Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Op zoek gaan naar gezond en toch smaakvol eten is een best grote uitdaging. Je kan niet geloven in hoeveel maaltijden er dikmakers sluipen, zoals teveel boter of een grote hoeveelheid pasta. Rijst is over het algemeen een iets betere keuze – al helemaal als je voor de wilde variant kiest. Kook je dan ook nog eens een licht sausje mét groenten en zónder vlees, zoals dit stoofpotje met aubergine, dan heb je een heerlijke maar lichte maaltijd die vast binnen elk dieet past. Smakelijk!

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Allereerst, wat je nodig hebt voor dit gerecht (2 personen):

 • rijst
 • een grote winterpeen
 • een rode ui
 • een aubergine
 • 2 à 3 knoflooktenen
 • rodewijnazijn
 • gemalen koriander
 • komijn
 • rode paprikapoeder
 • een blokje groentebouillon (of fijne kruiden)
 • tomatenblokjes arrabbiata (of gewoon een extra snuif chili of cayenne)
 • tijm

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Eerst ga je de rode ui, knoflook en aubergine in stukken snijden. Die hoeven niet heel fijn te zijn, overigens. Verhit een schepje kokosolie (of olijfolie) in een pan met dikke bodem en bak daarin eerst de rode ui en knoflook glazig. Vervolgens voeg je de aubergine toe en bak je die een 2 à 3 minuten mee.

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Voeg nu een tweetal theelepels gemalen koriander, een kleine eetlepel rode paprika en een tweetal theelepels komijn (naar smaak – we loooove komijn!) toe. Verbrokkel de bouillon over het geheel en werk af met peper en zout.

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Meng even goed om en giet daarna de arrabbiatatomatenblokjes over de groenten en kruiden. Leng dat een beetje aan met water, tot wanneer alle groenten goed bedekt zijn met saus. Je stoofpotje is nu ongeveer klaar. Laat 20 à 30 minuten op een matig tot laag vuur pruttelen en roer regelmatig om.

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Intussen snijd je de winterpeen in blokjes en voorzie je ze van flink wat tijm. Doe ze in een kommetje dat in de microgolfoven mag, voeg een scheutje water toe en laat 8 minuten stomen op 900 watt. Daarna kook je ook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Voeg de wortelen na het stomen toe aan je stoofpotje en roer om. Na een klein half uurtje is bovenstaande pan vol lekkers dan het resultaat! Een smeuïge, smaakvolle pan met heerlijk kruidige groenten en een pittige toets van tomaat. Lekker!

Een smaakvol stoofpotje met aubergine Een smaakvol stoofpotje met aubergine

Omdat deze maaltijd vrij licht is, kan je gerust een keertje extra opscheppen. En door de vele kruiden en de combinatie van groenten en saus, zal je dat zeker en vast willen! Het stoofpotje zit vol smaak en geeft je gegarandeerd zin in meer. Overigens ziet onze presentatie er meestal niet uit als op de foto hierboven – het is nóg lekkerder als je de relatief droge rijst nog door de saus heen mengt. Mmmm!

3 Comments

Geef een antwoord