Gosh prime 'n set poeder + base

Gosh prime ‘n set poeder + base

Gosh prime 'n set poeder + base

Onlangs vielen er twee leuke nieuwe Gosh items in de bus, beiden met de titel ‘primer’. Het ene item een poeder, het andere een basis in crèmevorm. Als er één item is waar ik nog nooit een perfect exemplaar van heb gevonden, dan is het wel primer. Vele producten beloven je make-up beter en langer te laten zitten, maar het blijft meestal ook bij die beloftes. Zouden deze Gosh items het beter doen?

Gosh prime 'n set poeder + base

Eerst en vooral hebben we de Gosh prime ‘n set poeder. Deze zit in een leuk vormgegeven rond doosje met een schroefdop. Het doosje an sich ziet er prima uit.

Gosh prime 'n set poeder + base

Het poeder heeft twee functies: je kan het enerzijds als basis en anderzijds als finish gebruiken. Als basis breng je het product aan onder je gewone (dekkende, gekleurde) poeder of foundation, als finish doe je het over je foundation (en eventueel dekkende poeder) heen. Zelf ben ik niet zo van het poeder ónder foundation, dus ik gebruikte ‘m als afwerking over mijn foundation.

Gosh prime 'n set poeder + base

De verpakking van dit poeder is alleen echt een nachtmerrie. Het is heel los en opvliegend wit poeder en wat je hierboven ziet, gebeurde toen ik gewoon aan het draaidekseltje draaide. Er zitten té veel gaatjes in waardoor er gelijk erg veel poeder uitvliegt, en binnen de kortste keren hangt het overal. Jammer! Ook bij het aanbrengen merkte ik dat het té poederig werd en ik snel véél te veel op m’n gezicht had aangebracht.

Gosh prime 'n set poeder + base

Dan hebben we de vloeibare basis, genaamd Gosh primer plus. Deze zit in een zwarte kleine matte tube, ook met een draaidop. De grote witte letters bovenop vind ik erg leuk staan.

Gosh prime 'n set poeder + base

Deze primer belooft je huid te hydrateren, egaal te maken en zo de perfecte basis te zijn voor een langhoudende make-uplook.

Gosh prime 'n set poeder + base

Zo ziet de crème eruit: een witte, luchtige substantie die zich gemakkelijk laat doseren en opensmeren. Mijn ervaringen hiermee zijn een stuk positiever, de crème voelt niet silicone-achtig aan, smeert gemakkelijk open en voelt echt voedend aan.

Gosh prime 'n set poeder + base

Linksboven zie je mijn huid zonder make-up. Daarnaast heb ik de primer+ en een laag foundation op. Linksonder is daar nog eens poeder overheen gegaan. De laatste foto is aan het einde van de dag gemaakt.

De primer+ basis vind ik écht heel fijn. Niet alleen voelt ‘ie niet silicone-achtig aan (wat bij de meeste primers wél zo is, en ik haat dat) en lijkt hij mijn huid te voeden. Een goede basis voor foundation, waarbij ik merkte dat die gelijk beter en egaler bleef zitten. Erg aangenaam! Het poeder is té poederig en moeilijk te doseren, waardoor ik veel te veel ophad. Wel maakt het mijn huid erg mooi matte. Na een dag zat mijn make-up nog exact als tevoren, enkel het poeder was een beetje in de huid getrokken. Ik zag geen glans en niks was verschoven. Nice, de items werken dus wel echt!

Gosh prime 'n set poeder + base

Het poeder zou ik omwille van het hoge smosgevaar niet aanraden, maar de crèmevormige primer des te meer. Een gemakkelijk te doseren, good-looking product dat prima doet wat het belooft. Ik denk dat poeder over foundation alsnog wel verschil maakt in het verlengen van de houdbaarheid van je make-up, maar dat gebruik ik sowieso. De primer+ kost trouwens €16,99 voor 30ml en het poeder €12,99 voor 7g. Kende jij deze items al? Zou je ze proberen?

5 Comments

  1. Femke

    Ik haat het ook als een primer zo silliconenachtig aanvoelt, helemaal niet fijn.. daar krijg ik dus echt het idee van dat ik ‘vergif’ op mijn gezicht aan het smeren ben…

  2. Shifra

    Draagt de primer zwaar? Dat vind ik vaak een beetje het nadeel, dat een primer je huid zo trekkerig en zwaar kán maken :( Ik gebruik zelf ook eigenlijk alleen poeder om te fixeren, en niet onder mijn foundation. Grappig dat deze poeder dus voor beide gebruikt kan worden. :)

  3. Kiss & Make-up

    Haha, ik vind de verpakking van dit poeder net super praktisch! Je kan het tenminste dichtdraaien! Bij andere poeders zit het poeder constant in het deksel, maar bij dit poeder kan je het open en dicht draaien wanneer je ‘t nodig hebt.

Geef een antwoord