Zin in lekker eten met veel smaak waarbij je géén uren in de keuken staat en daarna even lang aan de afwas? Dan komt dit recept vast als geroepen! Arne en ik zijn grote fans van éénpanspasta’s (wat een woord): je gooit de ingrediënten bij elkaar, zet de ene pan op het vuur en hebt een maaltijd vol smaak. Zo maakten we eerder al deze pasta en deze Italiaanse spaghetti, die beiden heel erg geslaagd waren. En nu komt daar een derde heerlijk, creamy gerecht bij!
Je hebt nodig (2 personen):
- een pak tagliatelle
- ongeveer 200 gram paddenstoelen (deze mix is erg lekker!)
- een rode ui
- 3 kleine teentjes knoflook
- een potje kruidenroomkaas
- een kleine broccoli
- zo’n 300 gram spinazie
Het enige werk dat je aan éénpanspasta hebt, is het versnijden van de groenten. Zit je net als wij in de blok en ben je echt ultiem lui, dan kan je zelfs daar werk in besparen. Zo koop je broccoliroosjes en champignons tegenwoordig ook voorgesneden, en zelfs ui hebben we al versneden gespot in de supermarkt. Maar stiekem vinden we dat toch wat te ver gaan ;-). Anyways, je begint dus met het versnijden van de ingrediënten: champignons in stukjes, broccoli in kleine roosjes, de ui in kleine reepjes en de knoflook in mini blokjes.
Daarna doe je al die ingrediënten samen in één grote kom, samen met de tagliatelle.
Hierna prop je alle spinazie (en dat wordt écht even proppen eerst!) erbovenop, en bestrooi je met peper, zout en dille.
Daarna zet je de pan voor 3/4 onder water.
Nu plaats je deze op het vuur, op de hoogste stand. Laat warm worden tot het water kookt en laat het geheel vervolgens tussen de 10 en 20 minuten gaar worden. Eens de broccoliroosjes beetgaar zijn, kan je de pan afgieten. Daarna schep je beetje wat kruidenroomkaas bij het geheel en dat meng je goed. Herhaal tot je een licht en creamy sausje hebt gekregen.
En dan is je pasta klaar om geserveerd te worden! Je hebt maar één pan en heel weinig handelingen nodig gehad voor het maken ervan, maar de smaak zit wel perfect. Er zitten allerlei verschillende groenten in de pasta, de kruidenroomkaas zorgt voor een heerlijk creamy sausje en dankzij de champignons heb je ook nog eens een heerlijke bite.
Een pasta die bij ons zeker vaker op tafel komt! Het is een heerlijk comfort om bijna geen afwas te hebben en toch superlekker te eten. Of de pasta nu zo gezond is, betwijfelen we: kruidenroomkaas is niet echt het toppunt van skinny food. Je zou eventueel kunnen gaan voor een beetje light sojamelk die je kort laat inkoken, of gewoon héél veel kruiden en geen saus. Maar wij boeten liever niet in wat creamyness betreft, deze maaltijd is verrukkelijk! Smakelijk! X
Het ziet er zo heerlijk uit ;-)
Dat ziet er lekker en lekker makkelijk uit, dit sla ik even op :-)
Yum, heel fijn zo’n makkelijk recept! Ben er echt dol op! X
Lijkt me erg lekker en fijn dat je maar 1 pan hoeft af te wassen erna :-)
Super dat je al die ingredienten gewoon lekker samen in de pot kan gooien, lekker efficient!
mmmm! :) Lekker zeg! En ik ben zelf ook zo dol op die eenpansgerechten. Deze maak ik vaak: http://damndelicious.net/2014/05/16/one-pot-pasta/
De andere twee eenpanspasta’s zien er ook goed uit! Dat wordt lekker eten komende weken. Ik volg nog maar sinds kort jullie blog, maar vind het top! :)
Een gerecht naar m’n hart! Ik ken het idee wel al, maar deze variant ziet er super lekker uit! Gezond en lekker, fijn dat het niet alleen maar om afvallen en salades draait. Pasta is erg gezond en lekker! :)
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ben echt een fan van de onepot dishes, makkelijk, snel en lekker. En het mooiste is natuurlijk dat je weinig afwas hebt :)