Italiaanse pasta met verse tomaten

Italiaanse pasta met verse tomaten

Italiaanse pasta met verse tomaten

Italiaans eten, we zouden het elke dag kunnen doen. Vooral pasta is favoriet, zo ook het gerecht dat we vandaag met jullie delen. Dat is ontzettend gemakkelijk om te maken, héél personaliseerbaar en vooral ook érg lekker. Lees snel mee om te lezen hoe je dit topgerechtje op tafel tovert (ook voor grote groepen!).

Italiaanse pasta met verse tomaten

Voor dit gerecht heb je nodig (hoeveelheden pas je best aan naar wens):

 • Je favoriete pastasoort, bij voorkeur een wat stevigere pasta zoals papardelle
 • (Veel) tomaten, wij gebruikten 4 grote stuks
 • Twee tenen knoflook
 • Een grote sjalot
 • Rucola
 • Balsamico
 • Olijfolie met knoflook en chili
 • Verse basilicum
 • Noten en/of pijnboompitten, pompoenpitten

Italiaanse pasta met verse tomaten

Zet alvast een kom water op het vuur en breng die aan de kook. In de tussentijd was je je tomaten en snijd je ze in kleine stukjes. Ook de sjalot en tenen knoflook snijd je in kleine stukjes (voor de knoflook: niet té fijn!). Doe in één of meerdere vuurvaste schalen en plaats voor 15 minuten in de heteluchtoven op 200°C (je moet ‘m niet per se voorverwarmen). De laatste 5 minuten strooi je er de (verhakte) noten en pijnboompitten overheen, zodat die mee roosteren.

Kook intussen je pasta volgens de instructies op de verpakking en laat je mozzarella alvast uitlekken.

Italiaanse pasta met verse tomaten

Haal de schaal/schalen uit de oven en werk ze af: bestrooi met stukjes mozzarella, verse basilicum, Italiaanse kruiden en flink wat peper en zout.

Italiaanse pasta met verse tomaten Italiaanse pasta met verse tomaten

Presenteer door pasta in een diep bord te scheppen en te bestrooien met het ovenmengsel.

Italiaanse pasta met verse tomaten

Hierna ga je de smaak nog veel beter maken, door balsamico en olijfolie toe te voegen. Overgiet het geheel met flink wat balsamico en olijfolie met knoflook en chili. Proef tussendoor, maar wees vooral niet bang te royaal te zijn. Het zijn de azijn en olie die de smaak compleet maken!

Italiaanse pasta met verse tomaten

Als laatste doe je nog een flink handjevol rucola bovenop je Italiaanse bordje. En daar is je geweldige zuiderse pasta met verse tomaten! Een gemakkelijk gerecht dat heel erg aanpasbaar is, maar het ook altijd goed doet. Ik ken weinig (geen) mensen die hieraan kunnen weerstaan! En jij? xo

7 Comments

 1. Emilie

  Ik ben normaal niet echt zot van warme tomaten… Maar het ziet er zo lekker uit dat ik het denk ik wel eens ga proberen! Maar dan eerder met de pijnboompitten en misschien walnoten ofzo hehe :) Balsamico vind ik altijd heerlijk met zo’n gerechten! Mooie foto’s :)

Geef een antwoord