Fall into autumn look

Fall into autumn look

Fall into autumn look

Hi there! Het was alweer even geleden dat ik nog eens een stap-voor-stap look maakte, dus here it is! Ik toon je hoe ik een herfstige, preppy look met burgundyrode lippen maak. Het is geen extravagante look (daar zal je me weinig mee spotten – ik hou van simpel en alledaags!) maar hij straalt wat mij betreft wel echt warmte uit en past perfect voor het moment. Kijk je mee?

Fall into autumn look

Op een gereinigd gezicht breng ik eerst foundation (Miss Sporty So Matte Perfect Stay in de lichtste kleur) gemengd met dagcrème (La Roche Posay, Effaklar K) aan. Dit doe ik met een E.L.F. stipple brush. De foundation is eigenlijk te licht voor mijn gezicht op dit moment, maar ik had geen donkerder exemplaar! Ik corrigeer het straks met bronzer.

Fall into autumn look

Met een small stipple brush van E.L.F. breng ik een minerale concealer (van hetzelfde merk) aan, onder mijn ogen, op mijn kin en een beetje op mijn neus. Deze werk ik goed in de huid, zodat het versmelt met mijn foundation.

Fall into autumn look

Tijd om af te poederen! Ik gebruik een compactpoeder en grote poederkwast van E.L.F.

Fall into autumn look

Met een E.L.F. schuin penseel (uit de budget collectie) breng ik Bourjois bronzer (Matt Illusion in 22) aan om wat meer kleur op m’n gezicht te brengen.

Fall into autumn look

Daarna zet ik mijn wenkbrauwen aan met mijn geliefde Catrice wenkbrauwpotlood (Eyebrow Stylist in date with ash-ton) en dit fixeer ik met Bourjois wenkbrauwgel.

Fall into autumn look

Tijd voor een ooglook! Als basis gebruik ik de Bourjois 24H oogschaduw in een prachtige gouden kleur (02 Or désir). Ik breng deze cream-to-powder oogschaduw aan op mijn gehele ooglid, en iets daarboven.

Fall into autumn look

Het Catrice Absolute Nude palette is ideaal voor een subtiele ooglook. De lichtste kleur hieruit (helemaal links) breng ik aan op mijn ooglid en iets daarboven, met een stevige oogschaduwkwast.

Fall into autumn look

Daarna breng ik de derde kleur van links aan met een fijn kwastje, in mijn arcadeboog en in de buitenste ooghoek.

Fall into autumn look

Met een grote, fluffy blendingkwast zorg ik dat de twee tinten netjes in elkaar overlopen, door er zachtjes over te zwiepen.

Fall into autumn look

Eyeliner! Deze is van Bourjois, hij heet ‘Ultra Black’. Ik zet mijn wimperrand lichtjes aan en maak een hele kleine wing naar buiten toe.

Fall into autumn look

Afwerken doe ik met mascara (Bourjois Push Up volume mascara, de waterproof versie).

Fall into autumn look

Hierna breng ik E.L.F. baked blush aan (kleurtje is Rich Rose) op de appeltjes van mijn wangen, met een blushkwast van hetzelfde merk.

Fall into autumn look

Om te eindigen breng ik de eyecatcher van de look aan: een Bourjois Rouge Edition 12h lipstick (in 14).

Fall into autumn look Fall into autumn look

Et tadaaa: een preppy, herfstige look! Zeker nu mijn haren weer wat blonder zijn, vind ik het rode echt ontzettend mooi staan. En ik ben dol op een subtiele ooglook, zoals deze! Absoluut een look die ik vaker zal en wil dragen.

Fall into autumn look

Bedankt dat je mee keek naar hoe ik deze look maakte! Hopelijk heb je er wat aan gehad :)! xo

20 Comments

 1. Marlous

  Ah wat een mooie look! Ik vind je korte(re) haar ook nog steeds zo leuk staan! Klein puntje van feedback: voor een make-up noob als ik zou het misschien fijn zijn als je de foto’s iets dichterbij neemt, althans de foto’s waar je de oogschaduw aanbrengt. Dan kan ik iets duidelijker zien wat je nou precies doet :p

  1. Arne & Frauke

   Dankjewel! En bedankt voor de tip, je hebt hélemaal gelijk! We zullen er proberen de volgende keer aan te werken om alles duidelijker te maken :) X

 2. Puck

  Fantastische look! En een heel leuk blousje. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt? Ik woon in NL, maar misschien is ie hier ook ergens te verkrijgen.
  Liefs

 3. Margot

  Frauke, ik heb je daarnet aan het frietkot in de Overpoort gezien! :) Moest je alleen geweest zijn en moest ik me niet moeten haasten hebben voor mijn bus, had ik even hallo gezegd!

 4. Esmée

  Wat een prachtige look! Ik vind dat je de make-up op je ogen zo mooi hebt aangebracht, wat een mooie combinatie. Ik moet ook maar eens zo’n natuurlijke smokey eye maken, ik maak normaal namelijk alleen gebruik van paarse oogschaduw. x

Geef een antwoord