Ik neem je mee … door onze kleedkamer!

Guess who’s back! Na meer dan een maand van afwezigheid en een enorm drukke periode, heb ik weer volop zin om te bloggen, creatief bezig te zijn en nog veel meer van dat. De afgelopen tijd was ik druk met werken, workshops geven (superleuk!), mijn bijberoep etc. maar nu is het weer iets rustiger (hoewel, ik vertrek donderdag op reis en er wacht ons nog wat was & werk haha) dus kan ik even lekker een artikeltje in elkaar zetten.

En wat is leuker om mee terug te komen dan een TOUR! Deze keer die van onze kleedkamer. Ik heb ook onze woon/eetkamer gefotografeerd afgelopen weekend, maar was zo ontevreden van het resultaat dat ik prompt een nieuwe camera bestelde. Rib uit m’n lijf, maar WAT EEN TOPDING! Dus, daarmee ga ik binnenkort nieuwe fotootjes schieten en dan kan ik jullie ook die tour geven. Maar eerst: de kleedkamer! Een mega luxe dat we daarvoor een kamer apart hebben. In de kamer vind je al onze kleding, schoenen, mijn make-up en wat andere dingen zoals beddengoed. Meestal ziet het er niet zo netjes uit als op de foto’s die je hieronder zult zien, omdat het droogrek er ook staat en ik vaak ‘s ochtends in alle haast een mega mess creëer. Maar hey, voor de foto’s wilde ik toch op z’n minst de illusie wekken van een nette kamer. Dus, here we go, ik laat de beelden spreken en jullie gidsen door onze kleedkamer!

Zo, hiermee hebben jullie de ruimte alvast in grote lijnen gezien. Het is een kamer in de vorm van een L, wat lekker veel ruimte geeft en de mogelijkheid om kastruimte te hebben aan beide uiteinden. Verder is het een heel lichtrijke kleedkamer, wat heel relaxed is om kleren te passen en te make-uppen. Wanneer je binnenkomt, zie je als eerste mijn ‘make-uptafel’ (eigenlijk een mini bureau) met ernaast een grote kast met spiegel die bomvol skin- & haircare zit. Oh, en parfum! Draai je naar links, dan zie je de ruime kleedkast naast het raam. Draai je nog wat meer naar links, dan vind je de grote spiegel waarin ik m’n outfits check (& fotografeer, haha). Wanneer je rechts kijkt als je binnengaat, zie je een lekker ruime hoek met poef en een zonnespiegel. In de kast zitten al mijn schoenen, daarover lees je meer in deze post. Ook over de kleedkast op zichzelf schreef ik al deze en deze post. En nu: detailfoto’s!

En omdat jullie het vast handig vinden om te weten waar je alles vindt, hierbij een oplijsting van de voornaamste items die je ziet (warning: heel veel IKEA! Ik probeer het in ons huis zoveel mogelijk te vermijden om geen standaard IKEA-look te krijgen, maar in deze ruimte is dat niet heel goed gelukt haha.). We wilden deze kamer lekker low-budget houden & hebben wat meubelen uit ons vorige (cheapo) appartement gerecupereerd – omdat in principe wij alleen er komen en het toch een heel praktische ruimte is, maar hebben er toch een persoonlijke draai aan gegeven!

Grote spiegel: IKEA – Kledingkast: IKEA Pax systeem – Tapijt: Flying Tiger – Ananas op hout: DIYKrukje: DIY – Gordijnen & rolgorijn: IKEA – Gieter: IKEA – Potjes voor planten: Action – Juten opberger: DIY – Wasmand: IKEA – Oorringhouder: DIY – Spiegel & make-uptafel: IKEA (met plakplastic van Action) – Stolpen: IKEA – Schaaltjes van klei: DIY – Bruine kast: IKEA – Stoel: DesignOnline24 – Zonnespiegel: Maisons du Monde – Schapenvachtje (nep): IKEA – Poef: House of KhmissaIngemaakte kast: DIY.

Ik ben benieuwd naar wat jullie van deze kleedkamer vinden! Ik besef zelf in ieder geval dat het echt een luxe is om een volledige ruimte te hebben om je lekker in om te kleden en te make-uppen en dat de kans bestaat dat zo’n ruimte er in onze volgende woning niet is. Dus geniet ik maar ten volste van het comfort nu ;-)! Hoe en waar berg jij je kleding, make-up en schoenen op? Eén ruimte of een grote kast ergens, …? Let me know, vind ik leuk om te lezen! X

13 Comments

 1. Manon

  Wat een heerlijke kamer zeg! Ik vind het idee van de schoenenkast echt top. Mooie oplossing! Het lijkt me heerlijk om hier ‘s ochtends binnen te wandelen en je kleding uit te zoeken voor die dag. Bedankt voor het delen!

 2. Lauriëtte

  Super luxe om een aparte kamer te hebben; en een kast voor alleen schoenen! Vind dat je de inrichting erg mooi hebt gedaan. Licht en strak, daar hou ik van! :) In ons vorige huis hadden we ook een losse kleedkamer, maar die was niet zo mooi als die van jou. In het huis waar we over een paar maanden gaan wonen zit er een inloopkast aan de slaapkamer vast, dus niet echt een losse kamer, maar wel een mooie ruimte met kasten!

 3. Irene

  Wij hebben ook een aparte kamer. Bij ons is het iets rommeliger. Haha. Wij hebben ook open rekjes aan de muren in plaats van een echte kast. En onze schoenen staan in de garage op een rek. Vind het er wel heel mooi uitzien bij jullie! Zalig die grote spiegel!

  1. Frauke

   Open rekjes lijken me echt heel gezellig! Maar ik ben een rommelkont met kleding, dus dan zou het al snel één grote bende zijn haha. Nu zit het tenminste achter gesloten deuren :-P

Geef een antwoord