H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

In Keulen kocht ik, in de supermooie H&M lingerie & beauty store, een foundation en concealer. Beiden waren namelijk net op en ik had dringend nood aan een nieuwe ontdekking. Dus gaf ik de relatief budgetproof items van H&M een kans en haalde ik de H&M All-day liquid foundation en Cover-up concealer in huis. Benieuwd naar wat ik ervan vind?

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

Ik was aardig verrast door de chique look van de H&M beautyitems. Ik had er eerder eigenlijk nooit naar omgekeken omdat ik cheap-ass en niet zulke goede producten verwachtte, maar uiteindelijk werd ik nu dus toch over de streep getrokken. De All-day liquid foundation kocht ik in de kleur Warm Ivory, de Cover-up concealer in Soft Sand. Ik besloot eens te gaan voor iets donkerdere tinten dan ik normaal uitkies. Wanneer ik gewoonlijk foundation en concealer opdoe, ziet mijn gezicht er namelijk altijd lichter uit dan de rest van mijn lichaam (en überhaupt lichter dan de donkere delen van mijn gezicht). Omdat ik transparante poeder gebruik tegenwoordig, kan ik het daarmee ook niet compenseren. Dus na flink wat geswatch zocht ik bovenstaande kleuren uit!

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

De foundation komt in een nette, strakke pompflacon en de concealer in een nette tube met sponsapplicator. Niks op aan te merken! De items ogen ook helemaal niet goedkoop. Voor de concealer betaalde ik trouwens €5,99 en voor de foundation €9,99.

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

De concealer koos ik uit in een iets lichtere tint dan de foundation. Ik vind het belangrijk om met concealer wat delen van mijn gezicht op te lichten, vandaar die keuze. Het product laat zich met de sponsapplicator gemakkelijk aanbrengen en er komt niet in één keer heel veel vanaf – dat vind ik positief, want anders verspil je al snel veel product. De concealer is stevig en niet heel vloeibaar.

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

Dit is mijn naakte gezicht. Zoals je kan zien, zijn sommige delen van mijn gezicht veel donkerder dan andere (bijvoorbeeld mijn neus en kin) en heb ik last van veel roodheid bij m’n wangen. Hier en daar zijn er wat rode vlekjes of oneffenheden te vinden, vooral bij m’n wangen en neus.

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

En hier heb ik de concealer aangebracht! Ik smeerde ‘m onder en op m’n ogen, op m’n wangen, op m’n neus, tussen m’n wenkbrauwen en op m’n kin. Dat zijn de zones die ik gewoonlijk probeer te egaliseren en op te lichten. Zoals je ziet, heeft de concealer een medium dekking. De meeste plekjes worden goed bedekt met het dunne laagje dat ik aanbracht, maar voor puistjes heb je misschien iets meer product nodig. De roodheid bij m’n wangen is ook verdwenen.

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

De foundation koos ik dus in een kleur die perfect aansloot bij m’n hals en de rest van m’n lichaam. Daardoor is ‘ie gelijk iets donkerder dan ik gewoon ben, maar gelukkig geen vreemde oranje Snooki-kleur. De foundation heeft een warme ondertoon, net als mijn eigen huid.

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

En hier is ‘ie aangebracht! Op de foto’s vind ik de foundation wel aanweziger dan in real life, maar dat heb je nu eenmaal met scherpe close-ups ;-). Ik vind de kleur zelf in ieder geval perfect, je ziet geen vreemde kleurovergang tussen m’n hals en gezicht.

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

De foundation dekt behoorlijk flink en dat valt in eerste instantie wel een beetje op. De substantie is semi-lopend waardoor je de foundation wel gemakkelijk kan uitsmeren, maar er ook gelijk voldoende dekking is. Wat ik wel altijd heb, is dat foundation er eerst een beetje cakey uitziet en na een half uur volledig is versmolten met m’n huid. Daarom dat ik mijn make-up altijd gelijk wanneer ik opsta aanbreng, en wanneer ik de deur uitga is ‘ie on point ;-).

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

Hier heb ik (flink wat, opnieuw, omwille van dat versmelten na een poosje) poeder, blush, wenkbrauwpotlood, mascara en lipgloss aangebracht. De foundation en concealer zorgen samen voor een mooie en egale basis. En nu de belangrijke vraag: blijven ze ook zitten? Yes! Zeker weten. Mijn huid ziet er na een dag werken nog steeds mooi egaal uit. De poeder die ik aanbracht (Essence All About Matt) moet ik halverwege de dag vaak nog eens opnieuw aanbrengen, maar de foundation en concealer verplaatsen zich desondanks niet.

H&M All-day liquid foundation & Cover-up concealer

Al met al kan ik dus zeggen dat zowel de concealer als de foundation geslaagd zijn! Ik zou de concealer in het vervolg misschien nog nét een tintje lichter uitzoeken, omdat ik nu het oplichtende effect een beetje mis. Maar mijn huid ziet er stralend, egaal en goed van kleur uit dus ik ben érg blij met m’n aankopen. Heb jij die al uitgeprobeerd?

11 Comments

  1. Evi

    Mooi resultaat, had ik ook niet meteen gedacht van de H&M beauty-lijn, al zeker niet met zulke prijzen! Ik breng altijd eerst mijn foundation aan om daarna met concealer de plekjes die nog opvallen te egaliseren. Het oplichtende effect waar jij nu de concealer voor gebruikt kan je dan met highlighter aanbrengen! Althans, zo doe ik het toch en voor mij werkt het! :)

  2. Miriam

    Ziet er mooi uit, heel natuurlijk! Mooie en duidelijke foto’s ook. Ik ben al heel blij met mijn make-up routine, maar mocht ik het ooit willen veranderen, dan weet ik nu hoe ;)

Geef een antwoord