Handige tools voor op reis

Handige tools voor op reis

Handige tools voor op reis

Op reis gaan vind ik geweldig! Of het nu een kort weekendje weg is of een weekje naar de zon of bergen, je maakt er me dolgelukkig mee. En daar kan Arne het niet meer dan eens mee zijn! Ik vind inpakken om erop uit te trekken altijd een leuke bezigheid alsook een halve sport: hoe krijg je in gódsnaam al die spullen in één tas gepropt?! Voor wie er – net als ik – van houdt om heel wat beauty & hair tools mee te nemen op reis zonder daarmee heel veel ruimte te verspillen, toon ik hieronder 6 súper handige tools voor op reis!

Handige tools voor op reis Handige tools voor op reis

Opvouwbare haardroger

Allereerst mijn ultieme favoriete item voor op reis: een opvouwbare haardroger! Hier zie je de Braun Satin Hair 3, een haardrogertje in zakformaat dat je gemakkelijk kan in twee plooien en zo in je toilettas stoppen. Aangezien haardrogers op hotel – tenminste, als ze er zijn – meestal weinig kracht hebben en ik er niet zo goed mee overweg kan, vind ik deze Braun haardroger onmisbaar. Hij werkt net zo goed als zijn grote broers, maar kan je in 1 – 2 – 3 meenemen. Deze haardroger komt uit het ‘Style & Go‘ gamma, dat echt gericht is op items voor onderweg – inclusief multivoltagesysteem! Deze haardroger heeft 2 standen: 1 voor zacht en iets minder warm drogen, 2 voor krachtig en heet. Works like a charm! Je betaalt er €29,99 voor, trouwens!

Handige tools voor op reis

Make-uppalettes

Ook ik kan niet zonder make-up op reis, maar wanneer je een beetje je best wil doen, kom je al snel uit aan een heleboel items. En die nemen ook een heleboel plek in! Het is daarom handig om gebruik te maken van make-uppalettes. Mijn favorieten? Die van Sleek MakeUP! Ze zijn telkens weer onwijs gepigmenteerd, blijven goed zitten, hebben een fijne textuur én de kleuren zijn altijd mooi. Hierboven zie je het Face Form palette in ‘fair’, dat zowel bronzer, highlighter als een prachtige (Nars Orgasm dupe) blush bevat. Alle kleurtjes passen mooi samen én je hebt gelijk drie producten in één. Wat oogschaduw betreft, same story! Dit Sleek Arabian Nights palette is grote favoriet hier.

Handige tools voor op reis

Een slaapmasker

Ook onmisbaar voor mij: een slaapmasker! Ik heb al vaker meegemaakt dat er op vakantie licht langs de gordijnen of deur naar binnenglipt, en dat is voor mij echt een ramp. Ik kan best wel goed tegen geluid wanneer ik slaap, maar licht … instant wakker! Vandaar dat ik dit dus zeker altijd meeneem. Dit is trouwens een onwijs geweldig slaapmasker dat ik een keertje met een perspakketje ontving: het heeft uitstulpingen aan de ogen en volgt de contouren van je neus, waardoor je wel gewoon je ogen kan opendoen of knipperen ónder het masker. Super handig!

Handige tools voor op reis

Mini scheermes

Ik moet toegeven dat ik, wanneer ik op een lange vakantie ga, gewone scheermesjes of zelfs een epilator mee durf te nemen. Echter vind ik dat voor citytrips van een dag of twee echt onhandig, hoewel ‘t uiteindelijk wel nodig is. Het Venus Snap scheersysteem is heel compact en dus perfect om mee te nemen, maar dat doet niks aan de kwaliteit. Er zitten 5 mesjes aan en twee beschermende gelkussentjes, voor een fijne scheerervaring. Daarnaast zit het scheermesje in een handig klein etuitje, heel schattig. Dit systeem kost €13,99!

Handige tools voor op reis

Mini stijltang

Om te eindigen weer een hele gave haartool: een mini stijltang! Wanneer je elke dag je lange coupe van kop tot teen stijlt, is dit misschien niet echt een oplossing (want dan ben je wel héél lang bezig). Maar, als je net als ik vooral graag even snel wat plukjes stijlt, is het ideaal! Deze Style & Go Satin Hair 1 mini stijltang steek je namelijk zó in je rugzak of zelfs broekzak. Het ding is echt mini! Er zit een multivoltagesysteem op – zo kom je niet in de problemen op reis – en verder ook een beschermende reiskap omheen (niet op de foto). De stijltang heeft keramisch beklede platen en werkt prima! Ze wordt snel heet en is ideaal om snel even je haren in model te brengen. Ik heb áltijd wel een pluk hier of daar die niet doet wat ‘ie moet. Echt een citytrip-tool, dit! De stijltang kost €27,99.

En dat waren mijn favoriete travel tips! Deze handige tools voor op reis zijn stuk voor stuk uitvindingen die in principe hélemaal niet nodig zijn, maar wel fijn voor wie graag ruimte bespaart onderweg. Ideaal dus voor wie van plan is véél te shoppen of juist graag zo licht mogelijk backpackt. De items zijn betaalbaar, van goede kwaliteit en voor mij stiekem toch onmisbaar. Luxeprobleem ;)! Wat zijn jouw handige tools voor op reis?

14 Comments

 1. Sophie

  Handige tools allemaal! Dat scheermesje ziet er grappig uit maar is best breed om weer mee te nemen. Normale mesjes zijn mooi slank :-) Dat slaapmasker ziet er overigens wel echt heel mooi uit!

 2. Renate

  Ik neem nooit van deze tools mee. Dat vind ik vaak al veel te zwaar. Het is niet zo dat ik met een lichte tas vertrek. Op de één of andere manier wordt die toch weer lood zwaar. Ik weet niet wat ik er allemaal inprop.

 3. Saar

  Eigenlijk is het enige wat ik hiervan mee zou nemen het make-up-palette zijn :) Mijn haren zitten mooi met krullen, drogen zo goed als altijd natuurlijk, ik slaap zelfs in volle daglicht en scheren, tja, een scheermes is al zo klein…

  Ik prop mijn tas liever vol met kleren en schoenen :D

 4. diana

  mss nog een extra ruimte besparende tip. check van te voren of er niet al een fohn op de hotelkamer aanwezig is. in 9 vd 10 hotels waar ik kom hangt al een fohn. scheelt weer plek in die koffer. kan toch nog dat extra paar schoenen mee :D
  X diana

 5. anouk

  Zo’n mini scheermesje is echt ideaal! Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk gewoon alles mee sleep wat ik thuis ook gebruik. Inclusief een huge fohn en stijltang. Helemaal niet handig qua ruimte maar ik ben heel erg aan ze gehecht!

Geef een antwoord