Heerlijk ontbijt: homemade granola

Heerlijk ontbijt: homemade granola

Heerlijk ontbijt: homemade granola

Oh my! We hebben het perfécte ontbijt (of de perfecte lichte lunch – wat jij wil!) ontdekt. Beiden zijn we niet verzot op yoghurt maar sinds we de lekkerste granola OOIT maakten, vliegen de potjes erdoor. Onze homemade granola is knapperig, heel smaakvol, warm en een beetje zoet en geeft een heerlijke touch aan je yoghurt. Daarnaast vult het ook goed, waardoor je de hele voormiddag door kan gaan!

Heerlijk ontbijt: homemade granola

Voor deze homemade granola heb je nodig (dit 9 porties van 3 eetlepels per portie):
– havermout
– quinoa
– noten naar wens, wij gebruikten pecannoten en ongezouten geroosterde pindanoten
– kokosolie
– agavesiroop (of andere siroop naar wens)
– gojibessen
– ook lekker: kokosschilfers

Heerlijk ontbijt: homemade granola

In een klein steelpannetje smelt je 3 eetlepels kokosolie. Voeg er 4 eetlepels siroop aan toe, laat warm worden en roer even goed door. In een kom mix je de havermout met de quinoa en in stukjes gehakte noten. Giet het mengsel over de granen en noten heen, en roer alles goed om zodat het geheel netjes aan elkaar plakt.

Heerlijk ontbijt: homemade granola

Verhit je oven op 170°C. Neem een rooster en bekleed dat met bakpapier (eventueel met anti-aanbaklaag zoals wij deden). Verspreid vervolgens het mengsel op je rooster zodat je een dunne laag met granola krijgt. Wij moesten (met ons klein oventje) het geheel in twee keer verhitten, aangezien het niet goed is om alles op één grote hoop te gooien!

Heerlijk ontbijt: homemade granola

Verwarm in de oven voor 20 minuten. Kijk regelmatig of niks te bruin wordt. Eens je granen mooi goudbruin zijn en de noten lekker krokant, is je granola perfect on point. Strooi er hierna wat gojibessen overheen (en andere lekkernijen naar wens) en laat het geheel afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot, zo is de granola nog wel een twee- à drietal weken lekker en knapperig.

Heerlijk ontbijt: homemade granola

Deze granola overtreft alle kant-en-klare mixen die je in de winkel tegenkomt. Enerzijds omdat ‘ie heerlijk vers en vrij van bewaarmiddelen is, anderzijds omdat de combinatie van noten en granen echt 100% ons ding is. De pinda’s zijn bijvoorbeeld geen heel vaak voorkomende keuze, maar maken het geheel echt ontzettend lekker.

Heerlijk ontbijt: homemade granola Heerlijk ontbijt: homemade granola

Serveertip: schep 100 gram vetvrije yoghurt (Griekse stijl) in een kommetje. Strooi er één portie granola (drie eetlepels) overheen. Voeg daar nog een handvol blauwe bessen aan toe, en mocht het seizoen dat toelaten wat zoete aardbeitjes. Lekkerder kan je het niet krijgen! Eet smakelijk! xo

12 Comments

  1. Marlotte

    Homemade granola maakt alles lekker! Ik heb nog nooit pinda’s in mijn granola gedaan, ben benieuwd naar deze variant! Op het moment heb ik een granola met pompoen en koek- en speculaaskruiden, ook erg lekker!

  2. Taïs

    Dat ziet er echt heel erg lekker uit! Zal ik zeker ook eens proberen. Ik was al eventjes op zoek naar wat nieuwe ontbijtideetjes en jullie granola lijkt me echt heerlijk!

Geef een reactie