Een zomerse veggie Hawaïburger

Een zomerse veggie Hawaïburger

Een zomerse veggie Hawaïburger

Een burger op z’n tijd kan zó lekker zijn. Oké, het is niet de gezondste keuze, maar that’s what cheat days are for ;-). Een heerlijke variant die wij jullie niet willen onthouden, is onze favoriete burger van het moment: de veggie Hawaï! De smaken van die burgen passen perféct bij elkaar en zijn ook nog eens zoet en zomers – niet te missen!

Een zomerse veggie Hawaïburger

Je hebt nodig:

  • hamburgerbroodjes
  • vegetarische groenteschijven
  • botersla
  • zoete chilisaus
  • ananasschijven (op sap – of liever nog vers!)

Een zomerse veggie Hawaïburger

Bak je groenteschijf met wat kokosolie in de pan. Gebruik de resterende olie om je ananas aan beide kanten aan te kleuren en te verwarmen. Verhit de oven gedurende enkele minuten en zet het broodje dan 3 minuten onder de grill aan beide kanten. Vervolgens beleg je je broodje met achtereenvolgens sla, de groenteschijf, wat chilisaus en de ananas. Bestrooi eventueel met nog wat peper, zout en paprika- of chilipoeder.

Een zomerse veggie Hawaïburger Een zomerse veggie Hawaïburger

Zo gemakkelijk is het! Je burger is in geen tijd gemaakt en zal wellicht even snel in je buik verdwijnen. Want oh, wat zit die vol smaak! Zomers, zoet, smaakvol en ook nog eens veggie: een aanrader. Werk eventueel af met een verse salade: wat salademix, radijsjes, appel, tomaatjes en ui vormen een prima combinatie. Eet smakelijk! X

10 Comments

  1. Petra

    Mmm, ziet er lekker uit, en een toffe variant op de gewone veggie-burger. Ga ik zeker eens maken, mijn vriend is vegetariër dus wij eten hier thuis altijd veggie! Bedankt voor de tip!

Geef een antwoord