Groentestoofpotje met ei en feta

Healthy food: groentenstoofpotje met ei en feta

Sinds ik Weight Watchers volg, is mijn voedingspatroon enorm veranderd. Niet alleen heb ik plots zin in ongezonde snacks die mij vroeger juist totaal niet interesseerden, ook qua ‘gewoon’ eten is mijn smaak niet meer hetzelfde. Eén van de dingen die ik vroeger nooit zou gelust hebben, is ei in combinatie met tomatensaus — die combinatie klonk ZO niet lekker. En nu, nu zou ik dit groentenstoofpotje elke dag op tafel kunnen zetten. ‘t Is niet alleen heerlijk, ook gezond!

Groentestoofpotje-met-ei-en-feta

Het handige aan dit recept is dat je het zo – hoppekee – in één pan klaarmaakt. Je laat het lekker sudderen tot het ei gaar is, waarna je het eigenlijk meteen uit de pan kan leeglepelen. Yumm. Opsmullen doe je met een pitabroodje én heerlijke dip. Comfort food, maar dan gezond! Dit recept komt uit de Weight Watchers food box en heb ik een tikkeltje naar m’n hand gezet. Het kost +- 7 SmartPoints en je bent er lekker mee gevuld. Haal dus gauw de ingrediënten en koken maar ;-)!

Groentenstoofpotje met ei en feta

  • Aantal personen: 2-3
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Dit groentenstoofpotje is niet alleen een no-brainer om te maken, het houdt je ook lekker vol én is een people pleaser. De smaakvolle kruiding geeft het een perfecte afwerking; Het krokante pitabroodje met yoghurtdressing combineert er perfect mee. Bonuspunten: één portie kost je maximaal 7 SP (Weight Watchers).

 

Ingrediënten

  • 200 g wortelen
  • 1/2 groene selder
  • 100 g tomaten
  • 400 g (1 blik) tomatenblokjes
  • 80 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 eieren
  • 50 g feta
  • 2 volkoren pitabroodjes
  • bieslook
  • 1 kl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1/2 el agavesiroop
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • zout, peper

Bereiding

  1. Schil de wortelen en snijd ze in dunne, ronde plakjes. Was de selder en snijd in stukjes van een paar cm. Maak de tomaten schoon, ontdoe ze van hun kroontje en versnijd in 4.
  2. Verhit de olijfolie en pers een teentje knoflook uit, in de olie. Bak even aan en voeg daarna de wortelen, selder en tomaat toe. Laat een paar minuten bakken op hoog vuur.
  3. Verlaag het vuur en voeg de tomatenblokjes toe, alsook het paprika- en komijnpoeder. Plaats onder een deksel en laat 10 minuten sudderen.
  4. Intussen maken we het yoghurtsausje. Meng de Griekse yoghurt met de azijn en vloeibare honing. Kruid met peper en zout en zet fris.
  5. Haal het deksel van je pan en maak twee kuiltjes in het mengsel. Breek er de eieren over. Kruid met peper en zout. Verbrokkel vervolgens de feta over het geheel. Plaats het deksel opnieuw op de pan en laat pruttelen tot de eieren gestold zijn.
  6. Doe de pitabroodjes in de broodrooster tot ze krokant zijn. Versnijd ze in reepjes.
  7. Versnipper de bieslook en strooi over het groentenpannetje. Serveer warm, samen met de krokante toast van pitabrood en het yoghurtsausje. Eet smakelijk!

Laat me het zeker weten als je dit gerechtje hebt uitgeprobeerd! Ik ben heel benieuwd of je het even lekker vindt als ik :). Tot snel! XX

4 Comments

Laat een antwoord achter aan Frauke Antwoord annuleren