Een mok vol glitters (Vaderdag tip!)

Een mok vol glitters (Vaderdag tip!)

Een mok vol glitters (Vaderdag tip!)

12 juni is het weer zover: dan worden alle papa’s even in de bloemetjes (of vaker: in de drank) gezet. De ideale gelegenheid om aan jouw vader te laten zien dat je moeite voor ‘m wil doen, en dus om zelf iets in elkaar te knutselen. Misschien is een gepersonaliseerde mok wel een idee? Wij probeerden het uit, met glitters en een boodschap.

Een mok vol glitters (Vaderdag tip!)

Wat je nodig hebt:

  • een mok
  • fijne kwastjes
  • verf voor porselein (deze is van Amsterdam van Royal Talens)
  • krijtbordstickers
  • krijt of krijtstift
  • vernis

Een mok vol glitters (Vaderdag tip!)

Begin met de zwarte verf. Maak allemaal ‘glitters’ op de mok door vierkantjes, driehoekjes of stipjes op willekeurige plaatsen te tekenen. Vervolgens doe je exact hetzelfde, maar dan met de gouden verf. Zorg dat je een lekker drukke print krijgt, dat ziet er zó vrolijk uit! Daarna knip je zo’n krijtbordsticker in de vorm van een gift tag. Wij maakten een rechthoek, ontdeden die van de hoeken en perforeerden ‘m in het midden. Daarna kan je nog een ‘touwtje’ schilderen, zodat de gift tag lijkt te hangen. Warm als laatste je oven op, haal de gift tag even van je mok en bak die voor zo’n drie kwartier op de temperatuur die staat aangegeven op jouw verf. Daarna laat je de mok afkoelen en kan je de gift tag er opnieuw op hangen.

Een mok vol glitters (Vaderdag tip!)

En zo gemakkelijk is het om een fijn cadeautje voor je vader te maken! In principe mag de mok in de vaatwas met de verf, maar de krijtsticker zal wellicht loskomen. Veel leuker is dan ook om de mok te vullen met bloemen, een plantje of een boel lekkers en ‘m ergens uit te stallen. Fijne Vaderdag! Wat ga jij voorzien voor je papa? xo

6 Comments

Geef een antwoord