Kamer muur 1

Kamerplannen: een update!

Kamer muur 1

Ik deelde mijn kamerplannen voor het eerst met jullie even geleden, in deze post. Intussen heb ik al flink nagedacht over hoe ik m’n kamer dan zou willen veranderen en wat er allemaal nodig zou zijn. In deze post deel ik die inspiratie, inclusief zelfgemaakte schetsen!

Hierboven zie je alvast één van de vier muren op mijn kamer. Links zie je mijn raam en chauffage, die flink wat plek innemen. Ernaast heb ik nog een kleine meter een half aan ruimte, en die zou ik opvullen met een handig opbergrek. Het zou mijn DIY opbergplek worden, waar ik al het knutselmateriaal kwijt zou kunnen.

– Eerst en vooral zou ik uiteraard nood hebben aan een groot, wit rek. De stellingkast Mulig van IKEA zou echt perfect zijn qua hoogte en breedte. En die kost €60,- wat al bij al goed meevalt.

2 – Voor kleine knutselspullen had ik gedacht aan kleine, rechthoekige opbergdozen. Zoals je misschien ziet, wil ik vooral werken met de kleuren wit en bruin, dus deze zouden wit mogen zijn.

– Ik ben erg fan van de Kottebo manden van IKEA, die zijn gemaakt met palmbladeren. Ze zien er charmant uit en hebben een mooie textuur, wat in mooi contrast zou staan met het witte rek. Ik wil daarin alle grotere DIY spullen opbergen.

– Verder wil ik één bak met cameramateriaal en daarvoor zou een wit Skubb-exemplaar ideaal zijn. Die koop je per drie, dus ook nog eens lekker betaalbaar.

5 – De rest van dit schap zou voor administratie worden benut, vandaar ook dat ik graag dit Kvissle brievenbakje zou neerzetten om alles te organiseren.

– En om boekjes of papieren nog beter te organiseren, kunnen daarnaast nog een aantal stevige metalen, witte lectuurbakken staan. Zo heb ik er al twee, en die zijn superfijn.

Kamer muur 2

Hier zie je de muur rechts van de eerste die ik toonde. Links zie je nog een stukje van het rek, als je je zo beter kan oriënteren ;-). Deze muur zou mijn ‘computerhoekje’ en ‘beautycorner’ worden.

– Het bureautje hierboven heb ik al, dat is een klein exemplaar met schuif. Heel handig om nog wat bureau-accessoires in te leggen, want omdat de iMac erop komt, zal er niet zoveel plek op het bureau over zijn.

– Ook deze stoel heb ik al, een wit exemplaar met gaatjes. Zit prima en oogt lekker licht, dus ik zou ‘m behouden.

– Zoals ik zei, zou de kleurcode wit/bruin zijn dus wil ik graag een bruine Malmkast neerzetten naast m’n bureau. Dat wordt een kast met beautyitems, make-up en wat losse juwelen. Ideaal omdat de kast bovenaan een openklapbare spiegel heeft! De kast kost overigens €120.

– Ik heb al een spiegel hangen aan deze muur, opgebouwd uit vierkante kleine exemplaren. Die zou daar mogen blijven!

Kamer muur 3

En dit is dan weer de muur rechts van die hierboven, waar ook mijn deur zit. Hier zou ik eigenlijk niet zoveel aan veranderen, want het DIY wandrek en de Expedit/Kallax kast staan er al. Enkel de invulling van die kast zou ik wat opfrissen. Nu staan er allerlei random dozen in, namelijk.

1 & 2 – Ik zou allemaal witte Skubb bakken (kan ik in set kopen met het exemplaar in het rek) in de kast zetten, om wat beautyproducten, haarproducten of accessoires in kwijt te kunnen.

– Ik heb al een kastje in dit vakje ‘gebouwd’, met een deur. Dat is een wit deurtje, dus blijft gewoon zo.

– Verder zitten in de andere twee vakken lades, maar die heb ik bekleed met een bloemenprint. Daar zou ik graag verandering in brengen, dus misschien probeer ik de kast te schilderen of opnieuw te bekleden. Nog even bestuderen ;-)

Het is heel leuk om na te denken over hoe mijn kamer eruit zou kunnen zien en wat ik zou willen veranderen. Ook vind ik bij IKEA eigenlijk altijd wel mijn ding (en zo past alles bij elkaar), omdat die items altijd heel opbergvriendelijk zijn! Alleen heb ik een rekening gemaakt en zou ik uiteindelijk op een best groot bedrag uitkomen, waar ik toch even een nachtje over moet slapen. Het is tenslotte maar voor één jaartje, want daarna verhuizen we. Of kennen jullie goedkope alternatieven? Let us know! X

13 Comments

  1. Kim | Kimsbloglife

    Zo leuk hoe je die plannetjes gemaakt hebt! Ziet er leuk uit! Ik heb vorige zomer mijn kamer ook veranderd hoewel ik er waarschijnlijk nog maar een jaar zou wonen, maar ik ben toch heel blij dat ik het gedaan heb, een jaar is lang! En bovendien kan je het meeste waarschijnlijk toch wel meenemen naar je nieuwe thuis of eventueel doorverkopen ;-)

  2. Iris

    Super leuk en die schetsen zien er ook zo tof uit! Ik ben heel erg fan van het DIY wandrek, enorm leuk. Succes met alles omgooien haha, maar dat is alleen maar leuk.

  3. Emilie

    Het ziet er mooi uit! Benieuwd hoe het eruit zal zien! Soms vind je in tweedehandswinkels ook nog vaak ikea-meubels (in goede staat en wat goedkoper) of andere meubeltjes die je dan helemaal naar je hand kan zetten voor een klein prijsje. Moet je soms wel wat schuren of schilderen…

Geef een antwoord