Een winterse deurmat met hert

Een winterse deurmat met hert

Een winterse deurmat met hert

De winter in huis halen? Dat kan je met kleine details heel gemakkelijk en snel! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze winterse deurmat, met een hert erop? Super stijlvol, ideaal om de vuile laarzen aan af te kuisen en ook nog eens heel eenvoudig in elkaar te zetten. Kijk snel verder om te zien hoe we dit hebben gedaan!

Een winterse deurmat met hert

Voor deze DIY heb je nodig:

 • een simpele deurmat, dit exemplaar komt gewoon van de IKEA
 • een prentje van bijvoorbeeld een hertengewei, eerder ter inspiratie dan om effectief te gebruiken
 • een schaar
 • een kwast
 • zwarte verf
 • washi tape of stevig plakkende schilderstape

Een winterse deurmat met hert

Knip de vorm van de hertenkop / het gewei uit om op basis daarvan met tape een strakke vorm af te plakken op je deurmat. Wij namen de grote lijnen over, maar maakten het geheel een boel simplistischers en strakker. Druk de plakband zeker goed aan.

Een winterse deurmat met hert

Daarna ga je met zwarte verf de vorm inkleuren. Probeer telkens van buiten naar binnen te smeren met je verf, zo ben je zeker dat er geen onder de plakband terechtkomt! Wees gerust heel royaal met je verf, want de deurmat heeft natuurlijk een dikke textuur die je volledig moet bedekken.

Een winterse deurmat met hert

Laat dit gedurende een namiddagje drogen (perfecte herfstige-regen-namiddag projectje!) zodat je verf volledig uitgehard en droog is. Daarna kan je rustig de washitape weghalen en zie je je geweldige hert tevoorschijnkomen ;)!

Een winterse deurmat met hert Een winterse deurmat met hert

Een deurmat geeft toch wel persoonlijkheid aan je woning, aangezien dat letterlijk één van de eerste dingen is die je ziet wanneer je binnenkomt. Met deze leuke en strakke print creëer je gelijk een touch of winter, en dat zonder teveel moeite. Wedden dat iedereen je vraagt waar je die geweldige design deurmat vandaan hebt gehaald? Happy DIY’ing! xo

15 Comments

 1. Irene

  Superleuk! Kan je er ook echt je natte voeten aan afvegen eigenlijk met die verf? Zou ook zonde zijn als je dan door je huis heen overal zwarte afdrukken achterlaat en er van je hertje niet veel meer overblijft! :)

  1. Arne & Frauke

   Ja! We hebben deze onderhand al een aantal weken in gebruik en de zwarte verf is nog 0,0 afgegaan. Ook met natte en vieze voeten! Je kan ze altijd even schoonmaken als de mat heel vies dreigt te worden, maar dat is bij ons niet het geval :D! X

 2. Miriam

  Ik zag de foto en ik dacht: ahhh ik MOET weten waar ze die hebben gekocht. Maar hoe cool, gewoon zelf gemaakt! Even better :D Erg leuk gedaan, staat echt tof en stoer ook!

Geef een antwoord