Hello new look!

The Life Factory steekt in een nieuw jasje. Of misschien zeg ik beter: heeft z’n versleten jasje uitgetrokken, want de nieuwe lay-out is een lekker eenvoudige, lichte en stripped down versie van de vorige. Een lay-out die meer aansluit bij The Life Factory anno 2017, bij onze persoonlijkheden en de inhoud van de blog. Daar werd het wel eens tijd voor!

Je hebt misschien gemerkt dat The Life Factory de afgelopen tijd wat is veranderd. De updatefrequentie is eerder flink achteruitgegaan (blame it on full time werken!) maar de kwaliteit van de posts vind ik zelf dan weer beter. Ik stop meer tijd in fotografie, probeer na te denken over styling en heb nog meer plezier in het maken van de updates. Yay for that! Omdat de nadruk wat mij betreft daarom nog meer op de inhoud mag liggen, is de lay-out vereenvoudigd. Enkel de meest nodige info op de homepagina of in de zijkolom, een vereenvoudiging in de categorieën en strakke overzichtspagina’s. Hieronder lees je wat er precies is veranderd (of klik gewoon even rond – dan ontdek je het ook ;-))!

Life pagina

Naast de homepagina die strakker is geworden, zijn ook de overzichtspagina’s lekker simpel gemaakt. Je vindt per categorie – en dat zijn er vanaf nu vier: DIY, interior, food & life – een overzicht van alle updates en kan dan nog sorteren op subcategorieën. Zo kan je lekker door alle ‘life’ posts scrollen, of doorklikken naar het ‘Snapshots Sunday’ archief. We hebben ervoor gekozen de posts te sorteren op datum, dus de meest recente vind je bovenaan. Zie je trouwens het nieuwe logo? Eindelijk een logo in één kleur (geel! love it!) zodat het echt ons watermerk kan worden.

Post layout

Voor de posts hebben we gekozen voor een eenvoudige lay-out met leesbaar lettertype. Nog steeds grote foto’s (daarop komt nu eenmaal de nadruk!) en een rustige zijkolom. Je kan in de zijkolom zoeken naar posts, je abonneren op onze updates of doorklikken naar random leuke updates.

Over ons pagina

Alle pagina’s hebben even een update gekregen. Zo stonden onze twee poezen nog niet op de ‘over ons’ pagina (omg! onze kinders!) en studeerden we volgens die pagina allebei nog in Gent… Oeps. Ik ben dus even door alle infopagina’s gegaan en heb die geactualiseerd. Voor de FAQ-pagina mag je hieronder gerust nog meer suggesties geven of vragen stellen!

Recept pagina

Voor de gerechtjes die we delen op The Life Factory is er vanaf nu een receptensheet. Bij de blogposts vind je telkens een handige sheet met daarop alle info over het gerecht. Die kan je meteen printen om het recept zelf uit te proberen. Net wat overzichtelijker dan door alle foto’s scrollen!

De nieuwe lay-out ademt één en al The Life Factory — of dat vinden wij toch. Natuurlijk zijn we heel erg benieuwd naar wat jullie daarvan denken! Laat ons in de comments zeker weten wat je van de nieuwe lay-out vindt en aarzel niet ons op de hoogte te brengen van foutjes. Alvast heel erg bedankt! Mocht je je trouwens afvragen wanneer er nu eindelijk nog eens een échte update online komt? Ha, daarop zal je niet meer zo lang moeten wachten! We hebben heel wat leuks in petto. Tot snel ;-) XO

13 Comments

  1. britt

    WOW, wat is dit een verandering zeg! Ik vond de vorige al onwijs indrukwekkend, wow, kei chique gedaan! Vooral ook de begin pagina, als je net op de website komt. Meteen die nadruk op waar jullie blog om draait, ik ben fan! (: Ben al benieuwd naar verdere update’s!

  2. Mylene

    Mooi! Ik hou van simpel en clean. Moet wel zeggen dat de letters in het reactieformulier een beetje moeilijk te lezen zijn, omdat het klein en geel is. Verder heel mooi!!

Geef een antwoord