Een relaxerende wellnessroutine

Een relaxerende wellnessroutine

Een relaxerende wellnessroutine

Weet je wat heerlijk is? Af en toe eens een (voormid)dagje voor jezelf uittrekken. Een heerlijk relaxmoment waarbij je volledig tot rust probeert te komen en je je lichaam een flinke opknapper geeft. Stiekem komt het er bij mij veel te weinig van, maar áls ik nog eens een wellnessdagje houd, ziet dat er als in dit artikel uit. Ik deel graag al mijn essentials en de volgorde van mijn wellnessroutine!

Scrub, scrub, scrub

Hierboven zie je alvast mijn eerste essentials: scrubs! Ik ben heel erg fan van de Spa Secretsproducten die Kruidvat aanbiedt, ze zijn zowel cheap als kwalitatief. De jelly body scrub in de geur bamboo & blue lotus vind ik ideaal om mijn hele lichaam mee te scrubben, vooral dan voor de plekjes waar m’n huid wat gevoeliger is. Voor m’n benen grijp ik dan weer naar treasures of Morocco sugar body scrub, die is net wat steviger. Ideaal, want door het epileren groeien haartjes wel eens in.

Een relaxerende wellnessroutine

Foamparty time

Daarna, nu ik toch onder de douche sta, neem ik de tijd om mezelf om te toveren in een schuimmonster. Met een puff en deze heerlijke Rituals Yogi Flow doucheschuim, maak ik mij helemaal schoon. De geur van dit product is trouwens zó lekker, niet normaal gewoon. Ik word er altijd vrolijk van!

Een relaxerende wellnessroutine

My hair needs care

Ook mijn haren neem ik uiteraard mee in de wellnessroutine. Head & Shoulders is een merk dat je momenteel in m’n douche vindt. De shampoos ruiken lekker én werken goed. Voordat ik echter shampoo gebruik, laat ik een maskertje voor een poos intrekken. Het Garnier Fructismasker is hier al héél lang favoriet, het ruikt lekker en voedt prima. Na het douchen breng ik olie aan over m’n haarlengtes, de Kérastase Chronologiste is daarvoor perfect. Dat is niet alleen een olie, maar ook een haarparfum. Oh, wat heerlijk!

Een relaxerende wellnessroutine

So smooth

En na het wassen van mijn haren komt … ontharen. Voor mijn benen gebruik ik altijd de Braun Silk-Épil 9, die werkt zo vlot en fijn. Het handige is ook dat ik al helemaal geen last meer heb van gevoeligheid (dat epileren went zo snel!) én dat mijn haartjes al véél minder teruggroeien. Voor de rest gebruik ik ook het nieuwe Gilette Venus Swirl scheermes, dat heerlijk gemakkelijk meebeweegt met de rondingen van je lichaam. Fijn! Eens ik uit de douche ben, doe ik mijn wenkbrauwen met een Tweezermanpincet.

Een relaxerende wellnessroutine

And so soft

Na dat lange weken in de douche en de vele stappen die mijn huid en haren doorgingen, is het tijd voor wat verzorging. Mijn benen smeer ik in met een lekker voedende bodybutter (van Action!), die ook nog eens superlekker ruikt. Mijn handen doe ik met L’Occitane crème en voor de rest van mijn lichaam gebruik ik de Kruidvat Spa Secrets miracles of Bali crème. Mijn ellebogen en andere hele droge plekjes voorzie ik dan weer van een likje classic Nivea crème.

Een relaxerende wellnessroutine

Face time

Voor mijn gezicht gebruik ik al jaar en dag het Freeman chocolade (+aardbei)masker. De klei daarin maakt mijn huid geweldig schoon en het masker ruikt ook nog eens lekker. Een superfijn product! Tegenwoordig probeer ik ook items uit die in een npw Detox Pamper Pack zaten, zoals de oogpads. Verfrissend!

Een relaxerende wellnessroutine

Face finish

Na de maskertjes, smeer ik mijn huid in met heerlijk voedende Effaclar H van La Roche Posay en doe ik wat Gosh Prime ‘n refresh oogroller op. Als mijn huid nog wat droog of trekkerig aanvoelt, vul ik aan met de Nuxe crème Prodigieuse. Op puistjes breng ik de Urgo Filmogel aan, een product dat ik onlangs ontdekte maar érg fijn vind. In geen tijd zijn die vervelende pukkels uitgedroogd en verdwenen.

Een relaxerende wellnessroutine

Na na nails

Als allerlaatste besteed ik nog wat aandacht aan m’n nagels. Even knippen, Lush Lemony Flutter op de nagelriemen en een fris kleurtje op m’n nagels. Dit H&M lakje is zó zomers en leuk.

Tussen alle handelingen door kan je natuurlijk uitgebreid de tijd nemen om wat lekkers (en gezond?) te eten, een kop thee te drinken, rustige muziek te luisteren en naar je favoriete serie te kijken. Op het einde van je (halve) dag is je hele lichaam weer tip top verzorgd en dat zal het je alleen in dank afnemen. Het doet altijd deugd om met een perfecte manicure, zachte huid, stralende haren en dito gezicht op de bank te kunnen gaan liggen. Enjoy!

3 Comments

  1. Katrien

    Leuke beschrijving. Ik krijg er zin van om hier ook eens tijd voor te maken. De Spa Secrets producten van Kruidvat heb ik al vaak zien staan maar nog nooit gekocht. Zal ik toch maar eens doen :-).

Geef een antwoord