Een Winter Wonderland tafelstyling met Margriet

Een Winter Wonderland tafelstyling met Margriet

Joepie, almost Christmas! 🎄 Dat betekent: tijd om na te denken over waar je de feestdagen doorbrengt, wat je aantrekt, welke geschenkjes je koopt en wat er op het menu staat. Om maar enkele zaken te noemen! 🤯 Daarom ben ik heel blij dit jaar kennis gemaakt te hebben met Margriet, een concept met ‘feestboxen’ die je kan huren om zo alvast de stress rond je tafelstyling te skippen. Ik probeerde een Kerstbox uit en mijn bevindingen ontdek je in deze blogpost.

Zelf vind ik het geweldig om m’n tafel leuk aan te kleden wanneer ik gasten heb, maar ik kan me inbeelden dat niet iedereen daar zo mee bezig is. Laat staan steeds alle benodigdheden in huis heeft! Met name tafellopers of -kleden, onderleggers, bestek of theelichthouders zijn dingen die je meestal niet en masse in de kast hebt liggen. Enter Margriet, een eigenlijk best eco-friendly oplossing bestaande uit op maat gemaakte boxen met jouw feestessentials, die je kan huren voor jouw feest. Ik stuurde enkele fotootjes van m’n servies en interieur en op basis daarvan stelden Mara & Merel een fijne Kerstbox samen waar ik me lekker mee uitgeleefd heb!

Ik heb zelf eigenlijk niet héél veel servies in huis, van borden heb ik bijvoorbeeld meestal maar vier stuks. Voor deze styling maakte ik dan ook een mix van m’n eenvoudige grijsgroene IKEA borden met een antiek Delfts blauw servies. De gouden items uit de Margrietbox (bestek, theelichthoudertjes en glitters) bleken daar geweldig mee te matchen.

In de Kerstbox zaten grijsgroene lopers die goed pasten bij het geheel en me toelieten nog een stuk van m’n mooie steigerhouten tafel te tonen. Een mooie tafel hoef je wat mij betreft niet weg te stoppen! De ronde rieten placemats en rotan onderleggers voor glazen (#WANT) versterkten die fijne organische uitstraling. Bovendien zaten er ook twee leuke zachtgroene vaasjes in de box en een klein boeketje met gedroogd graan, die samen net de finishing touch aan de tafel bezorgden.

Iets wat niet in de box zat, maar ik wel praktisch had gevonden, waren stoffen servetten. Die vind ik altijd zo lekker feestelijk! Toevallig vond ik bij het boodschappen doen papieren varianten met een heel gelijkaardige print als m’n Delfts blauw servies, die er uiteindelijk erg leuk bij bleken te passen en het geheel letterlijk opfleurden. Met een simpel wit koordje vouwde ik de servet op en ik stak er nog het koffielepeltje tussen voor het mooie blauw-wit-gouden kleurcontrast. Regeltjes voor tafelstylings? Daar doe ik niet aan mee — zolang het er maar leuk en bijpassend uitziet!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf niet snel op zou komen glittertjes op de tafel te strooien, maar die gouden touch was uiteindelijk echt een onmisbaar detail. Bovendien gingen ze zo mooi schitteren wanneer het donkerder werd in de ruimte en ik de theelichtjes aanstak, heel feestelijk! ✨ Ik vond het niet alleen geweldig om alle losse elementen samen te zien komen in één mooie setting, ook was het een pretje om deze styling op de gevoelige plaat vast te leggen. Dus kijk mee naar nog enkele kiekjes…

Een Winter Wonderland tafelstyling met Margriet
Een Winter Wonderland tafelstyling met Margriet
Een Winter Wonderland tafelstyling met Margriet

… en laat je inspireren voor jouw kerstfeest! Had je al aan je styling gedacht? Nope? Margriet kan dus een uitkomst voor je zijn. Mijn tip is om vooral duidelijk mee te geven wat je zeker nodig hebt en welke stijl je op wil gaan (eventueel met enkele inspiratiefoto’s) zodat de inhoud van de box aansluit bij je behoeften en niet teleurstelt. In ruil daarvoor wordt je heel wat stress maar ook geld bespaard, want alles nieuw kopen voor één feest is best een pittige uitgave — toch als je zoals mij elk jaar wat anders wil! De Margriet boxen huur je voor prijzen tussen €50 en €150 (afhankelijk van het formaat en wat je wenst), worden op maat samengesteld en kan je ophalen + terugbrengen in Eke of (via de post) laten bezorgen.

Lees hier meer over de box!

Wat vind jij van het concept van deze Kerstbox? Zou je Margriet willen uitproberen? If so, doe gerust de groetjes en vooral: veel stylingpret gewenst!

Sidenote — Ik heb deze blogpost zoals steeds geschreven vanuit mijn eigen enthousiasme voor Margriet en mocht de box kosteloos huren om er een styling mee te doen. 🎁 #NOSPON

2 Comments

  1. Irene

    Amai super tof concept die boxen! Wist eerlijk gezegd niet dat zoiets bestond. Wij hebben zelf bijvoorbeeld geen mooi tafelkleed en ook niet zoveel decoratie dus dan is zo’n box wel een oplossing! Gelukkig hoef ik zelf geen feest te hosten (horror!). Hihi.

    1. Frauke

      Ja ik ben ook echt fan van het idee! Neemt toch weer wat stress en over-en-weer-gerij weg, haha. Maar als je ze zelf niet moet organiseren, is het nog makkelijker ;-)! Thanks voor je comment! X

Geef een antwoord