Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Een muur vol herinneringen met HP #ReinventMemories

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Vandaag werken we nog eens samen met HP voor een wel hele leuke do it yourself: een muur bomvol herinneringen. Een leuke manier om jouw favoriete foto’s uit te stallen en elke dag terug te denken aan de hoogtepunten uit jouw leven. Daarnaast delen we in deze post de coolste HP printer ooit én kan je ‘m ook nog eens winnen!

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

De printer waarmee we deze DIY tot stand hebben gebracht, is de HP DeskJet 3720. Dat is niet alleen een ontzettend fancy exemplaar met een leuke blauwe kleur, het is ook nog eens de allerkleinste All-in-One printer die kan scannen, printen en kopiëren. Deze printer is echt te schattig voor woorden, je neemt ‘m letterlijk even op en zet ‘m neer waar het je past. Het toestel is klein, ontzettend licht maar heeft toch alle nodige functies én een super kwaliteit!

We hebben de printer uiteraard eerst even flink uitgetest en dat viel reuze mee! We waren bang dat zo’n klein printertje niet heel vlot zou werken, maar niets is minder waar. Met de HP app kan je vanop je smartphone printen en dat in verschillende formaten, zoals ook op fotoformaat. Heel leuk! Het scannen ging ook erg vlot en de knopjes wijzen zichzelf prima uit. Echt een topexemplaar!

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Voor deze DIY maakten we gebruik van de HP social media snapshots fotosheets, die eruit zien als polaroids. Er zitten 25 stuks in een pakje (dat ongeveer €12 kost). Het leuke aan deze fotosheets, is dat ze een sticky achterkant hebben. Daardoor kan je ze eigenlijk heel gemakkelijk ergens opplakken!

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Met de bijhorende app selecteer je gemakkelijk en snel foto’s die belangrijk voor jou zijn. Dat is namelijk de insteek van de HP campagne rond deze printer: #ReinventMemories. We hebben dan ook bewust gekozen voor een heleboel foto’s die veel voor ons betekenen.

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Je kan de foto’s in verschillende stijlen afdrukken vanuit de app. Wij kozen voor de simplistische polaroidstijl met typmachineletters en omschrijving, aantal likes en profielfoto. Ziet er leuk uit zo!

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Wat hebben we er plezier in gehad foto’s te selecteren! We zijn uitgebreid door ons archief gegaan om alles op beeld te hebben. Van vriendinnenfoto’s uit de middelbare school tot betekenisvolle reizen, een van de eerste foto’s van Arne en mij (linksonder), onze huisdiertjes waaronder Koby, Brik en Huppel die jammer genoeg niet meer bij ons zijn, gezellige etentjes, mijn afstuderen en de sleutel van ons eerste appartement. Zo fijn om op dat alles terug te kijken!

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Met behulp van washitape met een leuk gridpatroon (HEMA) hebben we de foto’s netjes gerangschikt opgehangen aan de kale muur op mijn bureau. Naast het zelfgemaakte wandrekje, ziet dat er ontzettend vrolijk en gezellig uit!

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Is dit niet heel erg tof om te zien? Wanneer ik naar de foto’s kijk, moet ik spontaan glimlachen. Stuk voor stuk hoogtepunten en geluksmomentjes die me eraan herinneren hoe dankbaar ik mag zijn voor het leven en voor de dingen die op ons pad komen. ♥

Een muur voor herinneringen met HP #ReinventMemories

Wil je zelf ook aan de slag gaan en zo’n polaroid/fotomuur maken? Dan kan dat heel gemakkelijk, want je hebt amper iets nodig! Op een boel beeldmateriaal na, dan ;-). De printer kunnen wij eventueel voor jou voorzien, want we geven één HP DeskJet 3720 weg aan een bezoeker. Meedoen? Laat een reactie met geldig e-mailadres achter waarin je vertelt welke herinnering(en) jij zeker zou afdrukken en aan je muur hangen. Succes!

22 Comments

 1. chucky1012

  Leuk en ik doe héél graag mee.
  Ik zou zeker iets van de kinderen aan de muren hangen want dat zijn zeker fijne herinneringen en van de bloemen in de tuin ;-)
  Mijn em. heb ik vermeld in de speciale balk ervoor.

  Xoxo

 2. Leen - Goei Gerief

  Wat een superleuke actie! De allereerste foto’s zouden de eerste kiekjes van onze tweeling zijn. Gevolgd door mijn favoriete momenten samen met hen. Het formaat lijkt me ideaal om niet alleen onze thuis, maar ook mijn bureau op het werk op te vrolijken!

 3. Dominguez Sarah

  Waaw, echt heel leuk gedaan!
  Ik ben al een tijdje aan het rondsurfen naar leuke ideetjes om mijn foto’s van mijn reis naar Thailand af te drukken. Met deze printer zou dit echt ge-wel-dig zijn om een “Thailandmuurtje” te maken in mijn kamer! :-)
  Groetjes Sarah

 4. Nicole

  Ooooh, wat een leuke winactie! Ik ben dol op tastbare herinneringen en als ik op vakantie ga, neem ik mijn polaroidcamera overal mee naartoe. Boven mijn bed hangt mijn muur vol met polaroidfoto’s van de mooiste plekjes op aarde. Deze muur zou ik graag willen aanvullen met de prachtige vakantieplaatjes die ik kan printen met deze mini-printer.

  En nu maar duimen dat ik ga winnen! :)

  Liefs, Nicole

 5. Jolien

  Dag Frauke en Arne,

  Ziet er echt super leuk uit! Wanneer ik tijd heb ben ik zelf ook graag bezig met fotografie en als het even kan op een creatieve manier. Op familie/vriendinnen-uitjes ben ik ook degene die steeds met fototoestel leuke kiekjes maakt van alle gezellige momenten! :-)
  Zo’n printer lijkt me dus ook echt iets voor mij! Zeker omdat ik het vaak jammer vind dat foto’s vaak op computer/smartphones blijven staan en zo makkelijk verloren gaan in deze digitale tijd…
  Allereerst zou ik de eerste foto van Diesel, ons hondje (volgende week wordt hij één jaar!), afprinten. Verder ook de leukste foto’s van de gezellige rosé-avondjes met de vriendinnen en de gezellige weekendjes met mijn familie. Last but not least krijgt mijn vriend ook een speciaal plekje aan de muur, met hem heb ik al zoveel mooie avonturen beleefd… van Indonesië tot weekendjes in eigen land. Ook zoeken we graag de leukste pretparken op, zo gingen we twee weken geleden nog naar Europa-park, een echte aanrader!

  Fijne dag gewenst!

 6. Daphné

  Wow, wat een leuke winactie! Ik zou eerst en vooral foto’s afdrukken van mn liefste meter’tje die er spijtig genoeg niet meer is.. Maar ook heel veel foto’s van ons reisje naar Andalousië met de vriendinnen! Allemaal cocktail foto’s aan de muur ;)

 7. Lize

  Wat een leuke actie om aan deel te nemen!
  Ik ben een enorme bakfanaat. Iedere keer als een receptje lukt, kan ik het niet laten om er een foto van te nemen. Zo ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in het nemen van mooie smakelijke foto’s. Als je eens een receptje (met foto) wil proberen, dit is de link naar mijn bakblog: https://lizescookies.wordpress.com.
  Spijtig genoeg is het op kot (zonder eigen keuken) niet altijd even evident om iets te maken. Daar kan deze printer nu iets aan verhelpen! Mijn muur zou ik dus volhangen met allemaal geslaagde kookfoto’s, zo voel ik me thuis in mijn kot ;)

  Groetjes Lize

 8. Astrid

  Haha zoooo toevallig! Robin en ik waren ook net naar deze aan het kijken omdat we binnenkort gaan samenwonen en we dan ook een draadloze printer nodig hebben! :) Offcourse heel veel kleffe foto’s :p

 9. Rosa

  Ooh wat een leuke actie! Ik ga binnenkort verhuizen en samen wonen met mijn beste vriendin dus ik zou sowieso foto’s van mijn ouders en mijn broer ophangen omdat ik die nu moet missen. Maar ook alle leuke momenten van ons samen en met alle andere vrienden, zodat iedereen er toch nog een beetje bij is. En natuurlijk mijn eigen foto’s, aangezien ik graag fotografeer in mijn vrije tijd en al die plaatjes ook wel een mooi plekje aan de muur verdienen :)

 10. Kimberly

  Ik weet uit mijn jeugd dat er nooit heel veel foto’s zijn gemaakt. Nadat mijn ouders zijn gescheiden, is dat beetje dat er was verloren gegaan. Ik merk aan mezelf dat ik heel veel foto’s neem van mijn (stief)kinderen, zodat zij later met veel plezier en liefde kunnen terugkijken op hun jeugd.
  Het zou zo leuk zijn deze DIY te maken met alle foto’s die ik tot hiertoe al heb gemaakt, en daar kan deze printer me zeker bij helpen. Thumbs up dan maar!

 11. Stephanie Pereira Costa

  Dag Frauke en Arne

  Leuk artikel en mooie inrichting!
  Het zou zeer fijn zijn om de printer te winnen aangezien ik een kleine maand geleden mama ben geworden van kleine León en zo graag de talloze foto’s die ik reeds verzameld heb, op een originele manier kan printen en uithangen:)

  Groetjes

  Steph

 12. Zoë

  Howhowhow! Daar moet ik wel even aan deelnemen ;)
  Over herinneringen moet ik niet zo lang nadenken: de voorbije zomer! Het was mijn laatste ‘grote zomervakantie’ nu ik afgestudeerd ben, dus ik heb er driedubbelendik van genoten! Madrid, Rwanda, de zee, uitstapjes, gewoon dagen in de zon, picknicken en alle andere leuke zomeractiviteiten. Die zijn natuurlijk allemaal vereeuwigd en wachten geduldig om uitgeprint te worden… ;)

 13. Véronique

  Ola,

  Ik ben juist terug van 6 maanden Erasmus in Portugal en heb daar talrijke mooie momenten beleefd. Bij het thuiskomen in mijn oude kamer viel het me op dat ik een veel te grote en lege witte muur heb die dus wel een vleugje Portugal kan gebruiken.

  Véronique

 14. Laure

  Ik ben deze zomer op reis geweest naar Peru en Bolivië en mijn zus is getrouwd. Ik heb nog geen tijd gehad om foto’s af te drukken of een album te maken, dus deze printer zou ideaal zijn om leuke foto’s op te hangen!

 15. Elisse

  Aww dat ziet er echt heel leuk uit! Fijn dat steeds meer en meer bedrijven ook gaan inzetten op het ‘weer offline halen van online herinneringen’. Ik word vaak weer helemaal terug gekatapulteerd naar die herinnering als ik een foto bekijk, en ik zou in 2017 graag opnieuw een Project Life starten (waarbij je elke week een soort scrapbook van je week maakt met foto’s dus) dus deze printer zou daar wel ideaal voor zijn. Daarom doe ik graag mee ;)

 16. Jill

  Oeh, hoe leuk! Ziet er zo makkelijk uit met die app, terwijl ik meestal in gevecht lig met de printer wanneer er iets geprint moet worden :p Ik heb hier op kot een aantal foto’s met leuke herinneringen ophangen, en dat maakt me zo vrolijk! Alleen is het moeilijk om ze up to date te houden (foto’s bestellen, laten printen, gaan afhalen…). Als ik dit zelf zou kunnen doen zou mijn kotje er veel vrolijker uit zien met recente herinneringen :D vooral van afgelopen zomer zouden er foto’s mogen bijkomen, omdat we een heerlijke reis naar Thailand hebben gemaakt <3 Ik doe dus graag mee!

 17. Anneleen

  Wauw wat een superleuke winactie! :) Ik doe graag mee! Ik heb afgelopen jaar vele leuke tripjes gemaakt met mijn familie: Bretagne, Parijs en Madrid. Daar heb ik super mooie herinneringen aan en die zou ik dan ook graag aan mijn huur hangen! :) Want die foto’s maken me gewoon heel blij !

 18. Tessa

  Hey!
  Ben ik te laat?
  Nu ja, de voorbije jaren zo weinig tijd gemaakt om foto’s af te drukken dat er pareltjes verloren dreigen te gaan in de massa. Kom ze redden!
  Groeten,
  Tessa

 19. Tessa Huigsloot

  Wauw wat een leuk ding! Ik zou mijn foto’s van afgelopen vakantie in Italië uitprinten met deze leuke printer! Op die manier kan ik weer helemaal terug denken aan alle leuke momenten die ik daar heb beleefd.
  Liefs, Tessa

Geef een antwoord