Een weekje Napels & Amalfi: must do’s & tips (travel guide)

Een weekje Napels & Amalfi: must do’s & tips (travel guide)

Een weekje Napels & Amalfi: must do’s & tips (travel guide)

Het oorspronkelijke plan was een ritje naar La Douce France, maar druk verkeer en cheapo vliegtuigtickets zorgden ervoor dat vriendinnetje Herlinde & ik de afgelopen week vertoefden in La Bella Italia en dat was minstens even leuk! Ik gids je doorheen ons reisje en geef met plezier enkele must do’s mee in deze mini travel guide.

Verblijven in Castellamare Di Stabia, B&B In Centro

Castellamare Di Stabia
Castellamare Di Stabia

Om onze portemonnees te sparen en vooral centjes aan tripjes, vino’s en la cuccina Italiana uit te kunnen geven, kozen we ervoor naar Napels te vliegen met TuiFly. Niet duur (€200 p/p retour) en een perfecte uitvalsbasis om la Campania te ontdekken! We deden een rondje Booking.com en kwamen uiteindelijk terecht in Castellamare Di Stabia, een stad aan de voet van de Vesuvius en op een dik halfuurtje van zowel Napels als Sorrento.

In Centro B&B Castellamare di Stabia
Onze kamer in de B&B
In Centro B&B Castellamare di Stabia
De gemeenschappelijke keuken
In Centro B&B Castellamare di Stabia

Onze B&B, In Centro, bevond zich – obviously – lekker centraal in Castellamare waardoor we in geen tijd de bus of Circumvesuviana (trein) op hopten richting kust of stad. Vincenzo, de extreem vriendelijke & behulpzame eigenaar van het verblijf, zorgde ervoor dat we ons meteen helemaal thuis voelden en gaf meteen ook enkele tips mee om de regio (budgetproof) te verkennen. De B&B is niet alleen erg modern en picco bello in orde, door zijn dagelijkse bezoekejs en WhatsAppjes voelde het alsof we bij een vriend logeerden. Een grote aanrader!

Op het programma: de hoogtepunten van onze reis

Op voorhand wilden we niet té veel opzoekingswerk doen of plannen om ruimte te houden voor spontane uitstapjes en hotspots die locals ons zouden aanraden. Toch was er een lijstje met highlights dat we graag wilden afwerken tijdens ons weekje weg en dat jou wellicht ook van pas komt mocht je een vakantie in de regio plannen! Bij dezen, ons programma!


  1. Strandhoppen vanuit Castellamare: Piano di Sorrento en Meta
  2. Sightseeing in de stad & haven van Sorrento
  3. Pompeï en de Vesuvius
  4. Napels verkennen van stad tot Santa Lucia
  5. Amalfikust per boot: pretty Positano & Amalfi
  6. Sentiero degli Dei aka het pad van de Goden bewandelen
  7. Chillen onder de Capri sun

Omdat dit anders een héle lange blogpost zou worden, heb ik bovengenoemde activiteiten steeds toegelicht in een aparte post. Klik dus op het hoogtepunt waarover jij meer wil weten en ontdek vele foto’s en mijn ervaring + tips!

Samengevat: zou ik deze reis aanraden?

Het lijkt me dat het feit dat ik er deze reeks blogposts over schrijf (die me m’n vingerspieren bijna heeft gekost, zo’n 3000 woorden later), voor zich spreekt: absoluut. Het was een intensieve week waarin we véél hebben gedaan op korte tijd en waar ik dus achteraf ook echt van moest bekomen, maar oh wat is het leuk om al die mooie ervaringen en herinneringen opgedaan te hebben! Is een langere vakantie mogelijk, dan zou ik voor alle individuele tripjes nog net wat meer tijd uittrekken, maar wat mij betreft zitten alle hoogtepunten van de regio er wel in vervat! Ik denk er dan ook met een gelukzalig gevoel op terug en ben helemaal geïnspireerd door m’n fysieke overwinningen, de schitterende vergezichten, beroemde dorpjes en beau monde in deze côté van Italië. Het smaakt naar meer!

Ben jij al eens in de regio Napels/Amalfikust geweest? Hoe is het jou bevallen? Deel jouw ervaringen of vragen gerust in de comments! ♡

Strandhoppen vanuit Castellamare: Piano di Sorrento en Meta ⇢

6 Comments

  1. kaylin

    Heel blij om je blog terug te zien verschijnen. Super dat je zo’n aangename en deugddoende vakantie had. Ben benieuwd om meer te lezen erover.

Geef een antwoord