Eén stuk, twee looks: van zomer naar winter

Eén stuk, twee outfits: van winter naar zomer!

Ik heb het gevoel deze zomer echt maar een kwart van mijn garderobe gedragen te hebben (het speelt ook mee dat ik niet op reis ben gegaan, wat voor mij meestal een volksverhuis is qua kleding haha) en dat vind ik behoorlijk zonde van de leuke stuks in m’n kast! Zo had ik best wel wat fijne playsuits, rokjes en korte kleedjes die te weinig zonlicht hebben mogen zien. Mijn voornemen voor deze winter was dan ook om niet teveel te investeren in nieuwe kleding, maar juist mijn zomerse outfits zo te tweaken dat ze ook voor de winter geschikt zijn. Vandaag toon ik jullie, in samenwerking met De Bijenkorf, één van mijn favoriete voorbeeldjes!

Before: een zomerse salopette

Deze blauwe salopette (Bershka) heb ik al enkele jaren in m’n kast hangen en blijft één van mijn favorietjes voor de zomer. Hij is lekker chill qua stofje en combineert gemakkelijk met een cropped top, een mouwloze top, een oversized shirt of gewoon een bikinitop. Ik draag ‘m graag met zomerse muiltjes of sandalen, maar ook met sneakers of espadrilles… alles kan eigenlijk wel haha. Voor deze post heb ik ‘m gecombineerd met een grijze cropped top (van H&M) en schattige slippers met een grote oranje strik (ook H&M). Het oranje liet ik terugkomen in mijn knallende lipstick en mijn haar deed ik in een hoge staart met een scrunchie, lekker fris bij zonnig weer!

Ik heb ‘m in het verleden nog wel op andere manieren gecombineerd, bijvoorbeeld:

Het is dus een favorietje ;-) Maar de uitdaging was nu om er ook in de winter een leuke look mee te maken én tegelijkertijd mijn aankopen voor de winter te beperken. Pulls heb ik bijvoorbeeld al meer dan genoeg, lange broeken ook. En waar ik me gewoonlijk laat verleiden tot een nieuw stuk per jaar, ga ik het in 2020 ook doen met de winterjassen die ik heb.

After: laagjes voor een winterse look

Tadaaaa! Deze zomerse salopette kan ook perfect in de winter. Ik ging voor een sobere, tikkeltje retro combinatie die ik volgens mij nog vaak ga dragen de komende tijd! Het geheim om van een zomerse naar een winterse look te gaan, is natuurlijk om laagjes te dragen.

  • Eerst en vooral trok ik een warme kousenbroek aan bij de salopette, want blote benen in de winter is behoorlijk fris.
  • Daarnaast deed ik een topje onder de salopette, waarboven ik een cropped gebreide pull aantrok. Deze is van H&M en heeft zo’n leuke vintage groene kleur, die ik perfect vind staan bij het donkerblauw van de salopette. Door de cropped look, zit die ook niet te ongemakkelijk bij de buik!
  • Boven mijn panty’s trok ik nog een paar lange, dikke zwarte sokken aan. Mij is altijd verteld dat als je voeten warm hebben, je het helemaal warm hebt, dus die regel houd ik stellig aan ;-)
  • Ik trok mijn nieuwste bottines, de Dr. Martens 101s, aan om de outfit af te werken. Die zitten hémels (zeker voor Docs, die je gewoonlijk toch even moet inlopen) en zijn wat subtieler en lager dan de Jadons die ik vorig jaar kocht. Echt zo’n paar bottines dat je de hele winter (of het hele jaar) kan dragen!
  • Om de complete outfit af te werken, kan je nog wat accessoires toevoegen. Ga je naar buiten, dan is het interessant om naast een warme, lange jas ook te kijken naar een paar handschoenen en/of leuke mutsen. Ik heb bijvoorbeeld een okergele muts met grote pompon die ik geweldig leuk vind staan bij de look, maar een hoofdband in bruintinten (bijvoorbeeld met dierenprint) lijkt me ook een perfecte match.

Draag jij vaak zomerse stuks ook in de winter? En wat vind je van deze look? Iets voor jou? Laat het zeker weten in de comments!

Geef een antwoord