Een vrolijk confettikussen in geen tijd

Vrolijk-confetti-kussen-in-geen-tijd-(5-van-9)

Er zijn duizend-en-één verschillende kussenslopen te vinden in de winkels. Van grof gebreide exemplaren tot katoenen hoezen met leuke prints (check die linkse op de foto hierboven). En toch, tóch zijn de allerleukste kussenslopen die, die je zelf maakt! Net als met de meeste dingen in het leven, is zelfgemaakt gewoon mooier, persoonlijker en beter ;-). Zo maakten wij dit gewéldige confetti kussen, dat ons telkens aan het lachen brengt als we ernaast gaan zitten. (Of ervoor, of erop. Nu niet dat we het kussen zoveel eer toebedelen dat het een eigen plekje in de zetel krijgt.)

Een vrolijk confettikussen in geen tijd

Je hebt nodig:

 • een blanco katoenen kussensloop
 • deze print (freebie alert! laat nieuwjaarscadeautje ;-)) afgedrukt op transferpapier
 • een schaar
 • een strijkijzer

Een vrolijk confettikussen in geen tijd

Knip eerst de woorden van de quote uit. Houd zeker enkele millimeters witruimte naast elke letter! Schik de woorden in het midden van je kussensloop. Laat intussen een strijkijzer warm worden op de heetste stand.

Een vrolijk confettikussen in geen tijd

Plaats je kussenhoes op een strijkplank of tafel met dikke handdoek erop. Neem een stukje bakpapier (hoeft niet per se, maar is wel veiliger), leg het over de woorden, en ga dan met cirkelbewegingen over het transferpapier. Verwarm gedurende ongeveer 30 seconden tot één minuut, maar niet te lang want dan worden de witte randen geel. Zorg vooral dat de randen van het transferpapier goed warm zijn. Probeer ze voorzichtig los te pulken en kijk of het papier gemakkelijk loskomt (indien niet: langer strijken). Haal het er vanaf en tadaaa: daar is je quote! Tijd om ‘m te versieren …

Een vrolijk confettikussen in geen tijd

… met confetti natuurlijk! Hiervoor knip je de confetti één voor één uit. Knip een confetti, leg ‘m op een willekeurige plek op de kussensloop, doe er wat bakpapier over en verwarm gedurende 30 seconden. Normaal komt de rand dan wel al wat los en kan je het transferpapier er vlot vanaf trekken. Herhaal tot je een bonte bende aan confetti hebt!

Een vrolijk confettikussen in geen tijd

En dan is het resultaat dus dit vrolijke kussen! De quote – Throw kindness around like confetti – is er eentje die in elk huis wel zou mogen prijken. Het kan nooit kwaad om extra vriendelijk te zijn tegen iedereen, en confetti staat wat ons betreft ook nog eens voor het bouwen van een feestje … elke dag opnieuw! Je hoeft je vreugde niet te sparen tot één of andere feestdag om te genieten van je dag. Maak er het beste van, #yolo enzo ;-). Daarvoor staat dit reminderkussen wat ons betreft!

Een vrolijk confettikussen in geen tijd Een vrolijk confettikussen in geen tijd

Natuurlijk kan je om het even welke quote op een kussensloop overbrengen. Zorg alleen dat je altijd in spiegelbeeld print (is bij de freebie al gefixt!), anders wordt de tekst niet heel leesbaar ;-). Veel DIY-plezier! Dit is trouwens een hele goede cadeautip! X

17 Comments

 1. veerlez

  Ik heb nog ladingen transfer papier liggen, dus wellicht dat ik inderdaad een printable ga overzetten op een kussen, of een eigen tekening oid! Ik had daar nog helemaal niet aan gedacht! Terwijl ik best wel bezig ben in mijn hoofd met nieuwe kussenslopen!

 2. Anna

  Hihi, zo’n leuke quote. En jaaa, dit vind ik echt een toffe DIY. Fijn ook dat ‘ie lekker makkelijk is. En goud is een goed idee. Hallooo opvallend interieur item :)!

 3. Evy

  Super mooi geworden. Ik maakte zelf al kussentjes voor mijn hondje met transferpapier, vind het super leuk.
  En jouw spreuk hangt hier bij ons in de woonkamer omhoog :-P

 4. anna

  Aaah, dit is zo leuk! Maar wat ik even niet helemaal begrijp: Zitten de letters nu als het ware geplakt op de kussensloop? Want dan zal het toch slijten? Of… Is het helemaal glad? En zit de print er als het ware in? Let me know :-)

  1. Arne & Frauke

   Hi! Ik snap je bezorgdheid, haha. Maar het zit er bovenop maar door de warmte wel heel goed aan het kussen gehecht. Vergelijk het met een t-shirt waar tekst op staat! Zo gewoon gaat het niet slijten, als je veelvuldig wast misschien na een tijdje (zoals bij die t-shirts dus) maar dan hebben we het over járen! X

 5. Noortje

  Omg dit is zo amazing. Ik zit dus al weken te zoeken naar tropical print stof enzo.
  Maar nu ga ik gewoon mijn eigen print maken! Maakt het nog uit met wat voor printer je gebruikt?
  Laser of inkt? Ik heb zelf een inkt printer. Super thanks voor deze tutorial, ik wil hier echt binnenkort een stoel mee gaan bekleden :D

Geef een antwoord