Mijn haar doorheen de tijd

Een reis door de tijd: de evolutie van mijn haar & kapsel!

Wie mij kent zal het beamen: ik ben redelijk impulsief. Hoewel ik over de stomste keuzes lang kan wikken en wegen, zijn het juist de grote dingen waarbij ik vaak heel snel knopen doorhak. Zoals wat ik uitspook met de lokken op m’n hoofd! Om mijn nieuwe kapsel te showen, leek het me leuk om eerst eens de geschiedenis in te duiken en jullie mee te nemen door de evolutie van mijn coupe.

Mijn haar doorheen de tijd

Van nature heb/had ik golvend tot flink krullend haar in een (saaie) peper- en zouttint. ‘s Zomers wat blonder, ‘s winters wat donkerder, maar helemaal niet zo spannend. Als 15-jarige puber besloot ik daar even verandering in te brengen en verfde ik m’n haren ‘warm roodbruin’. Ik leerde toen ook meteen dat je als leek beter niet zomaar je coupe probeert te kleuren 🤓. Het resultaat was vuurtorenrood haar en dat vond ik behoorlijk zonde want mijn krullen stopte ik het liefste weg onder een grote muts haha.

De kapper deed een poging mijn haar te redden en ging dan maar voor iets helemaal anders: een korte coupe (om zoveel mogelijk van de rode lokken al weg te halen) en warme donker-donkerbruine kleur, met grote bles. Ik leek er vrij bleek mee en vond dat kapsel niet heel erg bij me passen, dus al snel begon ik aan het blonderingsproces. Vanaf m’n 16e ging ik op regelmatige basis naar de kapper voor een flinke balayage. M’n haar in één keer terug blondbruin krijgen was niet mogelijk, dus deden we het op die manier geleidelijk. Eerst met nog vrij opvallende blonde mèches in m’n roodbruine haar, maar rond m’n 17 à 18e was de kleur overall redelijk blond en de lengte ook zoals ik ‘t wou. Ik denk dat dat nu nog steeds mijn favo periode/stijl is!

Mijn haar doorheen de tijd

Tijdens m’n studententijd liet ik m’n blonde lokken groeien en had ik naar mijn doen echt heel lang, golvend haar. Soms ging ik even naar de kapper voor een balayage, andere maanden liet ik de ontkleuring maar wat uitgroeien, maar dankzij de zon bleef m’n look overall donkerblond. En dan, impulsief als ik ben liet ik m’n haar weer kortwieken en ging ik voor een assig blonde bob. Dat vond ik zelf ook wel héél leuk staan, vooral het assige!

Ik werkte intussen en had als starter niet echt het budget om die asblonde kleur goed te onderhouden, dus mijn haar werd steeds wat donkerder maar friste ik toch regelmatig op met een balayage. Ik liet toen ook een bardot fringe knippen, wat ik nu nog steeds de leukste stijl vind qua snit! Rond m’n 22ste, inmiddels alweer een 2-tal jaar geleden, was mijn haar weer lekker lang en behield ik de blonde look met fringe.

Mijn haar doorheen de tijd

Tot ik er op een gekke dag genoeg van had en m’n lange golvende lokken bruin besloot te verven! Eerst hield ik de lengte, rond m’n 23ste liet ik de fringe uitgroeien en knipte de kapper mijn coupe op schouderlengte. Dat vond ik ook een hele frisse, leuke look! Ik was toen erg bezig met diëten en zat mentaal ook niet zo goed in m’n vel, dus die nieuwe stijl voelde wel een beetje als een eerste stap richting meer selflove!

In het afgelopen jaar een half is m’n haar vervolgens altijd bruin geweest, afwisselend wat langer en wat korter (tot echt té kort waarbij het net onder m’n oren kwam) maar steeds een golvende bob! Ik liet er zo’n half jaar geleden nog eens een fringe in knippen, al groeide die tijdens de lockdown snel weer uit. Ook werd de bruine kleur steeds lichter en kwam mijn natuurlijke kleur terug naar boven.

En toen dacht ik: enough of that – ik heb weer eens zin in blond! Zo komt het dat ik een tweetal weken geleden voor 5 uur (!) met een mondmasker op in de kappersstoel zat en mijn lokken van de ene op de andere dag weer héél blond werden! Het oorspronkelijke idee was een balayage à la de stijl rond m’n 17e, maar blijkbaar was het gemakkelijker dan gedacht om ‘zo blond mogelijk’ te gaan en werd het dus een redelijk harde transformatie. Een blonde lange bob met schakeringen dankzij de balayage! Ik denk dat er nog één verfsessie nodig is om de kleur net wat assiger en minder warm te krijgen en in de tussentijd wil ik m’n lokken laten groeien, om ze dan weer à la m’n 22ste te kunnen knippen. Benieuwd hoe lang ik dat weer zal volhouden 😁

Heb jij al veel haarkleuren en stijlen gehad? Welke coupe vind je bij mij het leukste staan?

5 Comments

  1. Irene

    Tof om te zien! Ik zat er laatst aan te denken om ook eens zo’n post te maken maar ik heb niet zo heel veel foto’s meer van vroeger. Ik heb alleszins vooral rood en koper haar gehad, dan eens een ombre, een beetje blond erdoor en laatst roze maar dat is ondertussen ook uit.

    Ik vond je bruine haar je het allermooiste staan en qua lengte vind ik eigenlijk dat je met alles goed staat! :D Ik vind dat altijd lastig. Ik laat nu ook mijn haar groeien maar het kriebelt heel erg om het terug te laten knippen ook. En ik weet ook, als ik het laat knippen dat ik na een maand of twee weer lang haar wil :p

  2. Marjoleine

    Ah wat leuk om te zien! Ik vind het je allemaal goed staan maar vooral de “bardot fringe” op je 21 vind ik heel leuk. Ik heb zelf nooit echt iets boeiends gedaan met m’n haar, een paar jaar geleden voor het eerst een balayage gehad en tussendoor een paar keer highlights. Scheelt denk ik ook dat ik heel donkerbruin haar heb wat je niet makkelijk kleurt :-)

Geef een antwoord