Enkele Breda tips van een toerist

Enkele Breda tips van een toerist

Enkele Breda tips van een toerist

Een tijd geleden trok ik met mama voor een weekendje richting ons favoriete land: Nederland! Deze keer besloten we niet te ver te gaan, maar net over de grens Breda te ontdekken. En dat viel reuze  mee! Wat is Breda een leuke, gezellige stad. Hoewel je op twee dagen natuurlijk niet héél veel kan zien, heb ik toch een paar fijne tips om met jullie te delen. Dit vonden wij de moeite in Breda!

Ons hotel

Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toeristEnkele Breda tips van een toerist

We verbleven in het Novotel hotel, een prima hotel. Het is een rustig viersterrenhotel dat een beetje buiten de stad ligt (bij Prinsenhage). Wij hebben gewoon voor een lekker cheape plek gekozen, maar je kan vast chiquer vertoeven in de stad zelf. Het hotel was wel verzorgd en gezellig, met een grote tuin én zwembad. Dat was wel de moeite (helaas was het toen wij er waren wat te fris)! Ook het ontbijt – belangrijk als je voor een hotel kiest ;-) – vonden we helemaal oké! Om in Breda centrum te geraken kon je de bus nemen (er was een halte vlakbij het hotel) of te voet gaan. Al hebben wij dat laatste maar één keer gedaan, gezien we toch wel een drietal kwartier onderweg waren! Dus dat is de optie voor wie graag wandelt. Wij vonden het wel leuk om de buurt zo te ontdekken! Je kon in het hotel ook eten (onder andere luxe hamburgers en een buffet) maar wij hebben enkel gedronken aan de bar, wat wel gezellig was!

Het begijnhof

Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist

Ik ging samen met mijn mama op citytrip en wij zijn alletwee wel fan van knusse, gezellige stadjes. Brugge heeft ons hart bijvoorbeeld helemaal veroverd. Toen we ontdekten dat in Breda het oudste begijnhof van Nederland te vinden is, moesten we er uiteraard heen. Dus dat werd onze eerste stop! En het is inderdaad een prachtige plek, met hele knusse en authentieke huisjes. Zeker een bezoekje waard, al is het maar voor de prachtige Instagramfoto’s van bloembakken op oude vensterbanken ;-). Er is ook een miniaturen- en poppenhuizenmuseum bij het begijnhof, wat er vanbuiten wel erg leuk uitzag. Helaas was het gesloten toen wij er waren!

Slenteren door Breda

Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist

Wij werden helemaal fan van Breda! De stad heeft hele gezellige straatjes met leuke, goed onderhouden huisjes. Ook is de stad omgeven door water en heb je een haven waarlangs een knusse kade loopt vol restaurantjes en cafeetjes. Erg leuk om bij goed weer te vertoeven! We gingen ook een beetje uit het drukke centrum weg richting Wilhelminastraat, wat een iets meer luxe winkelstraat bleek te zijn. Daar kwamen we bij het fijne Wilhelminapark, ook echt de moeite! In die buurt staan ook een heleboel prachtige huizen, dus ik heb echt mijn ogen uitgekeken haha. Breda is mooooi!

Taart bij Ja! Breda

Enkele Breda tips van een toerist

De Grote Markt in Breda zit bomvol leuke eetgelegenheden. Mexicaans, Italiaans, zoet of hartig? Je vindt het er allemaal! Per toeval belandden wij bij Ja! Breda en het beviel er ons zo dat we er twee keer langs gingen. De eerste keer voor lunch (salade, was niet héél bijzonder) en taart (*hearteyes* – ik bedoel, KIJK DE FOTO), de tweede keer voor nog meer taart. ZO lekker! Je kan er ook heel leuk high tea’en, wat we sowieso zouden gedaan hebben, mochten we meer tijd gehad hebben. Het zag er supergezellig uit!

Thee bij Puick

Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist Enkele Breda tips van een toerist

Bij PuiCk plof je zo in een knusse Chesterfield neer. Deze eet- en drinkgelegenheid geeft je het gevoel dat je zo in iemands woonkamer bent binnengewandeld, vol industriële details en hebbedingen die je allemaal kan kopen. Wij dronken een lekker gember- en muntthee en dat smaakte naar meer! Dat de ‘ober’ zich bij je installeert in de zetel geeft een extra huiselijk gevoel. Echt een plekje waar je gerust de hele namiddag kan chillen en kletsen!

Shoppen bij Costes

Enkele Breda tips van een toerist

Qua winkels vond ik Breda er niet echt uitspringen. Je had enkele leuke zaakjes en boetiekjes en de standaard winkels die je in veel steden vindt, maar puur voor het winkelen zou ik niet naar Breda gaan. Dan is Antwerpen dichter en meer de moeite ;-). Wel ben ik echt gróte fan geworden van Costes, wat een mooie winkel met stijlvolle kleding! Echt helemaal mijn stijl.

Lunchen bij Bagels & Beans

Enkele Breda tips van een toerist

Mama en ik zijn grote fan van Bagels & Beans, sinds we er voor het eerst lunchten in Rotterdam. Ik wou dat dat concept ook hier bestond! Want eerlijk: lekkerdere bagels of een leukere sfeer dan bij Bagels & Beans, vind je nergens in ons land! We kozen allebei voor een bruine bagel met hummus en dat was ZO ontzettend lekker. Echt by far de beste hummus die ik ooit heb gegeten. SMULLEN! Ik wou dat ik een hele pot mee kon nemen.

Dineren bij Da Attilio

Enkele Breda tips van een toerist

Of het de beste Italiaan was waar ik ooit ging, daar ben ik niet van overtuigd. Maar op het terras bij Da Attilio heb ik wél erg lekker gegeten – en mama met mij! Zij nam een pizza vegetarisch, ik een spaghetti bolognese. I know, niet de meest verrassende keuze, maar we hadden al wat teveel taart op haha. Eten op de Grote Markt in Breda is sowieso een beetje een feest, gezien het er zo sfeervol en vol mensen is eens de eerste zonnestralen erdoor komen. Echt fijn, lekker mensen kijken en dineren!

Wandelen in het Mastbos

Enkele Breda tips van een toerist

Op zondag zijn de winkels in Breda open, maar wat later dan wij gewoon zijn. Dus gingen we eerst een voormiddagje wandelen. Dichtbij ons hotel bevindt zich namelijk het práchtige Mastbos, waar je heel erg fijn (en lang) kan wandelen. Het wemelde er van fietsers, wandelaars, paardrijders en andere levensgenieters – waar wij er twee van waren! We hebben een flinke staptocht gedaan, tot we bij het landgoed en kasteel Bouvigne kwamen. Wat een idyllisch uitzicht hadden we daar! Het kasteel konden we helaas niet bekijken, maar dit beeld leverde al genoeg mooie plaatjes op ;-). Daarna gingen we nog wat drinken bij Restaurant De Boschwachter, een heel gezellig plekje en zo te zien ook de favoriete stop van vele wandelaars!

We hebben een geweldige tweedaagse Breda gehad en gaan zéker nog terug. Vooral ‘s zomers is Breda echt een prachtige stad waar je heel leuk kan vertoeven. Zelf heb ik het idee dat het niet mijn favoriete winkelstad zou zijn, maar wel de ideale plek om veel te chillen. High tea’tje, hangen bij het water, door de mooie straatjes slenteren … Jup, wij zijn overtuigd!

Ben jij wel eens naar Breda geweest? Wat vond jij ervan?

7 Comments

  1. Eline

    Het ziet er echt heerlijk uit. Ik kom niet zo vaak in Breda, maar zo te zien moet ik binnenkort toch weer eens een bezoekje gaan brengen en deze plekjes ook gaan ontdekken.

  2. Marlous

    Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Leuk om Breda door jouw ogen te zien. Mijn peetoom woont in Breda, maar ik ga er eigenlijk nooit langs. Zou ik vaker moeten doen als ik dit zo zie!

Geef een antwoord