Heerlijke vegetarische wrap pizza's

Heerlijke vegetarische wrap pizza

Heerlijke vegetarische wrap pizza's

Sinds Arne en ik een oven hebben, eten we steeds vaker pizza. Als we even geen tijd hebben om een maaltijd in elkaar te flansen of we hebben gewoon zin in een lekkere hap vanuit de zetel, gaan we even een diepvriespizza halen en smullen we die op. Lekker is het zeker, maar gezond … Nope! Daarom besloten we zelf een lichtere en gezondere pizza te maken, met evenveel smaak. Benieuwd naar hoe we dat deden? Check het recept!

Heerlijke vegetarische wrap pizza's

Je hebt nodig:
– wraps
– gezeefde tomaten
– geraspte kaas (wij kozen iets oudere, pittigere kaas)
– 3 kleuren paprika
– olijfjes
– kerstomaatjes
– rode ui
– mozzarella

Met deze hoeveelheid groenten e.d. kan je zéker 6 wrap pizza’s beleggen.

Heerlijke vegetarische wrap pizza's

Eerst en vooral snijd je alle groenten in kleine stukjes. De kerstomaatjes in vier, olijfjes in twee, de uien in halve ringetjes. De paprika snijd je in blokjes, meng je door elkaar en stoom je alvast een 5-tal minuten in de microgolfoven. Zo heb je straks geen semi-rauwe paprika op je pizza (moeilijk te verteren).

Heerlijke vegetarische wrap pizza's

Besmeer een wrap met de gezeefde tomaten en strooi er royaal geraspte kaas overheen.

Heerlijke vegetarische wrap pizza's

Beleg daarna met de paprika, tomaatjes, olijven, rode ui en gooi er brokjes mozzarella overheen. Kruid met peper en zout en eventueel wat Italiaanse kruiden (basilicum, oregano e.d.).

Heerlijke vegetarische wrap pizza's

De pizza moet korter dan een gewone pizza in de oven. Verwarm je oven eerst voor op 200°C, daarna is je pizza op ongeveer 10 à 15 minuutjes wel prima. Bak tot de randen knapperig en bruin zijn, de groenten warm en mals en de kaas netjes gesmolten. Eventueel kan je de grill opzetten voor een krokantere pizza.

Heerlijke vegetarische wrap pizza's Heerlijke vegetarische wrap pizza's

En zo simpel is het om zelf een best-wel-gezonde pizza te maken! In principe is enkel de kaas best wel machtig, maar verder eet je voornamelijk groenten. De wrap is niet zwaar maar wel perfect als pizzabodem. Sowieso eten wij wel graag pizza’s met een niet te dikke, machtige bodem, dus dit is dan ideaal. En het smaakt ook gewoon naar ‘echte’ pizza! Mocht je dol zijn op vlees of vis kan je er bijvoorbeeld wat gehakt, hesp of garnaaltjes overheen strooien, maar wij zijn juist dol op deze vegetarische variant. Eet smakelijk! xo

16 Comments

  1. Tais

    Zo leuk, pizza maken met wraps? Zal ik dit weekend zeker eens proberen! Wij hadden het al eens geprobeerd met bladerdeeg en dat was ook echt lekker! Maar met wraps is het misschien nog net een beetje gezonder.. :-) heel mooie foto’s trouwens, ik krijg al onmiddellijk zin om die op te eten!

  2. Deisy

    Pizzawraps is echt mijn holy grail haha! Niet alleen supersimpel te maken (hou ik van) , maar ook nog een ontzettend lekker: beter kan het naar mijn idee dus gewoon niet. Prachtige foto’s trouwens weer, krijg gelijk honger haha ;-) X

  3. Lilian

    Ik vraag me alleen af hoe je een wrap vol groente in een oven krijgt (omdat de bodem dan niet hard is.. Bij mij zou die dan gaan ‘bobbelen’ en dan valt alles eraf, denk ik! ;-)

    Ziet er wel erg lekker uit overigens!

    1. Frauke + Arne

      Gewoon strak aantrekken en gelijk beide handen/plateau/schepper eronder. Lukte eigenlijk prima :D. Maar wij doen het ovenrek pas in de oven op het moment dat we de pizza erin steken, dus dan is het niet zo’n gepruts ;)! X

  4. Linda

    Wauw! Wat een goed idee, een wrap als pizza! Ik heb altijd wel wraps in huis maar er nog nooit aan gedacht om er een pizza van te maken. Dit ga ik zeker eens proberen :)
    En gefeliciteerd met je verjaardag Frauke! (dit zag ik op Facebook :))

Geef een reactie