Ik zie tegenwoordig telkens van die hasselback aardappelen voorbijkomen op Facebook. Aardappelen met sneetjes in, gevuld met bijvoorbeeld parmesaan. Leek me zeker eens de moeite om te proberen, maar ik had eerst een ander idee: hasselback KIP! Met mozzarella, tomaat en pesto om volledig in de Italiaanse sfeer te duiken. OMNOMNOM!
Wat heb je nodig voor dit recept?
- een kipfilet per persoon
- zoete cherrytomaatjes
- rucola
- een (light) bolletje mozzarella
- groene basilicumpesto
- balsamicoazijn
- olijfolie met knoflook en chili
Neem je kipfilet (hoe dikker die is, hoe liever!) en snijd ze schuin in voor ongeveer 3/4.
Daarna snijd je je bolletje mozzarella in schijfjes, die je tussen de sneetjes kip propt. Intussen verwarm je de oven voor op 200°C.
Wikkel je kip in aluminiumbakpapier (yes, that’s a thing) zodat je een soort ‘kuipje’ krijgt. Op die manier gaat minder vocht verloren en gaat je kip wat malser worden. Bovenop je kip leg je een trosje tomaatjes.
Plaats dit voor 40 minuten in de oven.
Haal dit uit de oven. Schep de pesto bovenop de kip en bestrooi met Italiaanse kruiden. Werk af met peper en zout.
Presenteer met rucola, olijfolie (met knoflook en chili) en balsamicoazijn. Dit gerecht smaakt het lekkerste wanneer je álles bij elkaar eet.
De malse kip, creamy mozzarella, kruidige pesto, zoete en warme tomaat en frisse salade zorgen voor een ontzéttend lekker geheel. De maaltijd smaakt zomers en Italiaans, maar smaakt ook met dit gure weer meer dan heerlijk ;-). Het is gewoon een toppertje dat wij nog vaak zullen serveren! Wie weet jij ook? Smakelijk! xo
Dit lijkt me zo een heerlijk gerecht!
Fijn dat je hier recepten shared.
Soms weet ik niet meer wat ik moet koken….
Xoxo
Heel mooi bordje weer.
Haha toen ik de foto in de vlucht zag, dacht ik dat het witte vis was… ;-) Ziet er lekker uit! Een leuk receptje!