Een tassel bladwijzer

Een tassel bladwijzer

We love tassels! Maar dat hadden jullie wellicht al door. Aan een slinger, of nog een andere slinger, maar ook … tussen een boek. We maakten namelijk een bladwijzer met een hele dikke, puffy tassel eraan. En ziet dat er niet onwijs schattig uit?! (Al kan het feit dat het tussen ons eigen Blog Like A Boss boek steekt ook wel meespelen ;-).)

Een tassel bladwijzer

Je hebt nodig:

  • een mooi stuk karton of bijvoorbeeld gekartonneerd jute (je kan dat kopen in pakjes bij Action)
  • een willekeurig stuk karton
  • een perforator
  • een schaar
  • wol naar keuze (hoe feller, hoe beter ;-))

Een tassel bladwijzer

Voor de bladwijzer zelf knip je eerst een mooi, recht stuk uit het jute/karton. Daarna maak je er in het midden langs een uiteinde een gaatje in met de perforator.

Een tassel bladwijzer

Daarna neem je het willekeurig stuk karton en dat in de hoogte die je tassel moet krijgen. Vervolgens wikkel je daar de wol héél veel overheen, zeker 50 keer maar meer is zeker geen probleem. Je moet een dikke bol krijgen! Nu stop je een stuk touw onder de bovenkant en dat knoop je vast. Daarna knip je de onderkant open – zorg er wel voor dat alles op z’n plek blijft! Met behulp van een nieuw stuk wol maak je een knoop rond het hoopje touw, zoals je op de foto ook wel kan zien. Probeer alles zo strak mogelijk te trekken. Herhaal nog een keer, maar dan lager.

Een tassel bladwijzer

Met het touw langs de bovenkant kan je de tassel vervolgens vastmaken aan de bladwijzer. Knoop goed vast, en knip kort. Je bladwijzer is klaar!

Een tassel bladwijzer Een tassel bladwijzer

Stop ‘m tussen een van jouw favoriete boeken – hint, het Blog Like A Boss boek ;-) – en leg dat vervolgens ergens in het zicht. Geef toe, zo’n schattige tassel bladwijzer kan je toch niet ver wegstoppen?! Het is ook leuk om er meerdere te maken en die dan tussen een stapel boeken te steken. Fleurig!

Een tassel bladwijzer Een tassel bladwijzer

Veel plezier met het maken van de perfecte tassel bladwijzer! Mooi, stijlvol, uniek, gemakkelijk terug te vinden en supercute: hij heeft het allemaal. Wat je zelf doet, doe je nu eenmaal beter ;-). Happy DIY’ing!

13 Comments

Geef een antwoord