HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

In de goodiebag van de HEMA Pressday zat een product waar ik gelijk heel erg benieuwd naar was: een gezichtsolie! HEMA heeft nu namelijk een hele betaalbare (€7,50 voor 30ml!) facial oil uitgebracht die allerlei goede dingen belooft. Direct intrekken, een jeugdige uitstraling: je snapt dat ik benieuwd was! Inmiddels heb ik de olie al een aantal keer gebruikt en kan ik jullie mijn ongezouten mening erover geven. Benieuwd? Lees snel verder!

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

De olie zit in een heel mooi en stijlvol flesje, met zo’n handige pipet om je hoeveelheid olie goed te doseren. Voor HEMA vind ik dat de uitstraling best chique is, en de naam van de olie – Hello mirror guess my age – vind ik een leuk pluspunt.

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

De ingrediënten dan. Ik ben geen grote kenner, maar ik tel zo snel een 6-tal oliën in bovenstaand lijstje. Wel staan bovenaan octyldodecanol, dicaprylyl ether, tocopheryl acetate en linoleic acid. Mij allemaal onbekend (sorry!), dus een bezoekje aan mijn goede vriend Google leverde het volgende op: octyldodecanol is een transparante alcohol en emulgator, het zou de huid een zachte uitstraling geven (bron). Dicaprylyl ether is een olie afgeleid van planten die de huid een zacht maar droog (dus niet vettig) gevoel zou geven (bron). Tocopheryl acetate is een vorm van vitamine E die de huid zou verzorgen en een antioxidant is (bron) en linoleic acid is vooral een ‘verdikke’ (bron). Volgens mij (please correct me if wrong!) zien de ingrediënten er dus aardig goed uit, al had alleen olie vast nog beter geweest. Maar dan zou het goedje wellicht minder snel intrekken! Dus, goedgekeurd: op naar de rest van de review!

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

Zoals ik al zei, is er een handige pipet om de olie te doseren. Die werkt prima: je kan zelf kiezen hoeveel olie je in één keer wil aanbrengen. De bedoeling van de gezichtsolie is om ‘m voor dag- of nachtcrème aan te brengen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Dat zou mogelijk zijn omdat de olie direct in zou trekken, zonder een vet laagje.

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

Op de huid is de olie transparant (obviously) en relatief vloeibaar. Het is geen hele stevige substantie! Daardoor is de olie gemakkelijk open te smeren én heb je minder nodig.

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

Hierboven zie je mijn huid zonder iets van verzorging of make-up. Je ziet het niet heel goed aan de foto, maar mijn huid is best droog. Vooral mijn voorhoofd is met dit gure weer echt een kleine ramp, zo snel schilfertjes en droge plekken! Dat is dan ook voornamelijk de zone die ik met de olie wou verbeteren.

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

Eens de olie is aangebracht, ziet dat er zoals hierboven uit. Eerst en vooral: je ziet de olie zeker en vast zitten. Mijn gezicht glansde helemaal, al was het an sich nog een best ‘mooie’ glans. Maar, niet geschikt om daarna nog dagcrème en make-up aan te brengen.

HEMA Hello mirror guess my age gezichtsolie

Ook na een poosje wachten, lag de olie nog steeds op m’n huid. Dat snelle intrekken zou ik dus niet op 1-2-3 beamen! De olie heeft er in totaal zo’n 4 uur over gedaan om goed en wel in te trekken, pas na die tijd zou ik met een gerust hart make-up en dergelijke aanbrengen (zonder bang te zijn dat die eraf glijdt van de vettigheid). De olie voelt absoluut niet onaangenaam aan, maar het is en blijft een olie en dat maakt je gezicht nu eenmaal wat vettig en glanzend. Persoonlijk raad ik de olie dan ook niet aan om te gebruiken als voeding ‘s ochtends. Wel gebruik ik ‘m zelf heel graag ‘s avonds, na een douchebeurt. Op mijn droge en trekkerige huid breng ik dan een flink laagje aan, en dat kan de hele avond en nacht intrekken. De volgende ochtend heb ik gegarandeerd een zachtere huid!

De olie werkt naar behoren als het gaat om de huid zacht maken en voeden, maar doet dus niet helemaal wat ‘ie belooft wat intrekken betreft. Het is gewoon een olie en, zoals ik ook wel had voorspeld, die heeft even nodig om in de huid te trekken. Of ik dat een probleem vind? Niet echt! Ik gebruik ‘m gewoon in de plaats van een nachtcrème, en heb wel het gevoel dat dat mijn huid vooruithelpt. Al bij al dus een prima olie die ik best kan aanraden! Zolang je je er maar van bewust bent dat bij een olie ook een licht vettig laagje hoort ;-). De HEMA Hello mirror guess my age facial oil is hier te vinden op de website.

8 Comments

  1. Elisa

    Leuk dat hema zo’n product uitbrengt, maar het lange intrekken schrikt mij nogal af! Al zou mijn kurkdroge huid ook wel baat hebben bij een olie – ik ga geloof ik toch maar op zoek naar een andere.

Geef een antwoord