Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Sinds ik mijn benen epileer (met de geweldige Braun Silk-Épil!), heb ik veel sneller last van ingegroeide haartjes. Daar bestaat maar één goede oplossing voor: flink scrubben! En aangezien mijn levensmotto nog net niet is “Wat je zelf doet, doe je beter”, maak ik die scrub uiteraard heel graag zelf. Mijn favoriete ingrediënt in verzorgingsproducten is pompelmoes, dus dat vind je ook in deze verkwikkende scrub!

Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Je hebt vrijwel niks nodig:

 • suiker, zo grof als je dat zelf nodig acht (zout kan eventueel ook)
 • een pompelmoes
 • wat olie, zoals olijfolie

Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Halveer de pompelmoes zoals je hierboven kan zien, en schep er met een theelepeltje het sap en zachte vruchtvlees per ‘billetje’ uit.

Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Herhaal dat tot je ongeveer de helft van je halve pompelmoes hebt leeggeschept. Als het goed is, heb je nu al héél veel sap.

Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Leng dat aan met suiker. Voeg net zolang suiker toe, tot je een stevige pap hebt gekregen.

Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Zo dus! Voeg nog een scheutje olijfolie toe en meng dat onder het geheel. En dan is je scrub al klaar! Echt niet moeilijk om te maken dus.

Mocht je benieuwd zijn naar de voordelen van pompelmoes voor je huid: die fruitsoort bevat een grote hoeveelheid vitamine A en C, mineralen en anti-oxidanten die altijd goed zijn. Vitamine C zorgt bijvoorbeeld voor meer elasticiteit van de huid en de anti-oxidant retinol zorgt voor zachtheid, vernieuwt beschadigde huidcellen en helpt bij pigmentatie. In pompelmoes zit ook kalium, wat dan weer helpt om rimpels te verzachten en goed is voor verouderde huid. Verder verfrist pompelmoes de huid en zorgt het aminozuur erin dat de huid steviger en zachter wordt. (bron) Het zijn er dus een heleboel! Maar laten we ook eerlijk zijn: een scrub laat je normaal niet heel lang op de huid zitten, dus verwacht geen mirakels wat bovenstaande voordelen betreft. Zachte benen zonder ingegroeide haartjes zullen wel het grootste resultaat van de scrub zijn ;-).

Een verkwikkende scrub met pompelmoes Een verkwikkende scrub met pompelmoes

Voor iemand die (net als ik) dol is op de geur van pompelmoes, is dit echt de beste scrub die er bestaat. Je kan ‘m eventueel leuk verpakken en cadeau doen aan iemand, of natuurlijk gelijk gebruiken. Schep een kleine hoeveelheid in je handpalm en masseer dit vrij stevig over je benen. Na het douchen wel even voeden met wat bodylotion, hoor! Happy scrubbing! xo

10 Comments

 1. Lauriëtte

  Haha, ik heb nog nooit eerder gehoord van een pompelmoes! Dacht dat het gewoon een grapefruit was, maar zie nu dat ze gewoon erg op elkaar lijken! Hopen dat je hiermee minder ingegroeide haartjes hebt!

 2. Anna

  Wat een goed idee om zelf zo’n scrub te maken! Het ziet er mooi uit, met zo’n roze kleur :). Hihi, ik wist helemaal niet wat een pompelmoes was, maar het is dus niet hetzelfde als grapefruit? Lijkt er wel op!

  1. Arne & Frauke

   Eigenlijk zijn grapefruit en pompelmoes twee verschillende vruchten! Maar hier in België wordt een grapefruit meestal (roze) pompelmoes genoemd :) X

 3. Sarah

  Super leuk idee! Ik ga het zeker en vast een dezer dagen maken! Wat kan je nog gebruiken ipv pompelmoes? Wil er namelijk ook eentje aan mijn moeder cadeau doen!

  1. Frauke & Arne

   Superleuk! Ik raad je vooral citrusfruit aan: dat exfolieert, is sappig en ruikt lekker. Plus, het is niet zo duur als bijvoorbeeld aardbeitjes, waarbij je veel meer werk hebt om er sap uit te krijgen! ;-) X

Geef een antwoord