Eetkamerstoelen: voor en na!

Eetkamer stoelen voor na (1 van 9)

Aanschouw bovenstaande práchtige witte, klassieke tafel… en de zwarte stoelen waar we intussen alweer een dik jaar gebruik van maken. Zowel de tafel als de stoelen kregen we van de vorige eigenaars en op zich waren we heel blij dat we die dure dingen niet meer moesten aanschaffen, al waren ze niet 100% ons ding. De tafel was zwart en hebben we van een witte laag voorzien, maar bij de stoelen vonden we dit niet nodig omdat ze al vrij oud waren en het een tussenoplossing was. Toch stelden we de aankoop van nieuwe stoelen altijd uit: wat we graag zagen vonden we te duur, en andere stoelen spraken ons niet aan. Tot we onlangs een cadeautje van IKEA kregen en we éindelijk de stoelen kochten die we zo graag zagen!

Eetkamer stoelen voor na (2 van 9)

Begrijp ons niet verkeerd, de zwarte stoelen waren op zich heel mooi, maar nogal versleten en krakerig en de kleur was écht niet ons ding. Wij proberen ons interieur zo licht mogelijk te maken om ruimte te creëren, en zwarte stoelen horen daar niet bij. Ze braken het geheel, en dat vonden we zeer jammer.

Eetkamer stoelen voor na (3 van 9)

Oké, kijk nog één keer goed naar de voor-foto…

Eetkamer stoelen voor na (4 van 9)

… want dit is hoe onze eethoek er nu uitziet! Wij zijn zo ontzettend blij met dit resultaat!

Eetkamer stoelen voor na (6 van 9)

We kozen ervoor om 2 witte stoelen te kopen, en langs de andere kant van de tafel een bankje te zetten. Niet alleen oogt dat ruimer en meer open, het is ook gewoon een stuk gezelliger.

Eetkamer stoelen voor na (8 van 9)

Het bankje heet SIGURD en is onwijs schattig. Met een nep schapenvachtje (TEJN) erop oogt het héél uitnodigend!

Eetkamer stoelen voor na (9 van 9)

De stoelen heten INGOLF en passen perfect bij de tafel en het bankje. Ze zijn lekker stevig en zwaar en zitten heerlijk. Door het kruis op de achterkant zijn ze ook niet basic en steken ze mooi boven de tafel uit.

Eetkamer stoelen voor na

Nog even een voor en na! Vinden jullie het verschil ook zo indrukwekkend? Onze eetkamer oogt véél uitnodigender, ruimer en lichter en het geheel past nu mooi bij elkaar. Zeker nu we een nieuw licht linnen tafelkleed hebben gekocht dat een en al rust uitstraalt. Je merkt het vast, wij zijn superblij met onze aankopen! Wat vind jij van onze nieuwe eetkamersetting? 

19 Comments

  1. Resy

    Het geeft gelijk een hele andere sfeer, erg leuk! Dat andere vond ik ook leuk, maar dit is toch wel wat leuker. Jullie hebben altijd van die leuke ideeën en leuk dat jullie dat ook gewoon hier delen

  2. Rosie

    Wauw wat ontzettend leuk gedaan! Ik vind het idd veeeeel mooier, frisser, gezelliger staan! Volwassener ook ofzo haha ik weet het niet. In ieder geval erg mooi, goed gedaan jullie 2 ;-)!

Geef een antwoord