Een must-have voor parfumlovers: Reload

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Op de Ici Paris XL persdag kregen we een gigantische goodiebag vol prachtige spullen. Zoveel moois, dat ik met moeite wist waar te beginnen! Een item dat ik echter min of meer direct uitpakte en bestudeerde, was deze Reload descovery kit. Een superhandig systeem voor parfumliefhebbers (hi!) die elke dag een ander geurtje zouden kunnen dragen, en ook in hun handtas lekkere luchtjes bewaren. Ik vertel je er vandaag alles over!

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Dit is de doos die ik in de goodiebag vond. Geef toe: een leuker cadeau vind je niet, toch? Superstijlvol. Al is de inhoud nog veel aantrekkelijker…

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Want dit is wat er allemaal in zo’n Reload discovery box zit. Reload is een systeem waarbij je je parfum altijd en overal mee kan nemen, onder de vorm van een miniverstuiver. Voor wie al gehoord heeft van Travalo, dat is inderdaad iets gelijkaardigs. Maar Reload gaat verder. De verstuiver is een stuk meer luxe en chique, maar er zijn ook veel meer accessoires en opties.

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Dit is ‘de basis’ van het systeem: je Reload mini-spray, die wordt geleverd met een flesje en trechtertje. Hiervoor betaal je 19,90 euro. Een héle prima prijs, zeker voor wat je krijgt. Hieronder meer!

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Dit is de parfumspray, die je in principe overal kan meenemen. Het systeem bestaat uit een stevige onderkant (het glanzende roségouden stuk waarop Reload staat) waarop je een huls draait met daarin een miniflesje parfum (vergelijkbaar met een sample).

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Hier zie je zo’n flesje! Net als bij de Travalo (hoewel dat één geheel is, dus geen los flesje), kan je het op je parfumfles (ontdaan van het spuitkopje) monteren, waarna je er meermaals op drukt. Op die manier komt de geur in het flesje terecht.

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Maar, en hier gaat Reload al verder dan zo’n eerder genoemde verstuiver, de andere optie is dat je het flesje voorziet van een trechtertje. Op die manier kan je parfum, die je niet gemakkelijk op de bovengenoemde manier in het flesje kan pompen, alsnog in de Reload krijgen. Bij deze optie verstuif je je geurtje simpelweg in het trechtertje, waarna je parfum alsnog in het flesje terechtkomt. Erg handig!

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Maar, dat is niet het allercoolste aan Reload. Het interessante voor parfumliefhebbers is namelijk dit: er zijn vele kant-en-klaar vullingen beschikbaar! Zo zat er in mijn Discovery box een flesje Kenzo Jeu d’Amour en een flesje Dahlia Divin van Givenchy. Twee ontzettend lekkere geurtjes, die je dus niet full size moet hebben om in de Reload spray te kunnen doen.

Een must-have voor parfumlovers: Reload

De flesjes zijn iets groter dan een sample formaat, ze bevatten 5ml aan parfum. Voor zo’n navulcatridge betaal je echter maar 5 euro. VIJF! Omgerekend is dat echt wel cheap, want voor de 50ml Kenzo Jeu d’Amour EDP betaal je zo’n 70 euro. Je wordt dus zeker niet afgezet. Meer zelfs, Reload heeft nog een leuke extra. Wanneer je, omdat je een van de geurtjes zo lekker vindt bijvoorbeeld, besluit de full size versie van een geur te kopen, krijg je 5 euro korting op de aankoop (dus je Reload vulling wordt terugbetaald). Als dat geen gunstige formule is om nieuwe geurtjes te ontdekken – ik ben fan! Het enige nadeel is dat er (voorlopig?) nog niet heel veel vrouwengeurtjes beschikbaar zijn als Reload vulling, 4 om precies te zijn (deze, plus Viva La Juicy en Ma Vie van Hugo Boss). Er staat op de website dat je ze regelmatig moet checken, omdat de selectie regelmatig wordt vernieuwd, dus dat is vast een must-do. Langs de andere kant: met 4 geurtjes (20ml in totaal) kom je ook wel al een eind!

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Dat is nòg niet alles, want er zijn ook leuke accessoires beschikbaar voor de Reload spray. Zo kan je er zelf een nieuwe cover omheen doen, zoals hier dit witte exemplaar. Ik zag op de website dat er ook bijvoorbeeld hulzen zijn met palmbladeren – oh my! De hulzen beginnen qua prijs vanaf ongeveer 10 euro, maar kunnen oplopen naargelang het materiaal. Zo betaal je voor een chique, lederen huls ongeveer 25 euro. Leuk om je Reload mini spray extra persoonlijk te maken.

Een must-have voor parfumlovers: Reload

Ook bestaat er een reinigende navulling voor je minispray, om te voorkomen dat je vorige en huidige geur met elkaar worden gemengd. Je betaalt daarvoor 3,90 euro. Verder kan je de flesjes natuurlijk ook gewoon los bijkopen (voorzien van een trechtertje), daarvoor betaal je 9,90 euro. Zo kan je van al jouw parfums een miniflesje klaarmaken, om zo elke dag een andere geur mee te kunnen doen in je handtas.

Het Reloadsysteem spreekt mij echt enorm aan. Ik weet dat dit klinkt als een of ander #spon-betoog, maar ik ben gewoon oprecht héle grote fan. Zelf heb ik namelijk altijd dat ik een parfum niet koop omdat de prijs me afschrikt en ik al veel geurtjes heb. Omdat ik zeer vaak afwissel, vind ik het lastig om te investeren in een groot flesje (want uiteindelijk gebruik ik het toch misschien maar 1 keer per week). Nu is het gewoon mogelijk om supergoedkoop allerlei geurtjes in huis te halen, én je kan ze dan nog eens fijn meenemen in je handtas. De verstuiver oogt daarbij luxueus, voelt stevig aan én werkt goed, dus het is een product waarvan je ongetwijfeld lang genot zal hebben. Ook de prijs valt supergoed mee. Een top cadeautip! Cadeautje voor jezelf mag ook ;-). Kende jij Reload al? xo

4 Comments

Geef een antwoord