Happy new hair! De 'Bardot fringe'

Happy new hair! Ik ging voor een ‘Bardot fringe’

Happy new hair! De 'Bardot fringe'

Wanneer ik iets in m’n hoofd heb, dan moet het gebeuren — het liefste nog meteen. Zo scrolde ik een poos geleden door Pinterest en viel mijn oog op een foto die ik meteen opsloeg. Twee weken later toonde ik ‘m aan de kapper (ik kon niet vroeger langsgaan) en een paar uurtjes later zat ik met een gigantische glimlach in de kappersstoel. Happy new hair!

Happy new hair! De 'Bardot fringe'

Ik ging voor een ‘Bardot fringe’, ook wel ‘curtain bangs’ of ‘curtain fringe’ genoemd. Allemaal fancy benamingen door een good old frou verdeeld in een middenscheiding. Een retro kapsel dat kenmerkend was voor Brigitte Bardot & de vele Insta-hipsters die er het afgelopen jaartje eentje lieten knippen. Ik moest dus wel volgen. ;-)

Dit was de foto die ik aan mijn geliefde kapper toonde met de boodschap: ‘doe exact dit’. De kleur, de snit: wanted it all. Mij ervan bewust dat ik a) niet het knappe, fijne gezicht van Julia Stegner heb en b) een totaal andere haarkleur en -structuur. En toch geloofde ik erin, dit zou m’n nieuwe perfect cut worden. Na een balayage, kleurshampoo, was- en knipbeurt en nonchalante droogsessie kon ik het resultaat aanschouwen & meteen in een aantal quick selfies naar mijn vrienden sturen. Wat ze ervan vonden kon me in se niet eens schelen, want I LOVED IT. En I still do.

Happy new hair! De 'Bardot fringe'
Happy new hair! De 'Bardot fringe'

Mijn haar is een tintje lichter geworden, een te lange pony werd geknipt en ik kreeg de Tigi Bed Head Small Talk als tip voor meer textuur in m’n coupe. Mijn nieuwe kapsel vraagt iets meer onderhoud dan de nonchalante lokken die ik ervoor had (zo’n frou drogen – ‘t is niet gemakkelijk!) maar dat vind ik het 100% waard. Mijn gezicht lijkt wat slanker, meer ‘gekadreerd’ en ik voel me wayyy better. Zo fijn toch, wat een nieuw kapsel kan doen!

Wat vind jij van mijn nieuwe kapsel? Is het wat voor jou?

2 Comments

Geef een antwoord