Keuken & interieur aankoopjes mei 2020

Geshopt: nieuwe spulletjes voor mijn keuken en interieur!

Keuken & interieur aankoopjes mei 2020

Ik vrees dat ik het niet als excuus ga kunnen blijven gebruiken, maar: quarantine made me do it! Ik ben weer overstag gegaan voor een aantal geweldige spulletjes om m’n huis en meer specifiek keuken/eetkamer op te leuken. Omdat jullie op Instagram vaak vragen naar waar mijn interieur aankoopjes vandaan komen, show ik ze vandaag in deze ‘shoplog’!

Keuken & interieur aankoopjes mei 2020

Ik ben een grote sucker voor natuurlijke materialen in huis en gewoonlijk kan ik items van rotan of hout onmogelijk laten liggen. De keukenspulletjes bij Dille & Kamille bijvoorbeeld, die mag ik niet eens bekijken of ik heb voor ik het weet mijn mandje vol! Same goes voor unieke keramieken kopjes, kommetjes of bordjes in aardetinten: ik kan er niet aan weerstaan. Deze shoplog zit er vol van!

Keuken & interieur aankoopjes mei 2020

Te beginnen met deze geweldige bordjes en gouden dessertvorkjes. Over de dessertvorkjes kan ik kort zijn: ik heb al een bijna volledig bestek in het goud (soeplepels, vorken, messen en koffielepels) maar deze misten nog. Nu kan ik taartjes extra fancy serveren! Ze zijn van het merk Gusta en je vindt ze hier.

HKLiving heeft de meest geweldige collectie 70’s servies, met mooie natuurlijke kleuren en organische vormen. De collectie is met de hand afgewerkt en daardoor heeft elk bordje of kopje z’n eigen originele look. Love it! Ik bestelde dan ook met plezier twee ontbijtborden (22 cm) in zandkleur met perzikkleurige rand.

Ik zocht al een tijdje naar een fijn én mooi dienblad. De vereisten: een voldoende hoge rand, handvaten, goede diameter en vooral een match met m’n interieur. Bij H&M scoorde ik dit rotan exemplaar dat aan de meeste punten voldoet! Het enige minpunt is dat de onderkant niet volledig effen is (je ziet het een beetje op de rechtse foto), waardoor niet alles even netjes blijft staan. Honderd procent praktisch is het dienblad dus niet — mocht iemand een wat steviger rotan exemplaar kennen, let me know! Voor nu gebruik ik het gewoon voorzichtig en dat werkt prima. Het is niet meer verkrijgbaar, maar ze hebben wel een ander rotan exemplaar in de shop.

Daarnaast bestelde ik een aantal leuke kommetjes met natuurlijke kleurtjes. Twee medium kommetjes (11 cm) uit de HKLiving 70’s collectie (🥰) in perzikroze met zandkleur en zwart met beige die ideaal zijn voor fruit, havermout of cornflakes en dan twee wat kleinere schaaltjes (8 cm) voor dipsausjes of nootjes. De laatste zijn van Urban Nature Culture (ook al zo’n heerlijk merk!) en heten Violet Ice (de lichtroze) en Cactus Flower (de donkere).

Ook gooide ik nog een Kitchen Basics honinglepel in m’n winkelmandje, omdat ik daar een soort vreemde obsessie voor heb. 🙈

Keuken & interieur aankoopjes mei 2020

En dat zijn nog niet al mijn aankoopjes uit de HKLiving 70’s collectie (als ik iets doe, doe ik het goed 😉), want ik bestelde ook nog twee leuke espressokopjes om mijn collectie mee uit te breiden. Ik kan zo een koffiebar openen! Dikke liefde opnieuw voor de perzikkleur. Voor theetjes heb ik liever een wat grotere tas en daarvoor kon ik weer bij Urban Nature Culture terecht: deze Love Freckles mok heeft een diameter van maar liefst 11 cm. Om lekker lang uit te drinken.

In het verlengde van mijn obsessie met houten keukenspulletjes, en met Urban Nature Culture apparently, bestelde ik ook nog deze toffe houten George Town lepel. Ideaal om suiker, bloem of koffie mee op te scheppen. And it’s so cuuuute.

Om de shoplog af te ronden, toon ik jullie ook mijn nieuwe bloempotje van H&M home. Ik was al een tijd aan het azen op de volledige collectie hiervan (de potjes bestaan in allerlei maten/hoogtes én ook in okergeel) maar besloot nu gewoon één exemplaar uit te kiezen en te bestellen. Uiteindelijk ging ik overstag voor een wat kleiner potje dat ideaal is voor m’n sanseveria, maar momenteel is enkel nog de grote maat verkrijgbaar. Het structuurdesign is zo leuk!

Keuken & interieur aankoopjes mei 2020

Haaa, die spulletjes en kleurtjes, texturen en prints bij elkaar: ik word er helemaal gelukkig van! Enkel mede-interieurliefhebbers will understand, vrees ik 😄 Ik kan in ieder geval dubbel genieten als ik iets serveer met een leuke lepel, in een leuk kommetje of op een mooi bord. Mijn koffie smaakt veel beter in de HKLiving mokken en het dienblad staat prominent op m’n eettafel. It’s the little things 🙌.

Snap jij mijn liefde voor deze nieuwe spulletjes? Zou je ze ook in huis willen halen? En moet ik vaker shoplogs doen? XX

6 Comments

 1. Romy

  Ja leuk, zo’n shoplog! Vooral die kopjes vind ik prachtig, maar het rotan dienblad is ook supertof. Ik krijg er helemaal zin van om weer eens wat moois voor in de keuken in huis te halen.

 2. Irene

  Ik snap je liefde! Haha. Ik heb ook een beetje een zwak voor van die dubbel geglazuurde kopjes en kommetjes of met van die spikkels. Super mooi! Alleen vind ik het toch altijd lastig om daar geld aan uit te geven met als gevolg dat het vaak gewoon bij kijken blijft :p Ik denk ook altijd in als-dan. Als ik m’n nieuwe keuken heb / de baby / mijn spaarrekening dit bedrag heeft bereikt / … dan ga ik investeren in mooi servies.

  1. Frauke

   Haha, ik snap je hélemaal! Was ook altijd zo. Maar nu besef ik hoe blij ik kan worden als ik uit zo’n mooi kopje drink of mijn leukste servies bovenhaal – just for me. Is echt zo’n mini luxe gevoel haha. Dus nu stel ik niet meer uit! X

Geef een antwoord