Inspiratie: mijn droomkeuken

A kitchen is the heart of a home

De keuken. De plek waar je je ontbijt maakt, waar je je snacks verstopt en waar je – met een lekker glaasje rood in de hand – de heerlijkste potjes kookt. Gezien eten voor mij een van de belangrijkste dingen out there is, is de keuken ook een van de belangrijkste plekken in huis. Het hart! 💕 Ik neem jullie mee in mijn gedachten over een perfecte keuken.💭

Wanneer je in een huurhuis woont, moet je het doen met de keuken die je daarin vindt. Niemand die even een paar duizend euro wil geven aan een tijdelijk exemplaar – right? 🤔 Want een keuken neem je niet zomaar even mee; Die vorm je in functie van je woning. Helaas is dat in mijn huidige huis één van de weinige minpunten. De keuken is een ruimte apart en qua stijl niet echt waar Arne en ik fan van zijn. Er is wel heel veel opbergruimte én alles is aanwezig, dus functioneel is ‘ie wel. Maar voor onze toekomstige koopwoning oriënteren we ons wel op een andere stijl … 

Een keuken op jouw maat

Ik schrijf deze post in samenwerking met Chef! Keukens, een heel fijn bedrijf waar je terecht kan voor jouw droomkeuken. Zo vond ik al wat inspiratie tussen de kant-en-klaar keukens, maar véél leuker: je kan ook zelf je keuken ontwerpen in 3D! Ideaal om al je wensen en ideeën te vertalen naar een keuken die perfect in je woning past.

Een luxe, eerder klassieke keuken vol bergruimte (Koblenz van Chef! Keukens)

Industrieel versus klassiek

Onze smaak is een eclectische mengeling tussen industrieel, Scandinavisch, natuurlijk én klassiek. Vooral wat een keuken betreft, ben ik er nog niet over uit of ik graag beton dan wel hout of juist een heel klassiek geval wil! Natuurlijke elementen (zoals een stevige steen of dus beton/hout) zullen hoe dan ook primeren, maar de stijl zal flink afhangen van hoe ons droomhuis eruit ziet. In een herenhuis vind ik zo’n grote, Engelse klassieke keuken met stevig gasfornuis echt práchtig! 

Torce ELX, een stijlvolle leefkeuken vol licht en met houten kastwand

A kitchen is for living

Zoals ik al zei: voor mij is de keuken een van dé belangrijkste plekken in huis en juist daarom moet het zeker een open ruimte zijn. Koken terwijl je je gasten kan zien of ontbijten aan een keukeneiland zijn dingen die hoog op mijn wishlist staan. Op mijn Pinterest vind je trouwens héél veel van mijn keukeninspiratie

It’s in the details

Een kraan waaruit je meteen kokend water tapt, een gasvuur om optimaal te koken en een ingebouwde espressomachine: het zijn maar enkele (luxe)details die voor mij een keuken nog geweldiger kunnen maken. ✨ Kleinigheden waarvoor ik met plezier nog wat langer doorspaar! Is dat bij jou ook het geval?

Ik vond het leuk om mijn hersenspinsels & inspiratie voor m’n toekomstige (droom)keuken met jullie te delen! Wanneer de tijd daar is, houd ik jullie ongetwijfeld op de hoogte. 🙌 

Nu is het aan jou: hoe ziet jouw keuken eruit? Hecht je er ook zoveel belang aan? En wat is jouw droomkeuken? xo

6 Comments

  1. irene | tussenmarsenjupiter

    Onze keuken is heel lelijk vind ik maar voorlopig heeft het geen prioriteit om die aan te pakken. Ik heb nu liever pleister tegen de muren in de gang en een mooie trapbekleding. Haha :) Maar wel héél tof om er eens over na te denken. Ik neig naar hout, zwart en goud.

Geef een antwoord