Hi, how you doin’?

Hoi hoi! How you holdin’ up? Het is alweer even geleden dat we bijpraatten en dus vond ik het hoogtijd voor een update. Maar laten we afspreken dat ook jij even laat weten hoe het gaat, wat je bezighoudt en hoe je je tijdens deze rare tijd amuseert! Dat mag in de comments, via mail of uiteraard via @thelifefactory. Ik hoor je graag 😉

Het leek mij leuk om eens een opsomming te maken van dingen die me de afgelopen tijd blij hebben gemaakt. Je moet namelijk wel actief op zoek gaan naar zaken die je hoofd een beetje van alle Coronagekte weghouden! Of nu ja, moet, je moet natuurlijk helemaal niks. Ik las onlangs dit interessant artikel over ‘languishing’, een gevoel dat voor mij héél herkenbaar is momenteel, en het herinnerde me eraan dat het volslagen normaal is nergens zin in te hebben of stil te lijken staan. It’s fine! Maar mocht je dan toch zin hebben om wat leuks te doen, hier alvast enkele tips.

  • Hello, Hasselt! Voor mij is het een flinke rit, maar een dagje Hasselt voelt dan ook als een mini reisje. Ik ging naar de Japanse Tuin (de bloesems stonden al niet heel mooi meer, dus ik denk dat je die intussen niet meer per se moet doen) en vervolgens naar het Jenevermuseum, een perfect uitstapje! Ik vond het Jenevermuseum echt een aanrader: voldoende duiding, uitgebreid & erg interessant. Juist jammer dat er geen proevertjes waren – daarvoor zou ik eens terugkomen later haha.
De verborgen apotheek – Sarah Penner.
  • Books, books, books. Ik kan er echt van genieten om even van achter mijn scherm te kruipen (na 8+ uur werk per dag, zijn m’n ogen echt K.O.) en in de zetel te duiken met een boek. Het laatste boek dat ik uitlas, is ‘De verborgen apotheek’ en dat kan ik zeker aanraden. Leest als een tierelier, is een luchtige roman maar met mysterieus kantje eraan en ik kon er lekker bij wegdromen.
  • Plaatjes draaien. Sinds kort pronkt er een platenspeler in mijn woonkamer en oh wat hou ik toch van het nostalgisch gevoel dat dat met zich meebrengt. Er is niets beter dan een weekenddag starten met een kop verse, dampende koffie en het gekraak van plaatjes op de achtergrond. Mijn favoriete albums van de laatste tijd zijn de nieuwe Foo Fighters, de laatste Weezer en Taylor Swift’s nieuwste release.
  • Picknicken of barbecueën. Ja, het kan weer! Nu de zon voldoende aanwezig is om een half uur stil te zitten zonder te bevriezen, wordt de wereld er weer een tikje mooier op! Niets leuker dan een fijne picknick of barbecue met lekkere biertjes, roséwijn of mijn laatste favorietje: Lillet en uiteraard goed gezelschap. The perfect getaway!
Poppenspel aan het Hof van Margareta van Oostenrijk, Willem Geets.
  • Dagje Mechelen. Misschien nog éven geduld hebben voor de ultieme ervaring (terrasjes, baby!) maar wij gingen in maart een half dagje naar Mechelen en dat was best fijn. Het is zo’n mooie stad en er zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals de Sint-Romboutstoren en het museum Hof van Busleyden. Super slick museum en ik kon eindelijk een van mijn favoriete schilderijen – poppenspel van Willem Geets – eens in het echt zien.

Heb jij aanraders? Feel free om ze te delen! Wie weet kom ik binnenkort met een deel twee van deze opsomming van happy things. Maakt mij in ieder geval blij! 😁

2 Comments

  1. Kaylin

    Heel leuk om hier nog eens iets te lezen :)
    Wel tof dat je uitstapjes kan doen in ons eigen land. Ik heb in april al genoten van twee barbecues en de zon fleurt mijn wandelingen op.

Geef een antwoord