Een stralende zomerlook met Bourjois

Een stralende zomerlook met Bourjois

Een stralende zomerlook met Bourjois

Het is alweer even geleden dat we een stap-voor-stap-look online plaatsten, dus daar moest verandering in komen! Omdat de look met énkel producten van E.L.F. zo’n succes was, probeerden we het opnieuw. Maar dan met een ander merk, waar ik heel erg fan van ben: Bourjois! We ontvingen prachtige producten die perfect samengingen tot deze stralende zomerlook. Benieuwd naar minireviews en een tutorial? Lees dan snel verder!

Een stralende zomerlook met Bourjois

OOGPOTLOOD Contour clubbing waterproof in 54 ultra black | OOGPOTLOOD Contour clubbing waterproof in 62 so kaki’smatique | POEDER Silk Edition touch-up | NAGELLAK 1 Seconde in 59 Fuchsianista, 58 Duabol’orange en 54 Blue-tiful | HIGHLIGHTER Brow Beauty touch | CONCEALER Radiance reveal in 01 Ivory | OOGSCHADUW Donker: 06 Utaupique, licht: 04 Emauvante | FOUNDATION City Radiance in 02 Vanilla | BLUSH Cream blush in 03 Rose tender | MASCARA Push Up volume glamour ultra black edition | LIPSTICK Rouge edition Soufflé de Velvet in (vlnr) 03 VIPeach, 06 Cherry leaders en 01 Orangélique

Vooraleer we met de stap-voor-stap aan de slag gaan, vertel ik kort wat meer over elk product dat ik zal gebruiken (behalve de nagellak dan, die moet ik nog uitproberen).

Een stralende zomerlook met Bourjois

City Radiance foundation & Radiance Reveal concealer

De City Radiance foundation is heerlijk licht en laat zich erg gemakkelijk uitsmeren. Het is een foundation met eerder matige dekking, ideaal voor mijn huid die plaatselijk rood is maar verder niet heel oneffen. De tube is niet alleen mooi, maar ook praktisch én ik ben heel erg fan van de geur van het product. Ook niet onbelangrijk ;-). De kleur 02 Vanilla is warm van kleur en past daarom perfect bij m’n gelaat.

Ik heb de concealer in de lichtste kleur (01 Ivory), die is dan ook net wat lichter dan de foundation. Hij is ook warm van ondertoon en ideaal om delen van m’n gezicht op te lichten. De concealer voelt voedend aan maar is ook erg dun en lopend, dus je gebruikt best niet te veel. Een cakey effect zal je hier niet snel mee creëren, ik vind ‘m daardoor ook echt perfect voor onder de ogen!

Een stralende zomerlook met Bourjois

Cream blush & Silk Edition Touch-up poeder

Ik ben dol op cream blushes van Bourjois. Ze smeren gemakkelijk uit, zijn aangenaam qua textuur, zien er leuk uit en blijven fijn zitten. Hoewel ik tegenwoordig vaak naar poeder grijp, ben ik door dit exemplaar weer meer in de creamy fase beland. Het kleurtje is een beetje koraalachtig en heel geschikt voor een zomerse look, wel opletten want de pigmentatie is meer dan oké.

Het universeel poeder is nogal vast qua textuur, iets wat ik niet meteen gewoon ben. Ik hou van rondzwiepen met een kwast en veel poeder in één keer. Toch voelt het poeder aangenaam aan op de huid (mits je het niet met het sponsje aanbrengt, daar ben ik geen fan van) én houdt het m’n gezicht lang matte.

Een stralende zomerlook met Bourjois

De oogschaduws

Bourjois oogschaduw is over het algemeen niet zo goed gepigmenteerd, tenminste: dat is mijn ervaring. Ook deze oogschaduws zijn maar matig qua dekking. De kleurtjes zijn wel heel leuk en perféct voor een alledaagse look. De textuur van de oogschaduws is lekker zacht zoals gewoonlijk bij Bourjois, daar moet je fan van zijn. Ik vind deze tinten wel perfect om op te bouwen, maar een prijs voor pigmentatie winnen deze leuke doosjes helaas niet.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Contour clubbing oogpotloden & Brow Beauty touch

Bourjois is echt het beste merk ooit voor flink gepigmenteerde oogpotloden. Dat is ook nu niet anders. De potloden zijn heerlijk creamy, intens van kleur én ze blijven ook bij regen prima zitten. Je moet best schrobben om ze af je huid te krijgen! De zwarte kleur is prachtig voor vol ogende wimpers (tightlinen) of een mysterieuze look, de khaki kleur lijkt me vooral mooi bij bruinachtige looks.

Het highlighting potlood voor de wenkbrauwen geeft een licht glimmende, roze kleur. Het potlood is best goed gepigmenteerd en gemakkelijk om plaatselijk te highlighten. Zelf hou ik meer van poeder onder m’n wenkbrauwen, maar dit blendt iets beter met je huid. Van mij mocht het potlood net wat meer glanzen.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Rouge Edition Souffle de Velvet

De Bourjois Rouge Edition lipsticks zijn mijn grote favorieten. Ik heb al verschillende soorten geprobeerd: de mooie Velvet variant, de Aqua Laque variant en nu dus de Souffle de Velvet. Bourjois omschrijft de textuur als sheer matte. De kleuren hebben inderdaad een velvet effect op de lippen, maar dekken iets minder dan de Velvet variant die ik heb. Ik vind ze echt aanvoelen als een kruising tussen de Aqua Laque (glanzend en lopend) en de Velvet (matte maar stroef). Fijne combinatie, vooral ideaal voor elke dag!

De kleurtjes zijn erg mooi. Ik ben heel erg fan van de oranje tint, maar ik vind alle tinten wel geslaagd. De twee oranje-achtige kleuren zijn wel niet flatterend voor de tanden, dat geef ik eerlijk mee. Door hun ondertoon geven ze een iets geler effect, maar niet in die mate dat ik ze niet zou dragen. Wat wél tricky is: de lipsticks accentueren door hun textuur élk velletje. Ik had mijn lippen niet gescrubd voor deze look en dat heb ik mogen merken: velletjes all over the place! Je moet echt perfect egale lippen hebben opdat ze er goed uit zouden zien.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Tijd voor de stap-voor-stap nu! Ik doe eerst mijn haren in een staart en breng dan dagcrème aan, de Vinosource van Caudalie.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Daarna stippel ik de foundation uit over m’n gelaat en met een E.L.F. stipple brush smeer ik die open. Zie je het verschil? Mijn gelaat is voornamelijk wat egaler, maar ziet er allesbehalve geplamuurd uit. De concealer smeer ik onder m’n ogen, op m’n neus en op m’n kin. Ik gebruikte eigenlijk wat te veel, want de textuur is erg lopend en vlot open te smeren. Prima om te highlighten!

Een stralende zomerlook met Bourjois

Deze plaatjes zijn omgewisseld, want zoals je misschien ziet, had ik links al blush op. Ik breng dus eerst de cream blush aan met m’n vingers, smeer die open met m’n ringvinger en zet daarna alles vast met het poeder. Het voordeel aan zo’n cream blush is dat je ‘m heel gemakkelijk mooi kan verspreiden én dat het er ook erg naturel uitziet.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Daarna kleur ik mijn wenkbrauwen in. Ik gebruik een potloodje van Catrice en een Bourjois gel om ze te fixeren. Met de highlighter ga ik daarna onder m’n wenkbrauwen, ik breng wat aan en smeer dat voorzichtig open.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Oogschaduwtijd! Zelf breng ik zo’n subtiele tinten het liefste met m’n vingers aan. Eerst smeer ik de lichte kleur volledig over mijn ooglid en daarna ga ik met de donkere tint in de hoeken. Het hoeft niet extreem netjes, vind ik, juist omdat de kleuren zo subtiel en alledaags zijn.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Op m’n bovenste wimperlijn breng ik het zwarte oogpotlood aan, om m’n wimpers wat voller te laten ogen. Het khaki kleurtje breng ik in de buitenste hoeken van m’n oog aan, net boven m’n wimpers. Ik vervaag ‘m zachtjes met een sponskwastje, zodat de kleur mooi blendt met de bruine kleur. Daarna breng ik de mascara aan, wat een topper! Geeft heel veel volume, lengte en definitie en de kleur is echt intens zwart. Lovely!

Een stralende zomerlook met Bourjois

Nog juist wat lipstick aanbrengen (gaat gemakkelijk met dat sponskwastje!), de haren losgooien en de zomerse look is alweer af!

Een stralende zomerlook met Bourjois

Tadaa! Zoals je ziet, is de lipstick niet heel flatterend voor de velletjes op m’n lippen, maar ik vind de kleur wel echt perféct. Heerlijk zomers, ik vind de tint (het is 01 Orangélique) ook vrij flatterend voor m’n oog- en haarkleur.

Een stralende zomerlook met Bourjois

De blush is lekker subtiel, maar wel net voldoende voor een zomerse blos. De foundation heeft m’n huid mooi egaal gemaakt zonder dat ‘ie er teveel opligt en verder vind ik de oogschaduw lekker subtiel en daardoor perfect voor overdag ‘s zomers.

Een stralende zomerlook met Bourjois

Hopelijk vonden jullie het leuk om nog eens een stap-voor-staplook te bekijken, en heb ik jullie kunnen motiveren om lekker met make-up te rommelen ;-). Een zomerse tint op de lippen, wat zachte blush en subtiele oogmake-up kunnen wonderen doen! Zijn jullie fan van Bourjois? Laat het ons gerust weten in de reacties! X

6 Comments

Geef een antwoord