Jurkjestijd! Zo krijg ik stralende benen

Jurkjestijd! Zo laat je je benen stralen + WIN!

Jurkjestijd! Zo krijg ik stralende benenOndanks de regenbuien die jammer genoeg nog regelmatig over ons landje trekken, hangt er al een echt lentegevoel in de lucht. Wanneer ik ‘s ochtends buitenwandel en mijn longen vul met vuurstof, lijken er kleine vlindertjes door mijn hele lichaam te vliegen en kan ik wel huppelen. Ik ben echt een lentetype: het gevoel van de natuur die terug tot leven komt, de eerste diertjes buiten en bloemetjes om me heen … gelukkig maakt me dat! Iets wat ik ook geweldig vind aan de lente, is dat ik éin-de-lijk die zomergarderobe weer kan bovenhalen. En dat betekent: jurkjes en blote benen! Vandaag laat ik jullie samen met Venus zien hoe ik die extra doe stralen na hun donkere wintertijd én kan je jouw ideale gladde-benen mesje winnen.

Jurkjestijd! Zo laat je je benen stralen

Stap 1 – scrub, scrub, scrub

Wanneer je huid er dof en mat uitziet, is dat bijna altijd zo omdat die droog is en de bovenste laag uit dode huidcellen bestaat. Je mag dan nog zo goed scheren en smeren (ha, dat rijmt ;-)), het resultaat zal nooit zo mooi zijn als na een flinke scrubsessie. Kies voor een voldoende grove scrub en smeer die royaal over je benen met een masserende beweging. Door de intensieve massage zorg je ook nog eens voor een betere doorbloeding. Scrub je benen grondig en spoel daarna af met (lauw)warm water. Ik smeer er daarna eerst douchegel overheen, omdat de olie die achterblijft op je benen zorgt voor viezigheid bij het scheren en het mesje daar sneller bot van wordt. Dus ik zorg dat mijn benen volledig olievrij zijn voor ik naar de volgende stap doorga!

Jurkjestijd! Zo laat je je benen stralen Jurkjestijd! Zo laat je je benen stralen

Stap 2 – scheren die handel

Na de flinke scrubsessie haal ik mijn beste scheermesje boven. Op dit moment ben ik grote fan van het Venus Swirl scheermesje. Niet alleen omwille van de leuke paarse kleur, maar vooral omdat het a) razendscherp is (vijf mesjes!) en b) supervlot de contouren van mijn benen (en andere lichaamsdelen) volgt. Door de FlexiBall beweegt het scheermesje veel meer mee dan standaardmesjes en is het ideaal voor bijvoorbeeld knieholtes of enkels (we hebben ons daar allemaal al té veel gesneden, niet?). Ik scheer mijn benen zelf tegen de haarrichting in omdat dat gladder wordt en haal telkens één strook haar weg om vervolgens mijn scheermesje grondig af te spoelen met heet water. Zo blijft elke haal met het scheermesje evenveel effect hebben en zijn mijn benen in no time gladder dan glad. Na gebruik spoel ik het mesje af en dep ik het droog met een handdoek, ook dat zorgt voor een langere levensduur – yay!

Het is trouwens belangrijk om niet met oude mesjes te scheren, anders krijg je makkelijker sneetjes en wondes. Door te hard te duwen beschadig je bovendien het scheermes en je huid. Harder drukken zorgt niet voor een betere scheerbeurt! Door het scheermes recht op je huid te houden krijg je het beste resultaat.

Win win win!

Nood aan een nieuw scheermesje? Dan is dit een leuke! Wij geven namelijk 5 exemplaren van het Venus Swirl mesje (t.w.v. €17,50) weg. Zo kan ook jij ervaren hoe fijn dit werkt. Winnen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel met een vraag die je hebt rond scheren, ontharing, … en die we in de volgende blogpost kunnen beantwoorden! De actie loopt één week en winnaars worden random geloot. Succes!

Jurkjestijd! Zo laat je je benen stralen

Stap 3 – Tijd om te smeren

Na het scheren (en afspoelen van mijn benen) trek ik nog geen broek of jurkje/rokje aan. Het is namelijk eerst tijd voor flink wat bodylotion! Je huid is altijd wat droger na een scheerbeurt (en van het warme water dat er lang overheen is gegaan) dus bodylotion mag je zeker niet overslaan. Neem een neutrale bodylotion zonder al te veel parfum of toevoegingen, want dat kan alleen maar irriteren. Smeer je benen grondig in en masseer de crème goed in de huid, wat ook weer de doorbloeding stimuleert. Laat dat alles rustig intrekken en trek pas daarna je kleding aan. Het liefste een jurkje, short of rokje want dan kan je die prachtig gladde benen aan de buitenwereld showen :-)

Hopelijk kon ik je met deze tips leren hoe je je benen perfect lente- en zomerproof maakt. Door de juiste producten te gebruiken, te zorgen voor een schone basis (= netjes gescrubde benen) en met een scherp scheermesje te werken dat de contouren van je lichaam volgt, is dat helemaal niet moeilijk! Laat me zeker jouw scheertips weten in de comments!

20 Comments

 1. Tamara

  Leuke actie! Gebruik je ook scheerschuim? Ik hoor dat sommige mensen weer andere dingen gebruiken wat fijner werkt! Daar ben ik heel benieuwd naar! En heb je tips om gemakkelijker je oksels te scheren met kuiltjes, ik loop altijd te worstelen om alle haartjes weg te krijgen daar haha! (en ben zo bang voor het harsen, auw!)

  Liefs Tamara.

 2. Marjan

  Ik wil graag een nieuw scheermesje winnen :)
  Is het net zo belangrijk om je benen in te smeren met zonnebrand-creme als bijvoorbeeld je gezicht?
  Als je dan toch zo mooi je benen kan showen vroeg ik me af, wat dan met bescherming? :)

 3. Katrien

  Ik wil die scheermesjes zeker graag eens een keertje uitproberen!
  Wat ik me afvraag: ben ik een uitzondering of zijn er nog meer dames die het eigenlijk niet zo erg vinden om vaak te moeten scheren. Ik hoor veel vrouwen die er telkens tegen op zien maar ik vind het geen opgave, het hoort bij mijn routine wanneer ik onder de douche sta.

 4. Nikki

  Oh, blotebenentijd komt er weer aan! Ik moet nog wel heel wat werk verzetten voor die van mij weer toonbaar zijn, haha. Maar volgende week naar Mallorca, hopelijk valt daar alvast wat zon te vangen om ze iig íets minder wit te krijgen. Mijn vraag: hoe vaak moet je een scheermesje eigenlijk vervangen?

 5. Anneleen

  Yes, leuk leuk leuk, blote benenweer! Ik doe graag mee met deze winactie! :) Mijn vraag: Scheren jullie jullie benen recht onder het water, onder de douche? Of is een douchegel voor jullie reeds voldoende? Ik merk dat door te scheren mijn benen echt heel erg droog worden en hierdoor ook sneller geïrriteerd…

 6. Jessica

  Ik gebruik meestal van die wegwerpscheermesjes. En ik heb er echt een hekel aan, al moet dat in de lente en zomer toch echt wel gebeuren… :) Ik show mijn benen pas graag als ze wat kleur hebben, maar dan moet ik toch eerst de melkflessen blootstellen aan de zon. :P Mijn vraag: Wat doe je als je je toch gesneden hebt tijdens het scheren? Heb je tips om die snee sneller weg te krijgen? En om de hoeveel tijd kan je je scheermesje best vervangen?

 7. Anna Laura

  In de winter scheer ik vaak om de zoveel weken mijn benen, gewoon omdat ik dat fijn vind, maar ik heb dan de dagen daarna vaak heel veel bultjes en jeuk. Hoe kan ik dat voorkomen? Oh en nog een vraagje, als je een droge huid hebt, is het dan ook handig om te scrubben?

 8. Evita Lolita

  Wat tof, kan ik zeker gebruiken met mijn kast die uitpuilt van de lentejurkjes met zalige schattige motiefjes, en mijn droge witte winterbenen die niet kunnen wachten om de eerste zonnestralen weer op te vangen!
  Ik vraag me af hoe je een scheermesje het best schoonmaakt? Ik heb precies altijd superveel moeite om die haartjes tussen de mesjes uit te krijgen???

 9. Charile

  Ohh ja de zomer komt er weer aan! Mijn vraag is eigenlijk heel simpel: hoe voorkom je droge benen na het scheren. Ik smeer en smeer maar het blijft droog.

 10. Evelien

  Ik vraag me af: Kan je het beste ‘s ochtends of ‘s avonds scheren? Overdag heb je natuurlijk meteen irritatie door de zon, maar ik heb de indruk dat woelen in mijn lakens ook niet ideaal is? Ik gebruik zelf ook al de Venus Swirl, wil er graag eentje winnen voor mijn mama.

 11. Kimberly

  Ik doe ook graag mee met de winactie! Wat ik me afvraag: hoe behoud je je bruine kleurtje met scheren? Ik merk in de zomer snel dat dit toch wat mindert door het scheren, dit loopt echt gelijk met de lijn tot waar ik scheer, dus als het kan zou ik dit uiteraard graag vermijden ;)

 12. Lia Lotta

  Leuke leuke actie! Ik hou zeker en vast van de allergladste benen. Wat ik me nog afvraag, hoe voorkom je een prikkende huid na het scheren tijdens het insmeren? Met mij droge huid prikt alles geweldig als het scheren, oksels in het bijzonder, die kunnen geen spuit deo verdragen na het scheren. Is er dus een mildere manier die de huid niet zo van streek brengt na het scheren?

 13. Lisa

  Hey Frauke,
  Graag doe ik mee met de wedstrijd. Ik ben heel benieuwd naar dit mesje en de flexiball!
  Ik vroeg me af hoe jij na het scheren je mesje bewaart zodat je er langer ‘genot’ van hebt en het niet na een weekje al versleten is ?
  Liefs

 14. Sabrina

  Ah wat fijn, ik scheer echt niet fatsoenlijk, met een mesje dat eigenlijk een wegwerp geval is :( te lui…
  Ik doe graag mee en vraag me af welke deo je na het oksels scheren het beste kan gebruiken

Geef een antwoord