Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Kleine juwelen netjes opbergen is meestal niet zo’n groot probleem: ringen in een potje, armbandjes in een schaaltje, oorringen in een leuk bakje etcetera. Met kettingen, en voornamelijk statementkettingen, is het niet zo eenvoudig: je wil ze mooi opbergen, maar er ook voor zorgen dat ze niet helemaal in elkaar verstrengeld geraken. En bij voorkeur kan je er ook nog eens snel bij, want wie heeft nu ‘s ochtends tijd om allerlei doosjes te doorploeteren? Ik ontdekte hoe je je halskettingen héél leuk kan opbergen, namelijk aan een wandrek.

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Mijn juwelen zitten grotendeels ie een kartonnen doos met schapjes van de IKEA, die ik bekleedde met marmerfolie. Sommige eyecatchers heb ik uitgestald in onze zelfgemaakte schaaltjes van klei, en een aantal kettingen liggen in een transparante opbergdoos. Echter is het onmogelijk om al m’n kettingen daarin neer te leggen, want dan wordt het een grote warboel.

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Hoe ik die dan wél opberg? ZO! Ik hang ze op aan het wandrek dat inmiddels alweer een flinke tijd aan m’n muur hangt. Een heel praktisch DIY wandrek dat bij dezen niet alleen dient voor m’n knutselspulletjes, maar ook voor mijn meest favoriete kettingen.

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

De opbergmethode vergt niet veel uitleg: je doet de ketting gewoon rond de ijzeren staafjes zoals je ze rond een hals zou doen. En zo hangt ze mooi te blinken en heb je gelijk een gepimpte muur!

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Ik heb wel een aantal earcuffs en ook die hebben een plekje gekregen aan het rek. Je kan ze er heel gemakkelijk omheen klemmen!

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Daarnaast hing ik een IKEA bakje (nu helaas niet meer verkrijgbaar geloof ik, maar elk bakje waar je een haak aan kan hangen will do) op voor allerlei losse haarprullen. Die gooide ik altijd overal en was ik bijgevolg even snel weer kwijt, maar nu vind ik ze daar altijd netjes terug!

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

En met kapstok-knijpers (of hoe noem je die dingen?) creëerde ik twee haken waar ik mijn eenvoudigere kettingen aan heb opgehangen. Links de wat langere, rechts de korte kettinkjes. Zo hebben die nu ook een mooie plek!

Je kettingen mooi én praktisch opbergen

Deze manier van opbergen is overzichtelijk, neemt in principe geen lastige ruimte in beslag (want het hangt gewoon in de hoogte aan je muur!), ziet er heel leuk uit en zorgt ervoor dat je kettingen niet langer in elkaar verstrikt geraken. Kortom: het is voor mij, en wellicht voor jou, de ideale manier om je juwelen op te bergen. What do you think? Bedankt voor het lezen! xo

12 Comments

 1. chucky1012

  Leuk en handig rekje zodat alle sieraden goed te zien is en je niet vroeg in de ochtend eerst kettingen uit de knoop moet halen en kijken wat bij je outfit past.
  Het rekje maakt het overzichtelijk.

  Xoxo

 2. Marieke

  Dit soort wandrekken zijn ideaal. Ik heb er 1 in mijn werkkamer boven mijn bureau voor mijn pennen enzo en ook 1 boven de bank voor decoratie. Ik ben niet zo van de kettingen ik hebber wel een aantal maar ik doe ze niet vaak om. Als je ze zo hebt opgehangen dan denk ik dat je ze toch sneller om doet.

 3. Fleur Sophia

  Ik zie zo’n wandrek regelmatig voorbij komen op Pinterest en ben al ontzettend lang van plan hem te kopen. Helaas is het er alleen tot heden nog niet van gekomen, maar ooit zal ik hem krijgen! :D

 4. Inge

  Dit soort rekken zijn inderdaad erg leuk en makkelijk te maken. Ik ben altijd wel benieuwd of er ook een spiegel in de buurt hangt! Je wilt natuurlijk gelijk zien of de ketting ook goed bij jezelf past ;-)

Geef een antwoord