Kruidenorganisatie met weckpotjes

Kruidenorganisatie met weckpotjes

Kruidenorganisatie met weckpotjes

Arne en ik stoorden ons al een tijdje aan de vele verschillende potten met kruiden, poeders, kruidenmixen en zaden in onze kast en op onze broodtrommel. We houden ervan om lekker veel kruiden te gebruiken tijdens het koken en willen deze smaakmakers dan ook graag bij de hand hebben en niet te ver verstoppen, maar al die verschillende potjes bij elkaar zag er toch wel érg rommelig uit! Daar besloten we een oplossing voor te zoeken, die we natuurlijk ook vonden :). Hieronder zie je een indrukwekkende voor/na wat betreft kruidenorganisatie!

Kruidenorganisatie met weckpotjes

Tadaaaa! Onze broodtrommel staat nu vol prachtige potjes met de lekkerste smaakjes erin, zonder dat het er ook maar een beetje rommelig uitziet. Meer zelfs – het geeft een héle gezellige indruk!

Kruidenorganisatie met weckpotjes

Je hebt hélemaal niet veel nodig om je kruiden te organiseren: kleine weckpotjes, washi-tape en een zwarte fineliner volstaan. Vooral dat eerste is het belangrijkste! Ik kreeg een tijdje geleden van mama de langwerpige potjes, de grotere/bredere haalden we bij een doe-het-zelf/decoratiewinkel in de buurt. Ik heb dit soort weckpotjes al vaak gezien, dus moeilijk zijn ze vast niet te vinden! Ik zou bijvoorbeeld een keertje de Action of Blokker checken!

Kruidenorganisatie met weckpotjes

Op onze broodtrommel stonden er een hoop kruiden …

Kruidenorganisatie met weckpotjes

… en wat niet paste, propten we maar in de kast. (Die trouwens ook een gigantische rommel was – dat hebben we intussen ook helemaal opgeruimd!)

Kruidenorganisatie met weckpotjes Kruidenorganisatie met weckpotjes Kruidenorganisatie met weckpotjes

Veel moet ik verder denk ik niet uitleggen: je giet gewoon de kruiden in de potjes! Gemakkelijker kan het denk ik wel niet!

Kruidenorganisatie met weckpotjes

Soms moet je even een potje openmaken met een blikopener, zoals bij de AH basic kruiden. Uiteraard gaan we, nu we dit nieuwe systeem bedachten om kruiden op te bergen, proberen enkel nog kruiden in zakjes of weggooi-verpakkingen te kopen. Scheelt ook weer afval!

Kruidenorganisatie met weckpotjes Kruidenorganisatie met weckpotjes Kruidenorganisatie met weckpotjes

Op strookjes washitape kan je nu met een fineliner de naam van wat er in het potje zit neerschrijven. We kozen voor een schattig typisch keuken-printje met daarop schattige letters. Staat ZO leuk!

Kruidenorganisatie met weckpotjes

Plakken maar …

Kruidenorganisatie met weckpotjes

… en klaar! Alle kruiden zitten nu in gelijk ogende potjes met een schattig opschriftje. Alle kleurtjes en texturen bij elkaar geven ook nog eens een enorm vrolijk effect!

Kruidenorganisatie met weckpotjes Kruidenorganisatie met weckpotjes

De potjes zijn ook nog eens gemakkelijk te stapelen waardoor we alles héél netjes op de broodtrommel hebben kunnen uitstallen! Het staat super georganiseerd, vrolijk, gezellig én is ook nog eens praktisch want tijdens het koken hebben we alles bij de hand. De kruiden kunnen we nu misschien niet meer uitstrooien vanuit het potje, maar met een theelepeltje gaat het prima natuurlijk. Later willen we ook nog een tof kruidenrekje maken om alles in te zetten, alleen voor nu ziet dit er ook héél prima uit :)! Wat vinden jullie van het resultaat? 

23 Comments

 1. Elise

  Ik ben zo’n grote fan van weckpotten! Ik vond het zo rommelig ogen als zakjes met bloem en suiker enz op een rommelig hoopje in de kast stonden dus ik kocht ook weckpotten (in Ikea) en labelde ze met washitape. Heel gelijkaardige DIY dus. Handig, ziet er leuk uit én is meteen een pak opgeruimder.

  1. Frauke + Arne

   Ik heb ze deze week nog in de Casa gespot, en normaal hebben ze dit soort spullen ook bij doe-het-zelfzaken met een interieur/decoratie afdeling!

 2. Lauriëtte

  Mooi gedaan! Ik wil ook al een tijdje alle kruiden een beetje netjes organiseren maar ben nooit zo’n fan geweest van weckpotjes :( Misschien als ik ooit de juiste potjes vind, dat ik het dan ook zo overzichtelijk ga maken!

 3. Anne-Sophie

  Ziet er super tof uit! Wij hebben helaas allemaal van die kleine kruidenpotjes van delhaize, waarmee er zo nog geen half potje gevuld geraakt, dus da gaat er een beetje zielig uitzien :( Die zien er echt zo schattig uit dat ik die gewoon tentoon zou willen stellen op mijn vensterbank!

Geef een antwoord