Je kleren organiseren - met Cluise!

Je kleren organiseren – met Cluise!

Je kleren organiseren - met Cluise!

Zoals jullie wellicht wel weten (of kunnen vermoeden uit de categoriepagina ‘organisatie’ op onze website), zijn wij nogal fan van organiseren. Wanneer alles een juist plekje krijgt of we een fijn systeem vinden om dingen op te ruimen, kunnen wij daar oprecht van genieten. En ik (Frauke) heb sinds kort een nieuwe methode om dat éne hekelpunt (check ook deze voor en na!), mijn iets te grote hoeveelheid kleding, onder controle te krijgen.

Je kleren organiseren - met Cluise!

De oplossing? Cluise! Een héle handige app die controle neemt over je complete kledingkast. Schoenen, jassen, sweaters, blouses: niks is nog veilig voor die tool! Wat je hierboven ziet, is de beginpagina van de app en tevens ook jouw gehele kledingkast. Het is namelijk de bedoeling dat je alle kleding op de foto zet en toevoegt aan het systeem.

Je kleren organiseren - met Cluise!

Dat kost natuurlijk even tijd, dus ik ben er nog niet volledig mee klaar. Maar, ik ga zo snel mogelijk alles toevoegen want ben zo verrast door de handigheid van Cluise! Het idee is dat je met de app overzicht krijgt op alle kleding die je bezit. In mijn geval handig, want ik vergeet vaak de kledingstukken onderin mijn kast en dat terwijl ze zo leuk zijn! Daarnaast helpt de app je ook om inspiratie op te doen en nieuwe combinaties te ontdekken. Let me show you …

Je kleren organiseren - met Cluise!

Je kan heel gemakkelijk kledingstukken toevoegen door op het plusje rechtsonder te drukken. Daarna maak je een foto van het item dat je wil toevoegen, het liefste wel bij daglicht.

Je kleren organiseren - met Cluise!

Cluise gaat de afbeelding opslaan en proberen ontdekken wat voor item je precies op de foto hebt gezet. Dat doet ‘ie trouwens vrij accuraat (en is ‘ie fout, dan kan je gemakkelijk corrigeren)! Hierboven vraagt de app of ik een trui op de foto zette, waarop ik ‘ja’ antwoordde. Daarna moet je nog het materiaal, de kleur, de mouwen, vorm van kraag en een paar andere kleine dingetjes aanduiden. Probeer de kleur(en) en prints zo juist mogelijk te duiden, dat helpt je straks als de app kledingcombinaties voor je bedenkt.

Je kleren organiseren - met Cluise!

Zoals je hierboven kan zien! Ik koos een heel eenvoudig grijs/groen gestreept shirt met korte mouwen uit en klikte op ‘kleed mij aan’. Daarna kan je een aantal mogelijke kledingcombinaties ontdekken die Cluise op basis van alle kenmerken van de items gaat bedenken. Die combo’s zijn overigens vaak écht goed!

Je kleren organiseren - met Cluise!

Je kan de look een hartje geven of bewaren, zodat ‘ie in het overzicht van jouw outfits komt. Die favorieten kan je dan altijd even doorlopen als je zonder inspiratie zit. Trouwens, als je bijvoorbeeld geen jas hebt toegevoegd aan het systeem of je ‘mist’ een bepaald soort item in je kledingkast, dan gaat Cluise suggereren om dat nog bij de outfit te voegen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld eens het voorstel een poncho met iets te combineren (wat ik heb, maar niet heb toegevoegd nog) en dat bleek zo’n toffe combinatie te zijn!

Je kleren organiseren - met Cluise!

Ben je alsnog de inspiratie voor een leuke outfit kwijt, dan kan je nog door de nieuwsfeed scrollen om leuke ideetjes te ontdekken. Daar maak ik zelf echter geen gebruik van, ik zie deze tool écht als een digitale kledingkast. Die toevallig ook nog eens een stylist is ;-). Enkel de juwelen en make-up moet je zelf bedenken, maar dat doe ik met veel plezier! Had jij al van Cluise gehoord? xo (PS. ondanks mijn enthousiasme, is deze blogpost niét gesponsord. Organisatietools maken mij gewoon heel enthousiast, haha.)

20 Comments

 1. Kim | Kimsbloglife

  Wat leuk!! Ik kende de app nog niet maar dit zou wel iets voor mij zijn! Hoewel ik er een beetje tegenop kijk om alles te fotograferen en dan ook nog eens te beschrijven… Maar supertof dat ie allerlei combinaties toont die je dan kan opslaan!

 2. veerlez

  Oeehw dit lijkt me wel heel erg leuk om te doen! Maar wat een werk gaat dat zijn! Ik ga er eens over nadenken of ik het de tijdsinvestering waard ga vinden! Het lijkt me wel ideaal om vooral nieuwe combinaties te ontdekken hierdoor! Ik ga hem eens downloaden en langzaam aan vullen! :)

 3. Sanne

  Wauw wat handig! Ik heb hem gelijk gedownload :) Maar hoe doe jij dat met vestjes, jasjes en pull overs? Er zit hier niet echt een mapje voor op en toch heb ik ze vaak aan. Alvast bedankt voor je reactie!

  1. Arne & Frauke

   Hi Sanne, die zijn er wel! Bvb. Jassen bestaat uit vesten en jasjes en Truien daar zitten pull overs bij geloof ik. Hopelijk geraak je eraan uit! X

 4. Annemarij

  Ik wist niet dat dit bestond! Wat handig! Ik heb vandaag mijn hele collectie op de foto gezet en toegevoegd. En al veel nieuwe combinaties ontdekt! Dankjewel voor de leuke en handige tip. Morgen de collectie van mijn man vastleggen ????

 5. Esmée

  Wat handig! Het lijkt me alleen echt veel werk. Het zou wel fijn zijn als hij ook direct aangeeft hoe vaak je iets draagt, zodat je meteen weet welke items je weg kunt doen. ;)

 6. Leen

  Had de app geinstalleerd, foto’ genomen. Veel werk er in gestoken. Wat blijkt, na enkele dagen werkte app niet meer en kreeg ik enkel nog foutmelding. Enkele malen contact opgenomen maar nooit geen reactie terruggekregen. Na bijna maand werkt app no steeds niet en heb hem er weer afgezwierd. Ik ben dus helemaal niet enthousiast over deze app

Geef een antwoord