Ik las: Instaproof, in 15 stappen naar instant succes op Instagram

Hoe kickstart ik mijn weg naar Insta(nt) succes?

Instaproof, in 15 stappen naar Instant succes op Instagram

Insta-experts @kirstenjassies en @joycenafzger schreven recentelijk een boek dat een antwoord zou bieden op ‘al jouw brandende Instagramvragen’. Omdat ik altijd in ben voor praktische tips & tricks die me bij mijn werk als community manager vooruit kunnen helpen én omdat het boek er als een pareltje uitziet (#sorrynotsorry), kon ik er dan ook niet aan weerstaan. Mijn mening over Instaproof deel ik graag met jullie! 🙌

Instaproof, in 15 stappen naar Instant succes op Instagram

Insta succes in 15 stappen

Het geweldig vormgegeven boek is opgedeeld in 15 onderwerpen, ook wel 15 stappen om je succes op Instagram te vergroten. Enkele van die stappen zijn bijvoorbeeld het gebruiken van hashtags, een duidelijke focus, stories inzetten enzovoort. Elk hoofdstuk is kort maar omvat de meest essentiële info rond het onderwerp.

Instaproof, in 15 stappen naar Instant succes op Instagram

Doorheen het hele boek vind je de meest prachtige Instagramfoto’s van inspirerende (Nederlandse) influencers/Instagrammers terug. Het boek is daarom in ieder geval een plaatje om te bekijken en doet het zeer goed op de salontafel 😉. Ik ben zelfs een flink aantal accounts gaan volgen thanks to Instaproof!

Instaproof, in 15 stappen naar Instant succes op Instagram

In depth of oppervlakkig?

Per hoofdstuk vind je een uitleg van twee tot drie pagina’s die toelicht hoe een bepaalde stap je profiel vooruit kan helpen. Bijvoorbeeld: werk met één consistente tone of voice en stijl en zorg dat élke post daarbinnen past. De grootste boodschap die ik uit het boek haal is dat uniek & consistent zijn, twee key factoren voor Instagroei zijn; samen met stories plaatsen en zeer actief zijn. Al bij al voor mij geen nieuwe info, maar zoals meestal met Instagramboeken een motivatieboost en bron aan inspiratie.

Instaproof, in 15 stappen naar Instant succes op Instagram

Informatie over adverteren op Instagram of technische info is eerder beperkt, wel krijg je een aantal leuke tips qua planning-/statistiekentools mee. Het lijstje van die tools ligt intussen bij mijn werkgever klaar om er een keuze uit te maken 😄.

Ben ik fan?

Van de vormgeving, vlot leesbare tekst en bom aan Insta inspiratie: ja. Maar is het boek diepgaand of vernieuwend? Wat mij betreft niet per se.

👍 Ideaal voor wie pas met Instagram begint, nieuwe accounts/tools wil ontdekken en een mooi boek voor op de salontafel zoekt.

👎 Minder ideaal voor wie Instagram professioneel wil inzetten, simpelweg omdat het eerder beginner level info is!

Instaproof is te koop bij o.a. Bol.com voor €17,50.

Geef een antwoord