Hiken via de Sentiero degli Dei (Napels & Amalfi travel guide 6/7)

Hiken via de Sentiero degli Dei (Napels & Amalfi travel guide 6/7)

⇠ Amalfikust per boot: Positano & Amalfi

Hiken via de Sentiero degli Dei (Napels & Amalfi travel guide 6/7)

‘De mooiste wandeling van Italië’, dat is hoe het pad van de Goden of de Sentiero degli Dei overal wordt omschreven. Gezien de route op nog geen uurtje per bus van ons verblijf lag (start in Bomerano), stond deze hike dan ook hoog op ons programma. En oh boy, it didn’t disappoint!

Hiken via de Sentiero degli Dei (Napels & Amalfi travel guide 6/7)

De wandeling duurt tussen de 2,5 en 4 uur (afhankelijk van je conditie en of je een verkeerde afslag neemt op de route: per ongeluk afzakken richting Vettica Maggiore kost je al snel een uur extra afzien, en ik spreek uit ervaring) en leidt je van onvergetelijk vergezicht naar, tja, nog onvergetelijker vergezicht. Je wandelt langs vlakke paadjes maar klimt ook vaak over rotsige stukken, soms in de schaduw maar vooral in de stralende zon, voorbij citroenplantages, diepe kliffen en met zicht op de stralend blauwe zee. Wauw, wauw, wauw! We keken onze ogen uit. Letterlijk elke meter van deze wandeling bracht ons op fotogenieke plekjes, met zicht op onder andere Nocelle (de officiële eindbestemming) en (de haven van) Positano.

De wandeling is pittig maar zeker te doen met een basisconditie; bovendien vergeet je dat je afziet dankzij al het moois wat je ogen te zien krijgen. Musts zijn zonnecrème (het wordt warm!), heel veel water (heel erg warm!) en eventueel frisse kleding voor bij aankomst. Van daaruit, in Nocelle, kan je de bus naar ‘huis’ nemen of nog even 1700 trapjes naar beneden wandelen om zo op de baan richting Positano terecht te komen. Uiteraard kozen wij voor dat laatste en tja, onze knieën waren de dagen erna erg dankbaar ;-). Maar het gevoel van overwinning wanneer je het schilderachtige Positano tegemoet loopt en de overheerlijke lokale sorbet die je er (geserveerd in een bevroren, uitgeholde citroen) kan nuttigen, maken dat allemaal goed! Wel even kijken dat je op tijd de bus richting stad terug neemt, want in de regio zijn er niet veel avondritten en taxi’s zijn absurd duur. Yup, ik spreek uit ervaring. Desalniettemin was dit met vlag en wimpel het (bijna letterlijke) hoogtepunt van onze reis!

Flaneren in het chique Capri ⇢

⇠ Amalfikust per boot: Positano & Amalfi

Geef een antwoord