Een warme, zomerse look

Een warme, zomerse look

Een warme, zomerse look

Zomer staat voor mij gelijk aan of) amper make-up (a.k.a. een laagje poeder en een vleugje mascara) of) een warme, bronzy look. En hoe ik die laatste maak, zie je hierboven! Het is alsnog een hele simpele basis (niemand houdt van plamuur in de hitte, toch?) maar je ziet er wel in no time zomers gebruind uit.

Een warme, zomerse look

Je begint met een make-uploos gezicht (duh). Je kan eventueel wat dagcrème aanbrengen, of zonnebescherming (liefst dat laatste zeker).

Een warme, zomerse look

Daarna gaan we voor een dun laagje foundation, gemixt met een bronzy BB cream. De foundation is er één van Miss Sporty en hij begint eindelijk te licht te worden, maar ‘s zomers hou ik sowieso van een iéts te bruine look. Dus ik mix er ongeveer evenveel Bourjois BB bronzing cream doorheen (review hier!) doorheen en breng dit in een dun laagje aan met mijn E.L.F. stipple brush.

Een warme, zomerse look

Daarna is het tijd voor véél poeder. Ik leef zo ongeveer op poeder met dit warme weer. Voor ik het weet, glim ik weer langs alle kanten! Dus met een grote poederkwast van E.L.F. breng ik een matterende poeder van hetzelfde merk aan. En ik ben héél royaal!

Een warme, zomerse look

De wenkbrauwen zijn voor mij een zeer belangrijk onderdeel van een mooie basismake-up. Ik kleur ze in met mijn geliefde Catrice wenkbrauwpotlood (in ‘date with ash-ton’) en geef ze de nodige vorm en definitie.

Een warme, zomerse look

Daarna ga ik er met Bourjois wenkbrauwgel (topspul, werkt superfijn!) overheen om ze goed vast te zetten. Dat is sowieso een belangrijke tip voor de zomer: zorg dat je waterproof of stevig vastzittende make-up gebruikt, want als je gaat zweten glijdt alles er zó vanaf.

Een warme, zomerse look

Met een kabuki kwastje breng ik mijn geliefde en héérlijk ruikende Bourjois Maxi Delight bronzer aan. Wat is dat geweldig spul! De geur is niet alleen geweldig, de textuur en finish (lichte shimmer) ook. Ik breng dit aan op de zijkanten van m’n wangen, op m’n neus, op m’n kin, op m’n slapen en een beetje op mijn voorhoofd. Hellooo summer look!

Een warme, zomerse look

Met mijn ultieme favoriete bronzing blush, de E.L.F. warm bronzer, geef ik nu mijn wangen een zomerse kleur. En de glans is echt prachtig <3

Een warme, zomerse look

Nog meer glans! Ik breng E.L.F. highlighter aan op m’n neus en langs de binnenkant van m’n wangen. Dat vind ik altijd zo’n verfrissend effect geven! Daarnaast breng ik ook wat aan op m’n kin en onder m’n wenkbrauwen.

Je zal je misschien afvragen waarom ik highlighter gebruik in de zomer, wanneer ik toch al sneller glans door de hitte. Wel, dat is in no way dezelfde glans als eentje die ik met make-up creëer. Glans van het zweten of de warmte ziet eruit alsof je make-up een beetje waterig is geworden en ontstaat voornamelijk op de plaatsten waar ik juist géén highlight wil (bijvoorbeeld waar m’n bronzer zit). Deze glans geeft juist een zomerse gloed op plaatsen die normaal niet zo snel zweterig zijn, en doet mijn huid echt stralen.

Een warme, zomerse look

Met de Bourjois Push Up volume mascara creëer ik lange, zwarte wimpers.

Een warme, zomerse look

Nu nog een knallende lipstick – deze oranje van Gosh is mijn ultieme favoriet at the moment – en je ziet er gelijk stralend en zomers uit. Zomer staat voor mij gelijk aan geen oogmake-up (op mascara na) en juist alle aandacht naar de lippen. Die worden niet vettig, als het goed is ;).

Een warme, zomerse look Een warme, zomerse look

En zo ziet mijn zomerse, warme make-uplook er dus uit. Ik ben dol op de warme basis en de flinke hoeveelheid bronzer op m’n gelaat, dat steekt ook zo mooi af tegen mijn haren vind ik! En de oranje lipstick is voor mij het toppunt van een knallende zomerse look. Ik draag deze eerder naar de avond toe, voor een barbecue bijvoorbeeld, of wanneer ik de stad inga. Voor het strand kies ik toch liever de andere optie, die met enkel poeder en mascara!

Een warme, zomerse look

Ik vond het leuk om deze stap-voor-stap tutorial met jullie te delen! Ik mag dan geen make-up expert zijn, zelf hou ik er juist van om de ‘gemakkelijke weg’ met jullie te delen. Dat maakt het lekker toegankelijk ;). En uiteraard is feedback altijd welkom! Bedankt voor het lezen! xo

12 Comments

  1. anna

    Wat een prachtige look en leuk gefotografeerd op deze manier! Weet je toevallig of dat wenkbrauwpotlood van Catrice nog te koop is, het ziet er uit als de perfecte kleur voor mij.

  2. Shifra

    Oh wauw, Frauke! Love this look! Eén van mijn favoriete looks die ik nu op jou heb gezien. Ik vind vooral de kleur van de lippenstift echt perfect voor nu, de zomer! Zowel overdag als ‘s avonds.

Geef een antwoord