Kleine badkamer tip: ladder voor handdoeken

Kleine badkamer tip: ladder voor handdoeken!

Kleine badkamer tip: ladder voor handdoeken

In ons appartement hebben we op beide verdiepingen een badkamer. De badkamer boven ziet er het meeste uit als een ‘echte’ badkamer en is ook het ruimst, maar uit praktische overwegingen kozen we er toch voor de badkamer beneden als ‘vaste badkamer’ te gebruiken. Het is namelijk veel gemakkelijker om allebei één douche te gebruiken en die goed te onderhouden, dan twee douches schoon te moeten houden (first world problems, enzo!).

Het badkamertje beneden is héél klein: het is eigenlijk een klein gangetje met links een douche, gelijk daarnaast een lavabo + spiegel en daarnaast een toilet. Heel compact allemaal, en dat dwong ons tot slim omgaan met de ruimte. Eerder hadden we een handdoekenrekje van Ikea dat je open kan zetten zoals je dat zelf het liefst wil, maar eigenlijk was dat helemaal niet zo praktisch. Een smalle, compacte ruimte als deze is namelijk niet ideaal om een rekje open te zetten! We besloten iets nieuws te proberen: een mooie ladder voor onze handdoeken. En het resultaat is héél geslaagd! Al zeggen we het zelf ;)!

Kleine badkamer tip: ladder voor handdoeken

Deze  bamboe ladder komt van bij Casa en is 170x40cm. Hij kost €14,99 wat een héél schappelijke prijs is voor zo’n leuk ding. De ladder is stevig, mooi van kleur en ideaal voor in onze badkamer. De breedte is perfect en qua hoogte zijn we ook erg tevreden. Niet alleen benutten we nu tenminste wat meer de hoogte van onze badkamer, ook staat dit laddertje een stuk gezelliger dan de aluminium houder die we eerst hadden. Het brengt wat leven in huis! Nu is er ook meer ruimte rondom het toilet, wat wel aangenaam is!

Kleine badkamer tip: ladder voor handdoeken Kleine badkamer tip: ladder voor handdoeken

Ons badkamertje is dan wel heel compact en eenvoudig, we zijn er toch erg tevreden mee. Deze ladder brengt de boel een beetje bij elkaar (net als de knáloranje badmat van Ikea – heerlijk ding)! Een super tip dus voor mensen met een kleine badkamer. Deze ladder houdt je handdoeken op een mooie en plaatsbesparende manier omhoog. Yay! Wat doe jij met je handdoeken?

28 Comments

 1. chucky1012

  Wat een slim, praktisch en zo handig idee. Zo kunnen de baddoeken ook makkelijk en snel drogen.
  Dat is een luxe dat jullie 2 badkamers hebben.
  Heel goed idee van jullie om niet 2 badkamers te gaan lopen schoon poetsen.

  Goed begin van deze nieuwe week Xoxo

 2. Shanna

  Toevallig heb ik dezelfde ladder ook pas gekocht bij de casa, super handig ding! We hebben ruimte genoeg in de badkamer maar ik wou liever niet in de tegels boren. Ook is de badkamer nogal wit en grijs en maakt de bamboe het wat ‘gezelliger’ nu. :-)

 3. Nikki

  Wat een leuk laddertje! Het ziet er sowieso heel leuk uit, lekker frisse foto’s. Onze badkamer is 1,75 bij 1,75 en herbergt een douche, een toilet en een wastafel, dus wij moeten ook heel slim met de ruimte omgaan. Gelukkig hebben we zo’n designradiator om de handdoeken overheen te hangen. Worden ze ook lekker warm, luxe!

  1. Frauke + Arne

   Ahh klinkt ook echt heerlijk! Een radiator hebben wij jammer genoeg niet in de badkamer, lijkt me lekker, zo’n warme handdoeken :)! X

 4. Anneleen

  Oh wat ziet dat er mooi en gezellig uit! Mijn vriend heeft thuis zo’n radiator aan de muur in zijn badkamer en dat vind ik echt een heel fijn ding, lekker warme handdoeken wanneer je uit bad komt! X

 5. Resy

  Ik vind zo’n ladder erg leuk! Het geeft een bepaald sfeertje en staat gezelliger dan een kastje of iets dergelijke. Zelf wil ik er heel graag een voor naast mijn bed, zodat ik mijn nachtkastje weg kan doen. Op mijn nachtkastje staat niet zo veel en ik wil mijn nachtlampje sowieso vervangen door iets wat aan de muur zit of wat ik aan die ladder vast kan maken. Ik zie het al helemaal voor me.. Nu alleen nog de perfecte ladder vinden die niet al te duur is

 6. overthuis

  Wat een super leuk idee! Ik zoek daar ook nog een oplossing voor. Nu liggen ze altijd maar over het bad. Wat een leuke site hebben jullie trouwens. Ik heb jullie gelijk in mijn bloglijst gezet!

 7. Karlijn

  Haha superslim opgelost toch?! Ik vind zo’n ladder super leuk staan. Wel jammer dat ik er echt geen plek voor heb. Het is al lastig om mijn lange benen vanaf de wc niet onder de douche te parkeren ;)

  1. Lieke

   Heel mooi, zo’n ladder. Wij gaan ook een ladder in onze badkamer plaatsen. We hebben namelijk wandverwarming en kunnen dus niet in de muur boren. Praktische vraag: hoe voorkom je dat de ladder wegglijdt als je er handdoeken op hangt of… als je er tegenaan loopt. Moet je hem op één of andere manier bevestigen aan de muur en dus alsnog gaan boren?

   1. Arne & Frauke

    Bij ons blijft ‘ie gewoon netjes staan. Als je ‘m schuin genoeg tegen de muur zet mag dat normaal geen probleem zijn :) Maar onze vloer is vinyl, ik kan me inbeelden dat zo’n ladder op hele gladde tegels sneller weg zou schuiven. Misschien kan je er dan gewoon van die demper-kussentjes die je ook onder stoelen plakt onder doen :)! X

Geef een antwoord