Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Een snel, winters en voedzaam quinoa ontbijt

Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Er bestaan zóveel verschillende dingen waarmee je kan ontbijten! Zo ben ik tegenwoordig verzot op een simpel kommetje cornflakes met melk, maar gaat ook een bordje havermout met wat fruit er zeker in. En Arne, die kiest dan weer voor een boterhammetje of zelfs een lekkere pannenkoek als ontbijt. Toch leek het ons leuk om wat te experimenteren met onze eerste maaltijd van de dag. We eten zó vaak verschillend avondeten en variëren graag met onze lunch, waarom dan niet met ontbijt? Dit winters quinoa ontbijt was één van de experimenten, en beviel zo goed dat we het graag met jullie delen!

Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Je hebt nodig (voor 1 persoon, royale en vullende portie):

 • in een maatbeker: 55ml quinoa
 • 115ml water
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 theelepels boter
 • toppings: melk, siroop, rozijntjes, fruit, bananenschijfjes, superfruits etc.

Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Doe de quinoa in een voldoende grote, microgolfbestendige kom. Voeg er het water aan toe en roer om. Doe er ook al de helft van de boter bij. Plaats dit gedurende 4 minuten in de microgolfoven.

Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Je quinoa ziet er dan ongeveer zo uit. Roer opnieuw door en verhit nog eens 3 à 4 minuten, tot je quinoa volledig klaar is en al het water heeft opgeslurpt.

Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Voeg nog één theelepel boter toe en roer om, zodat je quinoa een lekker en crèmig geheel wordt.

Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Leng aan met melk. Versier met toppings naar wens. Voor een heerlijk winters gevoel, hou ik van rozijntjes , verkruimelde pecannoten en bananenschijfjes. Ook doe ik graag wat agavesiroop en bananenschijfjes bij de quinoa. Lekker!

Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt Een snel, voedzaam en winters quinoa ontbijt

Quinoa is misschien niet het eerste waar je aan zou denken om te ontbijten, maar het is écht heel erg lekker. De smaak is een beetje knapperig, maar ook niet overdreven. Een kommetje vult prima en je kan er zeker een voormiddag op teren, al smaakt het bijlange niet zo machtig en vol als een gelijkaardige hoeveelheid havermout. Je maakt een quinoa ontbijt op ongeveer dezelfde tijd, maar het is eens een lekker (en winters) alternatief voor waar je normaal ‘s ochtends tijd in steekt. Het proberen waard! X

9 Comments

  1. Anna

   Leuk hè, dat je zo kunt variëren met ontbijt? Al moet ik zeggen dat ik toch vaak bij hetzelfde blijf, hihi. Alleen in het weekend pak ik nog wat meer uit! Dit ziet er heerlijk uit, misschien maar eens proberen dit weekend. Yesss!

 1. Ellen

  Wat een leuke variant op de klassieke havermout/yoghurt ontbijtjes! Hier wil ik ook wat meer mee gaan experimenteren, al laat de weinig tijd die ik in de ochtend heb dit meestal niet toe helaas! :)

 2. Claudia

  Goh, toevallig zat ik van de week nog te denken om een keer warme quinoa als ontbijt te proberen. De kooktijd hield me een beetje tegen, maar ik heb er geen seconde bij stilgestaan dat je dit natuurlijk vrij simpel gewoon in de magnetron kan gooien! Goeie tip, ik ga het spoedig eens proberen :)

Geef een antwoord