nieuwjaar

Fijne jaarwisseling! + onze voornemens

nieuwjaar

Woehoe, het nieuwe jaar gluurt om de hoek! We zijn alweer aan de laatste dag van het jaar 2014 aanbeland en morgen starten we een nieuw hoofdstuk! Hopelijk waren de pagina’s van afgelopen jaar gevuld met mooie momenten, dierbare herinneringen, warmte en liefde. Maar ook als 2014 een jaar vol neerslagen was, hopen we dat er toch lichtpuntjes waren die je door moeilijke tijden hebben heen geholpen! Een knuffel van een geliefde, bemoedigende woorden of het genot van een klein moment.

Van 2015 willen we natuurlijk een mooi nieuw jaar maken en vol goede moed beginnen we dan ook aan een nieuw hoofdstuk. Hoewel de overgang altijd veel dramatischer wordt gemaakt dan die werkelijk is – hey, er verandert gewoon een getalletje op de kalender! – vinden we het toch leuk om met een nieuwe mindset en fris hoofd (niet letterlijk ;)) het nieuwe jaar in te gaan! Daarom hebben we ook een aantal voornemens opgesteld, die we graag met jullie willen delen.

Fraukes voornemens

– Sparen & werken
Súper cliché, maar ik wil echt graag een keertje flink sparen. Klein probleem: als je niet/amper werkt, komt er niet snel veel geld bij. Momenteel heb ik het moeilijk met het combineren van school – werk waardoor ik niet zo vaak meer bij m’n weekendjob aan de slag ga, maar ik zou toch graag proberen iéts te doen om meer geld in het laatje te brengen. Al is het maar omdat ik héél graag met Arne een reis wil maken in de zomervakantie, hopen dat dat lukt!

– Study more
Nu ik non-stop met mijn neus in de boeken zit en zo stilletjesaan depressief word van de hoeveelheid info die zich in mijn hoofd opstapelt, heb ik een wel heel vreemd voornemen: meer studeren! Alleen dan tijdens het jaar. Wij hebben heel veel opdrachten en groepswerken naast de lessen en daarom is het moeilijk om de blokvakken tijdens het jaar alvast eens te bekijken en in te studeren. Helaas geeft dat als gevolg dat de examenperiode extreem zwaar is, dus stiekem wil ik een keertje wat meer doen tijdens het jaar en dan minder stressen in de blok!

– Stay healthy
‘Afvallen’ weiger ik sinds een aantal jaar op mijn lijstje met voornemens (als ik er al maak!) te zetten, omdat ik het zo’n loos voornemen vind. Ik hoef helemaal niet af te vallen, want ik ben perfect gezond. Wél wil ik blijven sporten en minstens 2 keer per week naar de fitness gaan. Dat heb ik al behoorlijk goed uitgehouden sinds het begin van dit schooljaar, enkel nu tijdens de examens lukt het niet zo goed wegens tijdsgebrek! Ik wil wel proberen te letten op wat ik eet, maar zonder echt te hopen op gewichtsverlies. Liever gewoon gezond en fit zijn! Dat kommetje chips en die Nic-Nacs met suiker haal ik dus beter niet te vaak meer in huis :)!

– Bloggen
2014 was het jaar waarin ik stopte met mijn beautyblog Makecupcake en samen met Arne The Life Factory begon. Beste beslissing OOIT! Ik vind het ZO leuk om creatief bezig te zijn en die creativiteit met jullie te delen. Jullie lieve reacties, vele bezoekjes en de stijgende lijn in Bloglovin’ volgers doen onze harten elke dag opnieuw smelten. Vanzelfsprekend wil ik (en Arne met mij, I guess!) dit jaar lekker blijven bloggen en werken aan een mooie groei. Het is een tijdrovende (en geldrovende!) hobby, maar geeft zoveel voldoening! Love it. *note van Arne: dit voornemen heb ik dus ook!

– Rijbewijs halen
Ik ben eind augustus begonnen met oefenen met autorijden en heb het sindsdien vrijwel elk weekend – enkel de laatste weken niet – gedaan. Ik zou liever wat vaker oefenen, maar helaas is dat niet mogelijk doordat ik op kot zit! Gelukkig lukt het rijden al behoorlijk goed en heb ik er vertrouwen in dat ik in 2015 veilig de baan op kan gaan met een rijbewijs op zak. Daar streef ik toch echt naar!

– Enjoy every moment
Dit is het grootste en belangrijkste voornemen van 2015: genieten van élk moment! Ik verval nogal snel in klagen wanneer iets niet helemaal is zoals ik het had gehoopt, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Er zijn zoveel mooie momenten op elke dag waar ik ten volste van moet genieten! Nu tijdens de examens geniet ik zelfs van het drinken van een glas water – al is dat misschien het andere uiterste ;)! Ik wil dus graag van elke dag het beste maken en gelukkig zijn met wat ik heb/mag/kan want dat is eigenlijk bijzonder veel. Daar hoop ik dus vaker bij stil te staan en dankbaar voor te zijn!

Fitnessen

Arnes voornemens

– Fitnessen
Ik wil dit jaar heel vaak gaan fitnessen, want daar ben ik sinds kort dol op. Ik zie het gerust zitten om 5x per week naar de fitness te gaan en daar te trainen om een gespierder lichaam te krijgen. Ik merk al grote verschillen sinds ik begon met krachttraining – iets van een maand geleden – dus dat motiveert me om daar dit jaar zeker mee door te gaan!

– Rijbewijs halen
Zie hierboven, net als Frauke wil ik dit jaar mijn rijbewijs behalen. Ik kan intussen al een tijdje goed rijden, maar het komt er gewoon nooit van. Tijd om daar in 2015 verandering in te brengen!

– Gezond eten
Naast het fitnessen, let ik tegenwoordig ook op wat ik eet. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, veel fruit en groente en zo min mogelijk ‘processed foods’. Dat wil ik 2015 zeker volhouden. Een keer in de week gun ik mezelf wel een cheatdag, het moet natuurlijk nog leuk blijven ook :).

– Meer zelf koken
Meestal koken we samen of maakt Frauke het eten, maar stiekem vind ik het heel erg leuk om achter de potten en pannen te staan. Daarom wil ik het komende jaar vaker eten maken en experimenteren in de keuken! Ik vind het heel fijn om Frauke een lekkere maaltijd voor te schotelen, al helemaal als ze het dan ook lekker vindt!

 Reizen & uitstapjes
Net als Frauke hou ik heel veel van reizen, maar uiteindelijk komt het er toch nooit echt van bij ons. Daarom wil ik dit jaar écht graag wat meer uitstapjes maken en nieuwe mooie plekjes ontdekken! Gelukkig hebben we de ‘do a date’ rubriek hier, waardoor we wel moéten op uitstap gaan ;). Ook wil ik graag plannen maken voor een gróte reis, zo zou ik graag eens met Frauke een avontuurlijke reis maken en daar allerlei nieuwe dingen ontdekken. Een rondreis door Bali staat bijvoorbeeld héél hoog op het verlanglijstje (dit <3).

En nu is het tijd om onze voornemens ook werkelijk wáár te maken! We gaan in ieder geval héél erg ons best doen :). Heb jij voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar?

☆ Happy 2015! ☆

19 Comments

  1. Anneleen

    Wat een mooie voornemens! Jullie lijstje sluit perfect op elkaar aan vind ik dus dat komt vast helemaal goed! :) ik wens jullie alvast een fijne jaarwisseling en heel veel blogplezier in het nieuwe jaar…2015!!

  2. Dagmar

    Wauw wat een fijne en mooie voornemens en wat hebben jullie toch geweldige content met ons gedeeld de afgelopen tijd! Echt zo ervan genoten, dankjewel daarvoor en ik hoop dat jullie ook in 2015 lekker blijven bloggen. Jullie doen het echt super! Ik wens dat al jullie voornemens in het nieuwe jaar zullen lukken, veel succes! Warmte, geluk en een goede gezondheid toegewenst voor in het nieuwe jaar! Liefs Dagmar

  3. Silvana

    Goeie voornemens zeg! (: Ik vind het nog steeds zó gek dat jullie in België zelf het autorijden mogen oefenen, haha! Kan het me bijna niet voorstellen, maar het lijkt me wel super handig. Alvast een superfijne jaarwisseling gewenst!

Geef een antwoord