Hoge (keuken)kasten inrichten

Hoge (keuken)kasten inrichten

Hoge (keuken)kasten inrichten

Arne en ik hebben het geluk over behoorlijk wat keukenkasten te beschikken, maar helaas is de vorm ervan niet altijd ideaal. Zo hebben we veel hoge, diepe kasten zonder lades waar uiteindelijk veel minder in past dan we eerst hoopten. De kast boven onze koelkast is er zo één: behoorlijk groot en herbergt dus veel opbergruimte maar omdat het één grote ruimte is, werd alsnog maar een klein deel ervan gevuld. Wij vonden een oplossing!

Hoge (keuken)kasten inrichten

Die oplossing bestaat erin om de hoogte zoveel mogelijk te benutten. Voordat we dit deden stond de kast vol flessen en brikken en was de bovenste helft compleet leeg – want de meeste flessen of brikken zijn helemaal niet zo hoog.

Hoge (keuken)kasten inrichten

Daarnaast was onze collectie kruidenpotjes – die we zelf maakten – al een tijdje flink gegroeid en begon onze broodtrommel te klein te worden om ze allemaal netjes op te ruimen en sorteren, dus die wouden we ook graag kwijt in de kast boven de koelkast.

Hoge (keuken)kasten inrichten

Bij IKEA vonden we dé ultieme oplossing om kasten in de hoogte in te richten: Variera plankinzetten! Deze bestaan in een smalle variant (die wij hebben) en een diepere versie. Hierdoor kan je dus twee keer zoveel hoogte gebruiken in je kast! Daarnaast kan je verschillende plankinzetten op elkaar vast vijzen, waardoor je nóg meer verdiepjes creëert. Wij plaatsten twee plankinzetten op elkaar en kregen hierdoor de mogelijkheid de vollédige hoogte van onze kast te benutten. Onderin legden we flessen melk en Royco soep zakjes, daarboven etaleerden we onze kruiden – ZO HANDIG! – en bovenop passen onze Sodastream vullingen perfect. Voor de inzet hebben we nog wat flessen gezet en ernaast hebben we alle hoge flessen en onze Sodastream geplaatst. Onze kast ziet er nu super netjes en georganiseerd uit, zonder al te veel moeite. Ideaal! Geweldig dat je met zo’n simpel ding plots veel meer opbergruimte hebt. Had jij al eens van plankinzetten gehoord?

18 Comments

  1. Sofie

    Heel erg slim bedacht van jullie ! Hier op kot heb ik dat probleem ook, maar dan met mijn kleerkast :s Gruwelijk irritant, want hoge stapels opgevouwde kleding vallen ook zo om !

  2. Rosie

    Jaa zo handig! Ik heb ze ook :D Bied zoveel meer ruimte!

    Ik vind het trouwens zo tof dat het sneeuwt op jullie website haha, word er iedere x weer vrolijk van ;-)!

    Liefs! XX

Geef een antwoord