenlijk. En het wil nu toch wel lukken dat je zoiets in no time zelf kan maken. Een namiddagje (wat zeg ik, een uurtje!) knutselen en voor je het weet heb je een prachtig bekleed krukje in huis.

Een kruk met wollige schapenvacht

Je hebt maar een paar dingen nodig voor deze DIY, meer bepaald:

 • een krukje (dit exemplaar is van IKEA), het liefst van hout (ziet er ook het mooist uit!)
 • een kussen (rond of vierkant bijvoorbeeld) of kussenvulling of stevige foam
 • een dierenvachtje – nep! als het even kan – zoals ons schapenvelletje van de IKEA
 • een schaar
 • een manuele nietmachine

Een kruk met wollige schapenvacht

Leg je dierenvachtje ondersteboven op de grond. Plaatst daar je kussen/foam/vulling bovenop en vervolgens zet je er je krukje ook weer ondersteboven op.

Een kruk met wollige schapenvacht

Knip je dierenvachtje bij, zodat de uitstekende lengtes rondom je kruk allemaal ongeveer gelijk zijn. Trek zeker alvast even de dierenvacht om je kruk heen, om er zeker van te zijn dat alles past! Desnoods maak je je kussen(vulling) wat dunner.

Een kruk met wollige schapenvacht

Daarna vouw je eerst het velletje om je kruk, in de vorm van een vierkant (dus 4 zijden). Per omgevouwde zijde, druk je een nietje stevig vast door het velletje en in het hout van je krukje. Doe dit het beste met twee, dan kan één iemand het wolletje vastklemmen.

Een kruk met wollige schapenvacht

Wanneer de 4 zijden vastgeniet zijn, ga je in hele kleine beetjes de rest van het loshangende stuk dierenvel vastmaken. Doe dit echt stukje per stukje, zo sluit je vacht perfect aan rondom  het krukje. Ook hier geldt: goed drukken, met twee werkt het handigst.

Een kruk met wollige schapenvacht

En dan is je krukje klaar! Je hebt nu een heel fluffy, zacht, pluizig exemplaar dat heel stijlvol staat bij bijvoorbeeld je make-uptafel of naast je zetels / salontafel. Heel leuk is dit krukje ook om tijdschriften op te stapelen en presenteren!

Een kruk met wollige schapenvacht Een kruk met wollige schapenvacht

Dit krukje ziet er heel stijlvol uit en op zich zou je ook best kunnen liegen dat het een duur exemplaar uit de woonwinkel was ;). Maar nu zie je hoe gemakkelijk het is om zélf zoiets in elkaar te zetten! Je hebt enkel de juiste materialen nodig, en in één namiddagje zet je vervolgens jouw nieuwste interieuraanwinst in elkaar. Veel plezier! Bedankt voor het lezen!

18 Comments

 1. Anna

  Wow, wat super tof. En zo snel gepiept! Hele leuke DIY weer :). Ziet er prachtig uit – inderdaad net alsof het uit een woonwinkel komt, hihi. Hé, dat jurkje heb ik ook, maar dan in het rood. Grappig!

 2. Tais

  Oh wauw, dit ziet er ZO leuk uit! Ik zie altijd jullie prachtige DIY’s voorbijkomen maar ben zelf jammer genoeg niet zo handig! Deze zal ik denk ik toch op mijn lijstje van kerstprojectjes zetten! Heel mooi krukje!

 3. Annelies

  Ja ja ja, deze DIY vind ik tof! Ik hou enorm veel van hout en van schapenvachtjes (onder andere). Wie weet ga ik er wel aan beginnen. Het krukje zal zeker wel heel mooi staan bij de rest van mijn interieurtje.

 4. Britt • Annebrittures

  Kei tof kleedje heb je trouwens aan op die foto Frauke, hihi. En het ziet er inderdaad echt kei classy uit en duur. Da’s zo het toffe aan Ikea spulletjes, je kan er zoveel mee doen dat je eigenlijk niet eens zou doorhebben dat het van Ikea komt.

Geef een antwoord