Onze woon- en eetkamer

Een tour door onze woon- en eetkamer!

Als ik terugkijk naar de laatste post waarin ik jullie onze volledige woon- en eetkamer laat zien, kan ik bijna niet geloven hoeveel het hier veranderd is op één jaar tijd. Wat. Een. Verschil! Onze eettafel en zetel zijn gebleven, de Woood kast die we vrij snel erna aankochten ook. Maar verder: big changes! En daarom leek het me erg leuk om jullie mee te nemen door onze woon- en eetkamer.

De stijl van onze woon- en eetkamer is moeilijk te definiëren. Het begon allemaal heel rustig en netjes, maar is inmiddels meer een soort mini-jungle geworden met stoere elementen erin verwerkt. De basis is zacht en een tikkeltje Scandinavisch, de robuustere elementen geven een wat meer industriële vibe. Moeilijk om er een naam op te plakken! Momenteel zijn we wel erg blij met onze woon- en eetkamer. Waar ik vroeger continu dingen wilde veranderen en verzetten, hebben we nu een soort rust gevonden & zijn we wel vrij tevreden met hoe het geheel eruitziet. Tenminste, op deze foto’s kan je het nog niet zien, maar onder onze trap zijn we nog met een kleine extra bezig. Daarna zijn we écht klaar (haha, said no one ever! Ik kom nog steeds iedere keer de Albert Heijn buiten met een nieuwe kamerplant…). Anyways, maakt ook helemaal niet uit! Het leukste is om de beelden voor zichzelf te laten spreken, so here we go… Laten we een kijkje nemen.

Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer

Dit is hoe onze eettafel eruit ziet. We hebben een vrij stoere eettafel van steigerhout, met witte stalen poten. We kozen 3 soorten stoelen uit die er mooi bij pasten: lederen kuipstoelen, witte stoelen met houten onderstel en witte stoelen met metalen onderstel. Een combinatie waar we nog steeds héél blij mee zijn! Achter de tafel plaatsten we een witte kast van Woood, die is heel subtiel maar tegelijkertijd zo mooi en karakteristiek. En er past hartstikke veel in! Liefde. Verder zie je vooral veel planten, en dat zal ook in de rest van deze ‘tour’ zo zijn ;-)

Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer

De nieuwste toevoeging aan het eetgedeelte van onze woon-/eetkamer is dit stoere rek. Een toevoeging die meteen ontzéttend veel karakter aan onze woonkamer heeft bezorgd. Het donkere, zwarte metaal leek me in eerste instantie erg hard te zijn, maar het blijkt juist een perfect contrast te bieden en die stoere touch te geven die we zo misten. Het idee voor een rek kwam eigenlijk toen ik besefte hoeveel boeken ik had, die ik graag wilde uitstallen. Met name van die ‘self help’ boeken die leuke covers hebben, haha. Dat en een behoefte aan héél veel plantjes, gaven de doorslag voor de aankoop van het rek. En we hebben nog geen seconde spijt gehad!

Ook onmisbaar in ons huis: onze lieve poezen ;-).

Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer

Zoals ik al zei in de intro, is onze zithoek/zetel gelijk gebleven. De salontafel voegden we recentelijk toe, samen met het tapijt en het stoere blad voor onze tv-kastjes en alweer heel wat plantjes.

Onze woon- en eetkamer Onze woon- en eetkamer

Naast de televisie en tv-kast, vind je nog onze geweldige rieten stoel waar we intussen nog een industriële lamp aan toegevoegd hebben. Die hadden we nét nadat ik de foto’s maakte, classic. Zoals je ziet is het raam de favoriete plek voor Rosie & Fleur, samen met de chillstoel. Daar zitten ze niet graag ín, maar onder. Haha!

Onze woon- en eetkamer

Onze woon- en eetkamer is niet heel groot, niet perfect (kon ik kiezen, de vloer had bijvoorbeeld compleet anders geweest) maar naar mijn mening toch best mooi! En vooral best ‘ons’! Ik vertoef er erg graag in en vind het heel gezellig om ‘s avonds alle kaarsjes aan te zetten, of overdag alle planten even water te geven. Lekker knus :-). Wat vind jij ervan?

18 Comments

 1. Rowan

  Wat een mooi huis hebben jullie zeg! Heel gezellig en stijlvol ingericht! Heerlijk al die planten (ik kan ook nooit een tuincentrum uitlopen zonder iets te kopen) en de pastelkleurtjes van de boeken vind ik zooo mooi!

  1. Frauke

   Jaa het is inderdaad relatief! Maar zelf zou ik bijvoorbeeld graag een woon- en eetkamer hebben die op de een of andere manier toch van elkaar gescheiden zijn (niet met een deur, maar een grote boog bijvoorbeeld of een andere hoek), nu loopt het heel erg over en daarom vind ik het ‘knus’. Maar ik ben er wel heel blij mee hoor! Bedankt! X

 2. Laure

  Super mooi, zeker ook met al die plantjes! Mij kat is helaas ook dol op planten dus moet ik ze soms verstoppen boor hem zodat hij ze niet kapotmaakt?

 3. Katrien

  Als ik al dat groen bij jullie zie, krijg ik ook zin om meer planten in ons huis te hebben. Brengt zo veel sfeer. Wordt een projectje voor de komende maanden ;-). Jullie wonen heel mooi!

 4. Ilse

  Hele leuke stijl! Ik heb je net via Flair ontdekt.
  Wij zijn net van plan dezelfde televisiekast te kopen. Een vraagje: wat voor ‘plaatje’ heb je gebruikt om de kabels van de televisie weg te steken (en tegen de muur te hangen)?

 5. Ilse

  Bedankt voor de info van de kabelgoot!
  Weet je, wij waren van plan de kast met walnootpatroon te kopen. Maar nu ik jullie aangepaste versie heb gezien overwegen we toch om lichter van kleur te gaan. Enfin, we gaan het in Ikea eens in het echt moeten zien.
  De nieuwe zetel die jullie kochten vind ik ook zeer mooi!

Geef een antwoord