How to: printen op post-its

How to + freebie: printen op post-its

How to: printen op post-its

Zoals we in onze post over blogger desk essentials al deelden: memoblokjes zijn zó typisch voor bloggers, en al helemaal voor mij. I love it! De vrolijk gekleurde vierkante papiertjes gebruik ik non stop om aantekeningen, to-do lijstjes of dingen die ik niet mag vergeten neer te pennen. Nog leuker: om lieve boodschappen achter te laten! Een nadeel: ik heb niet zo’n mooi geschrift. Voor wie daar ook mee zit: wij tonen je hoe je kan printen op post-its!

How to: printen op post-its

Wat je nodig hebt: een simpel wit blad papier, post-its, washi tape, een lat, balpen en schaar.

How to: printen op post-its

Eerst en vooral ga je ontwerpen in Paint/Photoshop/Word. Maak plaatjes in de grootte van je post-its (bij mij 7,5 x 7,5 cm) met daarop een leuk tekstje. Wij gingen voor allerlei cute boodschappen! Daarna plak je de plaatjes in een Word bestand en ga je naar het kopje ‘indeling’ via de knop ‘positie’. Hier moet je je afbeeldingen op een vaste positie binnen je blad vastzetten. Hierboven zie je de instellingen voor het eerste plaatje van de 6. Absolute positie horizontaal is 2 cm, verticaal 3cm en het anker is vergrendeld.

Voor de andere plaatjes doe je de absolute posities: 11cm horizontaal, 3cm verticaal / 2cm horizontaal, 11cm verticaal / 11cm horizontaal, 11cm horizontaal / 2cm horizontaal, 19cm verticaal / 11cm horizontaal, 19cm verticaal. Zo zijn de plaatjes mooi verspreid over je blad. Het is belangrijk dat je deze afstanden ten opzichte van de rand van je blad onthoudt of ergens neerschrijft want die gaan we nu overtekenen.

Wil je graag onze plaatjes gebruiken? Dat kan! We hebben ze hier in een PDF geplakt. Ze staan afgebeeld op bovenstaande afmetingen! Veel plezier ermee :).

How to: printen op post-its

Duid de afstanden aan op je blad en teken de kruisingen, waarna je de post-its op exact de juiste plaats plakt. Dit wijst zichzelf ook wel een beetje uit. Daarna bevestig je aan alle losse stukjes van je post-it washitape, zodat die niet vast komt te zitten in je printer.

How to: printen op post-its

Je blad doe je nu met de post-its naarboven ondersteboven in de achterste lade van je printer en vervolgens print je het Word document in hoge kwaliteit af. Je blad komt er nu perfect bedrukt uit! Haal de washitape weg en klaar zijn je superschattige post-its!

How to: printen op post-its How to: printen op post-its How to: printen op post-its

Het resultaat zijn een heleboel schattige post-its die je in allerlei situaties kan gebreken. To-do lijstjes maken wordt nu nog leuker en met de handige ‘thank you’ post-it kan je iemand subtiel bedanken. Of wat dacht je van de ‘you make me smile’? Maakt gegarandeerd iemands dag!

How to: printen op post-its How to: printen op post-its How to: printen op post-its

Ik vind geprinte post-its er nog véél leuker uitzien dan de exemplaren die ik normaal beschrijf. Het is leuk om iemand een mooie boodschap achter te laten op die manier, of lijstjes neer te pennen. Wat dacht je ervan om zo’n post-it achter te laten bij de lunch van je vriend(in) of de have a nice day op iemands tas/jas/raam/ … te kleven? Je maakt gelijk iemands dag! Veel plezier met je schattige geprinte post-its!

30 Comments

 1. Shifra

  Ooh, wauw, echt heel heel leuk! Alhoewel ik zelf heel erg fan ben van zelf letters schrijven, ziet dit er wel heel mooi uit en is dit vooral een stuk makkelijker! Vooral die ‘I really really really really like you” vind ik eeeerug leuk!

 2. Anna

  Och, hoe leuk is dit! Misschien wat veel werk voor als je even snel iets op wilt schrijven, maar voor een wat bijzondere boodschap is dus een heel tof idee! Inderdaad mooier dan met de hand te schrijven (tenzij je daar gewoon geluk in hebt en dat heel goed kunt).

 3. Irene

  Superleuk ideetje! Ik doe het soms ook maar op een andere manier. Ik maak de afbeeldinkjes in het juiste formaat, dan print ik het uit op een wit papier en daarna plak ik er de post-itjes op. Dan moet je wel dubbel printen natuurlijk maar ik ben niet zo’n kei in meten ;) :p

 4. Thirza

  Wat een super leuk idee! Ik had even een vraag hoe heet dat super leuke lettertype van de tekst “i really really really really really really like you”?

Geef een antwoord